Şimdi Ara

Kulağa Tüp Takılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,
    Her şey geçen hafta salı günü başladı. Önce boğazlarım ağrıdı ve bayağı şiddetli bir grip geçirdim. Sonra sesim kısıldı ve en son geçen cuma günü kulaklarım tıkandı. Uçak yolculuğu sırasındaki tıkanıklık gibiydi. İlk başlarda çok üstüne düşmedim fakat sonra bu seferkinin farklı olduğunu anladım ve bir KBB doktoruna gittim. Önce işitme testi ve basınç testi yaptılar. İşitme testimde %50 işitme kaybı çıkınca doktor hemen ameliyat olmam gerektiğini, hastalığımın ilaçlarla zaman kaybedemeyecek kadar şiddetli olduğunu söyledi. Ben de kısa bir düşünmeden sonra bu ameliyatı olmaya karar verdim. Önce iki kulağımdaki sıvıyı alıp sonra da kulağıma tüp takıldı. Sonra 2 farklı kulak damlası ve antibiyotik yazıp eve gönderdi. İki hafta sonra da tekrar kontrole gideceğim.

    Şimdi sorum şu yaklaşık 48 saat geçmesine rağmen, ben hala çok net duyamıyorum arkadaşlar. Hala kulağımda basınç hissediyorum. Acaba bu normal midir? izlediğim birkaç videoda ameliyattan sonra hemen normal işitmeye geri döndüğünü söyledi bazı doktorlar. Ama dediğim gibi benim 48 saat geçmeme rağmen hala fazla bir düzelme olmadı. Bu ameliyatı olan arkadaşlar acaba kaç günde iyileşti? Üniversiteye gidiyorum ve aynı zamanda özel dersler veriyorum. Tatilde falan olsak bu kadar sorun olmazdı ama şu anda bu hastalık günlük hayatımı çok çok fazla etkiliyor. Bu ameliyatı geçirmiş olan kişilerden görüş ve yardım bekliyorum. Teşekkür ederim.







  • Hocam öncelikle geçmiş olsun. Ben de tek taraflı işitme kaybı, uğultu şikayetiyle KBB'ye gitmiştim 2 sene kadar önce. Öncesinde antibiyotik, anti-alerjenik ilaçlar denendi. Fayda sağlamadı. Sonrasında ameliyata karar verildi. Miringotomi ile ventilasyon tüpü takıldı. İşitme net hatırlayamasam da 1 hafta içerisinde düzelmişti. Ancak sonrasındaki aylarda da (özellikle sıcak-nemli havalarda) aynı hissi kısa süreli yaşadım. Operasyondan 1 sene sonra tüp planlandığı gibi alındı. Şu an herhangi bir şikayetim yok. Bu süreçte dönem dönem "valsalva manevrası" yaptım ve rahatlatıyordu. Hekiminizin uygun görürse siz de bu tekniği deneyebilirsiniz. Ayrıca operasyonumu yapan Antalya EAH'da Dr. Selim TURAN'a da teşekkürlerimi iletirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaasink

    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Ben de tek taraflı işitme kaybı, uğultu şikayetiyle KBB'ye gitmiştim 2 sene kadar önce. Öncesinde antibiyotik, anti-alerjenik ilaçlar denendi. Fayda sağlamadı. Sonrasında ameliyata karar verildi. Miringotomi ile ventilasyon tüpü takıldı. İşitme net hatırlayamasam da 1 hafta içerisinde düzelmişti. Ancak sonrasındaki aylarda da (özellikle sıcak-nemli havalarda) aynı hissi kısa süreli yaşadım. Operasyondan 1 sene sonra tüp planlandığı gibi alındı. Şu an herhangi bir şikayetim yok. Bu süreçte dönem dönem "valsalva manevrası" yaptım ve rahatlatıyordu. Hekiminizin uygun görürse siz de bu tekniği deneyebilirsiniz. Ayrıca operasyonumu yapan Antalya EAH'da Dr. Selim TURAN'a da teşekkürlerimi iletirim.
    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Ben ameliyat olalı yaklaşık 5 gün oldu ama kulağımın tam anlamıyla düzeldiğini hissedemiyorum. Bana öncelikle birkaç test yapıldı ve doktor testler sonrası durumun ilaçla tedavi edilemeyecek kadar ağır olduğunu söyledi ve direkt ameliyat dedi. 5 gündür damla ve antibiyotik kullanıyorum, umarım daha da düzelir. Cevabınız için tekrar teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.