Şimdi Ara

Kriz ve yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kürsel kirizin (az da olsa) hissedildiği ülkemizde neye yatırım yapmalı? Örneğin kredi çekip araba almak saçmalık iken (faizler 2.0 üstünde), sıkışmış birisinden 2. el araba alınıp ferahlama döneminde satılabilir.

    Ya da gayrimenkul alınabilir.

    Para faize konulabilir (mi?).

    Önümüzdeki 6 ayın senaryosu nedir?

    Konu ile ilgili düşünceleriniz...



  • gayrimenkulde fiyatlar 2-3 sene öncesindeymiş diye duymuştum bu değerlendirilebilir.
  • Eğer bu iniş çıkışlı dönemde anlık işlemler (alım-satım) yapamayacaksanız, en mantıklısı parayı riskten en uzak araçlarda değerlendirmek. Mevduat fazileri gittikçe artıyor, bence kısa vadede 1 aylık mevduata paranızı koyabilirsiniz.

    Gayrimenkul almak için iyi bir dönem gibi gözüksede, kriz henüz Türkiye'yi çok da fazla vurmamıştır ama elbette vuracaktır, bence gayrimenkul fiyatları daha da aşağıya inecek.

    Birçok ekonomistin tahmini doların 1.40 - 1.80 aralığında değişeceği yönünde, eğer bu tahmine güvenirseniz paranızı dolar alım-satım oyunları ile değerlendirerek, önemli kar etme şansı da var tabii ama piyasayı iyi takip etmek gerek.

    2. el araç alıp daha sonra piyasa biraz düzelince satma fikri bana çok mantıklı gelmiyor açıkcası, piyasanın düzelmesi için beklenen tarih 2009 ortalarından sonrası, bu zamana kadar paranızı bir araca kilitlemiş oluyorsunuz, hem ne olacağı hiç belli de olmayabilir, araba da mantıklı bir yatırım aracı değil.

    Not: Kredilerden uzak durmak gerek..

    Görüşlerim böyle




  • Benim görüşüm:
    1.6 nın aldında dolar almak mantıklı, kriz türkiyenin tam anlamıyla kapısını çalmadı gerçek anlamda krizi yaşadığımızda 1.6-2.00 ve üstü beklentiler var.
    Başbakan ve ekonomi yöneticilerinin israrla dövizden uzak durulması yönündeki açıklamaları bu yöndeki beklentileri haklı çıkartıyor.

    TL de kalın TL de kalın................ tamam TL de kalalım da neden faiz oranlarında TL yi döviz karşısında ezdirmicek şekilde değişiklik yapmıyorsun?

    Tabi bu benim kendi görüşüm ve beklentilerim herkes oyununu kendi riskiyle oynar,
  • türkiye'de gayrimenkul hemen hemen hiç bir zaman zarar ettirmez. İyi bir yer seçersen kar da edebilirsin. Aslında en güzeli temelden girmek, yeni inşa edilirken almak. Sonra çok pahalanıyor.

    İkinci el araba alıp üçüncü el satmak kar ettirmez, araba ölü yatırım. Sadece konfor sağlar, ama hep masraftır. İhtiyaç varsa alınmalı uzun yıllar kullanmak maksadı ile.

    ekonomistler parayı komple tek bir enstürmana bağlamaktansa portföy(sepet) yapılmasını öneriyorlar her zaman için. Mesela paranın 3'te 1'i dolar, 3'te 1'i faiz, 3'te 1'i bilmemne gibi. Böylece bir taraftan zarar etsen bile öteki taraftan paçayı yırtıyosun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.