Şimdi Ara

Küfürlü sms hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sms yoluyla tahrik sonucu karşı tarafa yine sms yoluyla etmiş olduğum pek çok küfür var fakat ben karşı tarafında, kendi mesajlarımı da sildim. Bu kişi daha önce görüştüğüm fakat bir türlü peşimi bırakmayan bir kişi ve en sonunda savcılığa şikayette bulunacağımı söyledim. Ama ilk önce onun bana küfür ve hakaret ederek beni tahrik etmesi sonucu küfür ettiğimi ispatlayacak hiç bir somut delilim yok elimde. Karşı tarafınsa kendi küfürlü mesajlarını sildiğinden ve benimkileri sakladığından eminim. Bu durumda savcılığa beni rahatsız ettiği için şikayette bulunsam ben zararlı çıkar mıyım yoksa telefonda silinse dahi kayıtlarda smslere ulaşılır mı, yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Biz ne sorsak havada kalıyor nedense?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bir yıl içinde gönderilen mesajların dökümü savcılık talimatıyla operatörden istenebiliyor diye biliyorum.

    Yani şimdi somut olarak aranızda geçen diyaloğu bilmediğimiz için net bir şey söyleyemeyiz.Karşılıklı hakaret olduğunu kabul ediyorum.

    Karşı tarafın veya sizin şikayette bulunmanız sonucu ortaya çıkabilecek bir kaç ihtimal var.
    1)Savcı takipsizlik kararı verir,hakkınızda dava açılmaz.
    2)Dava açılır ve TCK m.129/1 uygulanır ceza almazsınız ya da kimin daha çok haksız olduğuna hakim hükmederek cüzi bir miktar adli para cezası alırsınız.
    (MADDE 129 – (1) Hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.)
    3)Dava açılır,mahkum edilirsiniz.Siciliniz temizse Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararı verilir.Hakkınızda 5 yıl denetimli serbestlik uygulanır.
    4)İnfazın ertelenmesi müessesesi uygulanır.Denetim süresini kasten kamu davası açılmayacak suç işlemeyerek geçirmeniz gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eldarion kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Moralim o kadar bozuk ki ne yapacağımı bilmez bir haldeyim, bu kişiyle bir müddet görüştüm, sonra olmayacağını düşünüp ayrılmak istedim,kabul etmedi, bir sürü psikolojik baskı sonucu ara ara tekrar görüşmek durumunda kaldım. Aramızda da ara ara hakaretleşmeler oldu tabi yine. Ama hepsinde de o başlattı fakat elimde kanıt yok, tüm sms ve görüşmeleri siliyordum. En sonuncu tartışmamızda yine onun tahrikleri sonucu ona ve yakınlarına ağır küfürler ettim. Onları da sildim tabi. Bu kişinin derdi beni bırakmamak ve ona telefonu açmadığımda çevremden bir iki kişiyle görüşmüş. Kimsenin adını, numarasını vermediğim halde bulmuş, evime, kimlik noma kadar her şeyimi bulmuş, onu savcılığa şikayet edeceğimi söyledim şimdi de etmezsen şerefsizsin, şu güne kadar etmezsen tüm çevren aramızdaki her şeyi öğrenecek diyor, aramızda anormal bir şey geçmedi ki öyle bile olsa bu bir suç değil diyorum. Anlatıyorum bir türlü onu istemediğimi, çok bunalımdayım kafayı yemek üzereyim tabiri caizse. Nasıl kurtulacağım bu adamdan?Lütfen bana pratik bilgiler verin, böyle davalarda ki iş davalık olsun istemiyorum, ailem için içim yanıyor, onlara böyle şeyler yaşatmak istemiyorum, benim peşimi bıraksın istiyorum artik. Savcılığa şu durumda nasıl bir şikayette bulunabilirim ve pratikte nasıl olur gidişat?Lütfen bir yol gösterin lütfen.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >





  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tarz şeylerden ailelerin de öğrenmesi ile çok büyük ve ummadığınız kötü sonuçlar çıkabiliyor.
    Arkadaşım yaşadı aynısını ve erkekti kendisi.
    İkna etmeye çalışın,iknada inandırıcı olun bir arkadaş gibi konuşun
    İnsan psikolojisine baktığımız zaman bu davranışın temelinde egosunun incinmesi var
    muhtemelen oda sizi artık istemiyor siz ona dönseniz belki kendi terkedecek
    şu an intikam almak için yapıyor herşeyi.

    Mesajların içeriği görüntülenemez, görüntülenebilirse özel hayatın gizliliği ihlal edilmiş olur anayasaya aykırı , bunu kimse yapamaz.
    sadece mesaj gönderenin numarası, tarih dökümü vardır. O da işinize yaramaz.
    eğer mesajları saklıyorsaki öyle diyorsunuz, başınızı büyük belaya sokabilir ailesine vardırmışsınız olayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.