Şimdi Ara

Kripto paralar ekonomik kriz karşısında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kripto paralar ekonomik kriz karşısında!



    Piyasanın düşüşünde rol oynayan sebepler



    Günümüzde kurumsal firmaların ve devletlerin desteğiyle artık Bitcoin’in kendi dinamiğiyle hareket etmeden piyasaya yön verdiğini görüyoruz. Artan manipülasyonlardan ziyade piyasanın düşüş trendine başladığı olayları şu şekilde sıralayabiliriz;




    1. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED), ülkenin 40 yıl sonra en yüksek enflasyon değerine ulaşması ve dolaşımdaki arzı artan dolarları geri çekmek için uyguladığı yüksek faiz artışına gitme politikası,

    2. İlk sıralarda yer alan stabil kripto para olma hedefindeki Terra (Luna) projesinin yakın zamanda çökmesiyle beraber değer kaybında zirveye yerleşmesi ve stabil kripto paralara olan güvenin azalması,

    3. Terra projesindeki kaybı ile bilinen ve müşterilerinin kripto paralarıyla piyasa faizlerinin üzerinde bir getiri imkanı sunan Celsius şirketinin artık ödemelerini yapamaması ve yatırımcıların korkmaya başlaması,

    4. Birçok madenci, üretilen Bitcoin’leri piyasadaki düşüş nedeniyle kârsız halde bile satmak zorunda kalıp satış baskısı yaratılması,



    gibi sebepler piyasaya darbe indirmiştir. 



    Ayrıca Bkz.Terra (LUNA) yüzde 99 değer kaybetti



    Piyasanın büyük oranda geri çekilmesine rağmen hala Bitcoin’in ve birçok kripto para birimlerinin belirli seviyelerde değerini koruduğunu görüyoruz. Özellikle piyasayı domine eden Bitcoin’in, yeni zirvelere gittikten sonra sıklıkla düşüşler yaşadığını biliyoruz. Yaklaşık üç kat değer kaybı olduğu şu zamanlardaki yankının, sekiz kat değer kaybettiği zamanlardaki yankıya nazaran daha çok ses getirmesi kripto para piyasalarının bilinirliğinin artmasının göstergesidir. 



    Kripto paralar ekonomik kriz karşısında!



    Kurumsal firmaların ve devletlerin tepkileri




    • ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Terra projesinin arkasındaki Terraform Labs hakkında araştırmaya başlandığını bildirdi. Bu olaylardan sonra stabil kripto paralara yönelik yasaların hızlandırılma sürecinde olduğu biliniyor. 

    • Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden El Salvador, hazine payının küçük bir kısmı ile yatırım yaptıklarını ve ellerindeki kripto paraları satmadıkları için zararda olmadıklarını dile getirdi.

    • Manipülasyonlarıyla adından sıkça bahsettiren Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, kripto paralar gibi son derece fiyat oynaklığı yüksek olan varlıklara yatırım yaparken risk yönetiminin esas olduğunu ve bu düşüşlerin kendileri için önemli bir risk teşkil etmediğini dile getirdi. Her zamanki gibi Dogecoin’e olan desteğinin süreceğini de yineledi.

    • Binance CEO’su CZ, birkaç hata yapmış iyi projelerinin kurtarılması gerektiğini vurgulayarak kötü projelerin kurtarılmasına gerek olmadığını belirtti. Bitcoin için ise fiyatının 20.000 dolar seviyesinde olmasını, 2017 yılında çılgınca yüksek olduğunu ve günümüzde ise sektör büyüdüğü için tamamen kötü olmasa da düşük olduğu şeklinde yorumladı. 



    Kripto paralar ekonomik kriz karşısında!



    Kripto para madenciliğin donanım sektöründeki etkileri



    Pratikte her ne kadar zor gibi gözükse de bir bilgisayara ve internete sahip olan herkes madencilik yaparak kripto para ile ödüllendirilebilir. Bunlar da bilgisayar donanımı bulma zorluğunu, elektrik tüketimindeki artışı ve çevreye etkisi gibi sorunları beraberinde getirir.



    Ayrıca Bkz.Bitcoin madencilik şirketi, elektrik faturasını ödeyemediği için tesisini kaybetti



    Madencilik için donanım çiftlikleri kurulduğunu ve artık bu işe özel donanımlar üretildiğini biliyoruz. Artan iş yükü ile madenciliğe olan ilginin ve ekran kartı gibi donanımlara olan talebin artıp artmayacağını zamanla göreceğiz. Madenciliğin, bilgisayar donanımlarına olan talebin azalmasını ve bu donanımların son kullanıcıya fiyat olarak ulaşılabilir olmasını umuyoruz.



    Küresel ekonomik kriz karşısında kripto paraların rolü nedir?



    Günümüzde gıda fiyatlarından eğitime kadar her şeyin fiyatının artması, enflasyonun doğal bir sonucudur. Yüksek enflasyon ve ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldığımız bu günlerde, insanların çareyi kripto para yatırımcılığında aradığını görüyoruz.



    Ayrıca Bkz.Tesla, Bitcoin'e yaptığı yatırımdan 600 milyon dolar zarar etti



    Blokzincir teknolojisinin potansiyelini kullanan Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin politik kontrollerden ve aşırı enflasyondan arınmış olmasıyla bunlara bir değer biçildiğini söyleyebiliriz. Bu para birimleri; herkes için güvenli bir liman mı, ekonomik kriz karşısında bir çözüm olacak mı? Sorularının cevabını zaman bizlere sunacaktır.




    Kaynak:https://coingeek.com/sec-investigation-of-do-kwon-and-terraform-labs-to-proceed-as-court-affirms-subpoenas/
    Kaynak:https://www.reuters.com/markets/us/el-salvador-minister-says-bitcoin-crash-poses-extremely-minimal-fiscal-risk-2022-06-13/







  • Kripto varlıkların hacmi, toplam borsalardaki hacminin %1-2'si kadardır, bu krizin diğer piyasalara yayılacağını sanmıyorum. Daha önce mali inovasyonla önümüze çıkan piyasalar krize sürüklenmişti. İnsanlar bazı keşiflerin dünyada devrim yaratacağını düşünüp gaza geliyor, bence bu ders olarak öğrenilmeli.
    Özellikle bizim milletimizin neden kripto varlıklara bu kadar ilgi gösterdiğini anlayabiliyorum, ama kardeşim hiç kimse garanti edemez sana. Risk ile getiri arasında pozitif korelasyon vardır, risk sonuçta bu. Çevresindeki insanlar kriptodan para kazanmaya başlayınca insan ister istemez, oradan pay almak için piyasaya giriyor. Ama en azından riski paylaştırsaydın, tüm varlığını da kriptoya yatırmak büyük bir öz güven olmalı.
    Kripto piyasalarında özellikle son dönemlerde çok fazla kalpazan ve dolandırıcı çoğalmıştı, bu krizle onlar yok olacaktır. Bu kriz bence hayırlı oldu.
    Merkeziyetsiz para birimi diye övüyorlar ama kriz çıkınca seni kim kurtaracak diye düşünmüyorlar, değerini garanti eden hiçbir kurum veya kişi yok sonuçta.
    Ayrıca insanlar tarafından kripto varlıklara neden para denildiğini de anlamıyorum. Şu an kripto varlıklar para birimi değildir, para birimi olması için öncelikle alım-satımda aracılık etmesi ve insanların onu ticarette aracılık yapması adına kabul etmesi ve güvenmesi gerekir. Kağıt ve madeni paralarda bu garantiyi sağlayan devlettir ve Merkez Bankası aracığıyla bunu sağlar. Elimdeki kripto varlıkla ihtiyacım olan malı almak için yanı başımda bakkal bekleyen Mehmet Amca'ya gösterdiğimde, bu ne kardeşim derse o varlık zaten para olmaz :)

    Ama bu söylediklerimin tam tersini düşünerek kripto varlıklarının ileride daha değerleneceğini ve bu kripto varlıklar geleceğin para birimi olacak diyenler de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 1 Temmuz 2022; 13:52:13 >




  • bulduren B kullanıcısına yanıt
    Net. Ama Mehmet amca konusuna ekleme yapayım "bu ne kardeşim?" demekle kalmaz sonunu daha iyi analiz etmek lazım :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kripto para cilginliginin arkasinda yatan neden kolay para kazanma istegiydi, kripto paralar yukselme trendinde oldugu surece pozitif geri besleme ile daha cok yatirimci cekti, daha cok yatirimci cektikce daha degerlendi tekrar yatirimci cekti ama simdi dusus trendine girmesiyle negatif geri besleme olacaktir. yatirimci kactikca deger kaybedecektir, deger kabettikce yatirimci kacacaktir.

    belli basli buyuk kripto paralarin yok olacaklarina inanmiyorum keza internet ticaretinde global alis verisde gercek bir fonksiyonlari var, bu fonksiyon kendini fiyatlandiracaktir ama yakin zaman icinde ayni buyuk cikislarin olacagini sanmam, daha uzun vadede ayni cilginlik tekrar yasanir ona sasirmam. bazi cilginliklarin 5-10sene periyodlarla tekrar etme huyu oluyor. sanirim toplumsal hafizanin suresi bu kadar, yasananlar unutuldugunda, gecmisi tecrube etmemis yeni nesil yatirimcilar geldiginde hersey bastan basliyabilir.

  • İşe yaramqz projeler ve manipülasyon yapanlar ve onların peşinde koşanlar girmedikçe doğrulamaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son çıkan madencilik ekipmanlarının verimliliği ile Btc maliyeti 11-13 K dolar civarında. Yani o seviyeye yaklaştıkça eski modeller kapatılır yeni modeller dükkanı döndürmeye devam eder.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hırsızlık

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kripto paraları yıllarca mantıksız buldum ve uzak durdum. Daha sonra insanların oluşturduğu talebin değersiz bir şeyi bile değerli hale getirdiğini anladım. Hangi emtia olursa olsun, trend olduğunda ve kazanç görüldüğünde ben de kazanayım diyenlerin coşkusunun oluşturduğu talebin artmasıyla fiyatlar balon seviyeye geliyor. Ev fiyatları da buna bir örnektir. Fiyatları talep belirler. Sıkı para politikası ekonomik darlık yaratır ve insanları huzursuz eder. Şu andaki 1. sebep olan FED politikası çöktüğünde piyasayı paraya boğarlarsa tekrar fiyatlarda yükselişin başlaması da olağan bir netice olur. Resesyonla, ekonomik sıkıntılarla ABD seçime gitmez. Bekleyip görmekten başka çare yoktur. Beklenen yükseliş gelirse, aklı başında olan herkesin durumunu sağlam bir pozisyona bağlaması için son fırsat olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birileri düşmesine karar verdi ve düştü. Hepsi bu.

  • 2024 halving ile 2025'te tekrar zirve görecektir. düşüş 2018 gibi..beklemeye değer..

  • Hepsinin sonu Luna gibi olacak. Luna'ya olanın diğerlerine olmayacağının bir garantisi var mı? Hesap soran, parasını geri talep edebilen var mı hangi devlet hesap sorabildi şu soyguna?



    Kripto paralar ekonomik kriz karşısında!
  • Kriptolar sepetini boşaltalı 3 ayı geçti.


    2 hafta sonra fan tokenlardan ve ekim ortalarından itibaren kriptolardan kademeli almaya başlarım ve en az x2 hedefiyle beklerim.

  • Bana 1 BTC verin elinde fazladan olan vardır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.