Şimdi Ara

Kripto Madencilik Suç mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ordu olay gazetesi | ordu'nun haber merkezi
    ORDU'DA KRİPTO PARA OPERASYONU
    https://www.orduolay.com/haber/orduda-kripto-para-operasyonu-62674

    Bunun gibi birkaç haber daha gündeme düşmekte. İnsanların oyun oynadıkları ekran kartları ile arada yaptığı madencilik faaliyeti de o zaman bu kapsama girebilir diye düşünüyorum. Kanun uygulayıcıların sanırım burada pek de nesnel olmayan bir değerlendirmesi var. YT'de o kadar rig kurma vs. videoları varken bu tarz baskın haberleri de ilginç geliyor doğrusu. Düşünceleriniz neler acaba?




  • Bildiğim kadarıyla kanunda kripto madenciliği ile ilgili bir açıklama yok borsaları için olmadığı gibi. Bu haberi duymuştum instagramda denk geldi yapılan yorumlardan birisi bana mantıklı gelmişti yapılan baskın kripto paradan dolayı degil yogun miktarda kaçak elektirik kullanımı ile ilgili olabilir bu sebepten cihazlara el koyulmuştur yoksa şuan mobil cihazlarda bile küçük çaplı madencilik yapabiliyorsun

  • Kripto madenciliğinde çok güçlü ekran kartları kullanılır. Aynı anlarda onlarca yüzlerce ekran kartı çalışmaya başlar. Bu ekran kartları sizin evde kullandığınız türden olanlar değil. Çok güçlü parçalar. Her biri en az 20 bin TL değerinde parçalar. Hal böyle olunca bunları kaldıracak server da çok güçlü olmalıdır. Tüm bunlar akıl almaz bir elektrik kullanımına sebebiyet verir. Madencilik yapanların tek amacı para kazanmaktır. O yüzden kullandıkları parçalarda, elektrik te kaçaktır. Varsayalım ki her şeyi yasal çerçevede yaptı. Elektriği kaçak değil faturasını ödedi. Devlet veya yüklenici kuruluş buna da izin vermez. Çünkü her hanenin yada sanayi işletmesinin kullanması gereken hesaplanmış limit vardır. Bu limitlerin üzerine çıkılması dışarıdan daha fazla elektrik alınmasına sebebiyet verecektir. Doğalgaz, elektrik idareleri hane başına yazlık ve kışlık hesapladıkları elektrikten veya doğalgazdan fazla olan kullanımlara müdahale ediyor. Olay bundan ibarettir. Yoksa bundan 3-4 yıl öncesine kadar youtuberlar madencilik videolarını canlı paylaşıyorlardı.





  • Paraların yurt içine aktarılması koşuluyla teşvik edilse, faizsiz kredi hatta hibe verilse keşke.

  • antifet kullanıcısına yanıt

    Bizzat yaşadım. 4500 sözleşme gücünü aştım. (Türkiyede değilim.) Başvuru yaptım tesisat sağlamlığını kontrol edip 18000 sözleşme gücü anlaşması yaptım. Sözleşme gücünü aşmak da usulsüz kullanım sayılır hatta elektrik kesme hakkına sahipler. Benim bu sebepten 2 gün elektrik yoktu. Ekran kartı zaten çok fazla yakmıyor.

    1 tane 3090 set var 8'li 3000 harcıyor

    2 tane 3080 set var 8'li 4400 harcıyor

    2 tane 3080 Ti Set var 12'li 4000 harcıyor

    32 tane de 1660 super sistem aldım en son 3000 de o harcıyor. 15000 rahat harcıyorum şuan.

    Arada gelip kontrol yapılıyor. Uyuşturucu üretimi falan oluyor mu tesisat problemi var mı kaçak göçek var mı diye bakıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber detaylarında suç teşkil eden durum para kazmak olarak verilmiş. Elektrik ile ilgili ceza üzerinde durulmamış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.