Şimdi Ara

Kriptoda Düşüş ne zaman biter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar batan şey kripto değil borsa. Siz dolandırıcı emlakçılar paranızı çalınca mağarada mı yaşıyorsunuz? Yok kripto bitmiş de sonu gelmiş de.


    Enflasyon almış başını gitmiş. İşten çıkarma haberleri geliyor sürekli. Dünya ekonomik krizde. Btc ve kirpto borsalar ath yapalı 1 sene olmuş. Ne bekliyorsunuz hep mi yükselecek. Tamam siz bitti demeyin diye gelecek ay hemen ath yaptıracaklar tekrar.


    Amerika faizleri yüzde 8 lere kadar artırmak zorunda minimum. son 40 yılın en büyük enflasyonu bu. Kolay değil. Keza avrupa için de benzer durum söz konusu. İtalyanın falan canı cehenneme deyip başladılar faiz artırmaya başka çare yok çünkü bir senede hem alım gücü eridi hem euro yüzde 20 değer kaybetti.


    Gelelim kriptolara pandemide basılan paralar ve düşük faizler ile yapılan parasal genişlemede ki pandemi zamanı para arzı nerdeyse iki kart arttı finansal piyasalar da zirve yaptı 2+2 4 bunda zor bir şey yok. Kriz derinleşip faiz artırımları başlayınca da piyasadan paralar çekilmeye başladı. e geldik buralar kadar. Ayı Sezonunu 1 yıldır yaşıyoruz ve bir süre daha yaşayacağız. Arada ufak geçici rahatlama mini ralilleri olsa bile benim tahminim btcde 8 kları kadar göreceğimiz. Göremeye de biliriz ben sonuçta mehdi değilim. Beklentim bu yönde açıkçası geçenlerde 25 klara doğru bir yükselme bekliyordum ancak ft haberi piyasayı çökertti. Ben de ufak bir alım yapmıştım o yüzden şuan ki seviyelerden ekleme yapmıyorum. Nakitlerimi dediğim gibi 8k 12 k bu bölgelere saklıyorum. OLmazsa da boğaya inanmaya başladığım zaman alırım sıkıntı yok aceleci değilim.


    Bir bilemedin iki seneye kadar boğa gelecektir. Ancak bir seneden önce kesinlikle beklemiyorum. Amerika için faizler 2023 yılında artmaya devam edecek belenen yüzde 8 belki yüzde 10 na kadar artacaktır. Enflsayon durur işsizlik yükselir. O zaman tekrar parasal genişleme modeli ile faiz indirimleri vb derken bu süreç 1 yılımız alır.


    Tabi kripto da diğr borsalar da oynamaya başlar.


    Bu süreç bize coinlerimizi borsada tutmamamız gerektiğini acı bir şekilde tramvatik halde öğretti. Çok çok az bir param vardı ftxde hatta unutmuşum onun orda olduğunu. Çok üzülmedim unutmuş olduğum için ve bana güzel bir ders verdi. Yine borsa ve yatırım yapılan coinlerin biraz daha iyi incelenmesi gerektiğini öğretti. Bazı gözden kaçırıdğımız detayına hakim olmadığımız konular. Tecrübe gözü ile bakıyorum.


    En önemli Btc Eth hariç gerçekten de hepsi çok ama çok riskli. Çünkü bu piyasada yasal düzenleme yok. Dolandırıcılar için açık bir alan. Mayın tarlası gibi. Ancak ucunda kendim de 40 x yapmış birisi olarak çok güzel şeyler sunuyor. Geçen sene yatırım yaptığım 10 civarı coin vadı. Bir tanesinden 15x ötekinden 40 x yaptım. İçlerinde yüzde 99 para kaybettiğim coinler de oldu yalan yok. Ancak bu ikisinin yaptığı o muazzam karlar bana kaybettiğim diğer tüm paraları unutturdu.


    Belki bir daha 40x yapamam ama bundan sonra yüzde99 kayba uğrayacağım coin sayım da 10da 5 değil :D 10 da 2 olur.


    Açıkçası kendime prensipler getirdim. Prensipler çok önemli. Çünkü kendi psikolojinizle savaşamazsınız. Tecrübeler edindim biraz para da kazandım. Kaybettiklerim olmasa daha da paramı çıkabilirdim hatalarım oldu.


    Ben yeni dönemi bekliyorum umarım bu sefer daha tecrübeli daha bilgili bir şekilde başarılı olacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 12 Kasım 2022; 3:43:5 >







  • 3k ya düştüğü hatırlıyorum alsakmı diye muhabbeti geçti sonra 64k malum yine 10k civarı veya altına sarkabilir 40k üstü her zaman olası

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.