Şimdi Ara

Kulaklık Tavsiye (Cx280-Cx281,EP650, ??)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok kısa süre içersinde kulaklık almak istiyorum.Fakat bu konularda pek bir bilgim yok.Kulaklık deli gibi bass vermemesi gerek.Midler ve tizler anlaşılabilmeli.100 TL civarına kadar çıkabilirim.Cx281 görüntüsüyle birlikte gayet hoşuma gitti.İlkte EP650 ya da 630 almayı düşünüyordum sonra Sennheiser kulaklıklara kaydım

    Bu fiyat sınırına kadar sizin tavsiyeleriniz ne olabilir ? Teşekkürler şimdiden

    Edit geldi bile.Cx280 ler hakkında pek iyi şeyler okumadım.Ucuz bit pazarı kulaklıklarıyla aynı ses kalitesine sahiplermiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathbringer -- 8 Eylül 2010; 16:21:12 >







  • ben de cx280 için iyi şeyler okudum hep.ilginç
  • Arkadaş okuduysan okudun, zaten fazla bilgim olmadığını yazdım.Belki ben 1-2 kötü yoruma denk geldim burada fikrimi belirttim.Markayı kötülemek gibi amacımda yok.Madem iyi şeyler okudunuz, boş mesajlar yazıp zaman harcamayın.Okuduğunuz iyi şeyleri yazın bizde bilgilenelim, zevkten değil tavsiye almak için açtık konuyu




  • Ben de 1 ay kadar evvel bimeks web mağazasından 73 liraya cx280 satın almıştım.. Yurtdışı satışı da 40-50 dolar civarı olduğu için fiyatı uygun bence..
    Daha evvel kullandığım; cx300 ve cx200 street II'ye göre ses kalitesi fark edilir derecede daha iyi diyebilirim..
  • Bilgiler için sağolun.Cx280 ile 281 arasında sadece tasarım farkı var sanırım.Frux Cx280 kullanan birisi olarak basslar nasıl ? Mid ve tizleri bastırıyor mu ? Bu gerçekten çok önemli benim için.Bass diğer sesleri bastırırsa hiç iyi olmaz kendi açımdan.

    Cx280
    Cx281




  • merhaba bende ex300 kullanıyorum , eastwood1981 den aldım sizede tavsiye ederim , dilerseniz aşağıdaki linke bi göz atabilirsiniz ,

    http://forum.donanimhaber.com/m_42838139/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deathbringer

    Bilgiler için sağolun.Cx280 ile 281 arasında sadece tasarım farkı var sanırım.Frux Cx280 kullanan birisi olarak basslar nasıl ? Mid ve tizleri bastırıyor mu ? Bu gerçekten çok önemli benim için.Bass diğer sesleri bastırırsa hiç iyi olmaz kendi açımdan.

    Cx280
    Cx281

    Bas - mid - tiz dengesi gayet iyi.. örneğin; creative ep630 gibi mid sesler de yetersiz değil ve baslar da boğulmuyor.. özellikle bas seslerin dinamik ve aşırı sert olmayışını çok beğendim.. mid ve tiz sesler de; solist ve enstrümanların sesi ayrıntılı ve net olarak duyabiliyorsunuz..
    Bence bu model, eski kullandığım cx modellerinin ses kalitesi olarak biraz daha gelişmişi diyebilirim..




  • İstediğimde oydu.Basslar mid ve tizi boğmamalı.Mid ve tizlerde anlaşılmalıydı.Bayram geçtikten sonra Cx281 modelini düşünüyorum.Umarım pişman olmam
  • cx 280 ile cx 281 arasında ne fark var acaba? Hangisi daha kaliteli?
  • Sanırım teknik bir fark yok.Cx281'in kutu içeriği ve tasarımı farklı sadece




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptanedi

    ya byler bence burdaki yorumların hepsi yanlı bende cx 200 aldım yorumlara bakarak bimeksten 70 tly ye.. kulaklık sorunlu cıktı ilk etapta anlaşılmasada dinledikce sag kulaklık sola göre basları ve midleri daha az veriyo haliylede dengesiz bi sezle müzik dinlemeye çalışıyorum aslında daha fazla dayanamayıp garantiye gönderdim iki kulaklıktanda eşitses geliyo diye geri gönderdiler daha sonra metan a e-mail attım cevap bile vermediler bu nasıl bi iş gitti valla 70tl şayet kulaklık rezalet müzik işkenceye dönüşüyor.. o kadar kulaklık degiştirdim ilk defa böle bişeyle karşılaşıyorum....


    Forumda cx 200 için aynı sorun hakkında bir kaç şikayete bulunan vardı..
    Ben de geçen sene media markt'tan denemek için cx 200 almıştım; aynı şekilde sağ taraftan daha az ses geliyordu.. İade edip, bu sefer gold bilgisayar'dan aynı kulaklığı satın almıştım.. sağlam çıktı.
    * Defolu olan sürücüleri ucuz modeller de kullanıyor olabilirler diye şüphe duyuyorum...




  • dostum aldin mi cx 281 i. ben bu kulakligi kullaniyorum ve cook memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eryigitttt

    dostum aldin mi cx 281 i. ben bu kulakligi kullaniyorum ve cook memnunum.

    Evet aldım Eylül ayında.Halada kullanıyorum bende gayet memnunum
  • Merhabalar,

    CX 281 i aldığınızda ilk 8-10 saat orta seviyede kendi halinde çalıştırmanız gerekmektedir. En önemli özelliği üst ve orta freanslardaki başarısıdır. Hatta kulaklığı ilk aldığınızda bu özelliği kulağınızı rahatsız bile edebilir. Bu süreci hızlı bir şekilde atlatmanız için bizler burn olayını kulaklığı fazla zorlamadan atlatmanızı öneriyoruz.

    alt frekanslarda kulaklığın performası açıkcası benim beklentilerimin altında kaldı. Evet anlaşılır herşey yalnız yoğunluk konusunda eksikleri var. Bu kulaklıkla sert müzik dinlemek yerine daha çok vokallerin ön planda olduğu parçaları dinlemek daha keyif verecektir.

    Bazı müzisyen arkadaşım bu konuda bana katılmasa da testlerden çıkardığımız sonuç basları fena değil mid ve tizler ki özellikle tizler başarılı.

    muhalefet eden arkadaşlarım ise kulaklığın orta seviye ses kullanımında başarılı olduğunu maksimum seste ise biraz dağıldığını söylüyor.

    Bu kulaklıkların üzerinde bulunan ses ayar özelliği sadece ses seviyesini belirlemeye yaramıyor. Terbiyeli bir kulağın kolaylıkla anlayabileceği bir olay var. ses seviyesini ( 1- 10 seviye dersek ) 8 den 9 a aldığınız zaman kulaklığın üst ve alt frekansları ön plana çıkıyor. Bu olay sennheiser ın kasıtlı yaptığı bir şey. Bu özellik sayesinde kulağınızı rahatsız etmeden müzik dinlemek istiyorsanız 7-8 seviyeleri ideal. 9-10 biraz gaza kaçıyor.

    Eğer HTC - iPhone gibi cihazlarda kullanıyorsanız akıllı cihazınızın ses seviyesini maksimuma getirmeyin, sesi 8-9 seviyesinde tutup kulaklık üzerinden seviyeyi ayarlayın. Daha anlaşılır ses duyacaksınız.

    CX 281 ile 280 arasında fark yoktur . 281 in paket içerisinde kulaklık çoklayıcı ve güzel bir taşıma kılıfı bulunuyor. Tavsiyem kulaklığı kılıfla kullanmanız. Çünkü sesi açıldıktan sonra 281 i bırakmak inanın zor .


    Creative ep 650 yi bu kulaklıkla kıyaslamak pek doğru değil çünkü karakterleri çok farklı . EP 630 u bilenler bilir o fiyat aralığında dehşet bir kulaklıktır yalnız EP650 nin onun kadar başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Biraz kararsız bir kulaklık. Tasarımsal açıdan da biraz daha kulağa oturuşunda bir hissiyat eksikliği var.

    Mesela EP 630 hafif bir kulaklıktır ve inanın CX 281 den bile daha rahattır kullanımı :) bunu itiraf etmek biraz komik geliyor belki ama. Öyle...

    Ama yanlış anlaşılmasın 630 ile 281 i de kesinlikle kıyaslamıyorum. Kulağınıza 281 i taktıktan sonra 630 tekrar deneyince 630 un çok boğuk ve az anlaşılır bir kulaklık olduğunu görüyorsunuz. ( bunu az önce sizlere yardımcı olacağını düşündüğüm için denedim. :)

    Creative EP 650 yerine Sennheiser modellerini tavsiye ediyorum. CX 280 serisi daha tatmin edecektir.

    Burdaki konuyla alakası yok ama CX 300 ü de buraya yazsak iyi olurdu aslında ama konuyla alakası olmadığı için o konuda bir şey demiyeceğim.

    herkese iyi forumlar

    Mehmet Tacan EKİM
    kulaklık.com Site Yöneticisi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.