Şimdi Ara

kredilerin geri ödenmesi ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ BORCUNUN TESPİTİ

    Kurumdan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrencilerin borcu; kredilerinin verildiği tarihten normal öğrenim sürelerinin bitimine kadar geçen veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar kredi olarak verilen miktarlara, Türkiye İstatistik Kurumu'nun Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle tespit edilmektedir.

    Öğrencilerin ödeyecekleri kredi (TEFE) borcu, öğrencilerin öğretimi süresince Kurumdan aldığı toplam kredi miktarının 3 katını geçmemektedir.

    arkadaşlar yukarıdaki paragrafta Toptan Eşya Fiyat Endeksinden bahsediyor. bu artışlar ne düzeyde olacak?
    % de kaç faizle geri ödeyeceğiz borçları.kredi alan arkadaşlar memnun mu kendinizden örnek vererek açıklarsanız daha makbule geçer.yani şu kadar verdiler ben de şu kadar ödedim gibisinden.
    bir sorum daha olacak. kyk nın sitesinden başvuru yaptım. öğrenim kredisi almaya hak kazansam ve bu haktan vazgeçmem için ne yapmam gerekiyor. dilekçe yazmak gerekiyor mu?







  • Kredi çıktı derse başvurmadıktan sonra zaten geçersiz oluyor :) bence alma çok zor durumda değilsen sık dişini çünkü adı üstünde kredi.
  • maddi olarak durumumuz çok kötü diyemem ama ne biliyim şimdi üniversitede rahat ederim. mezun olduktan sonra rahat rahat öderim düşüncesi var.ailem harçlık konusunda cimri. hani lisede idare ediyorduk ama üniversitede idare edemezsek kötü olur.
    borç ne kadar artıyor onu bilsem kararı vercem ama onu bilmiyorum.
    sizce üniversitede okuyan bir öğrencinin ailesinden aldığı harçlık ,aylık olarak ne kadar olmalı?(kafama takılıyordu sorayım dedim)
  • f



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galata12451245 -- 21 Ağustos 2010; 21:32:46 >
  • h



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galata12451245 -- 22 Ağustos 2010; 12:57:14 >
  • kredi çıktıgı gibi direk notere gidip toplam kredi miktarını senet olarak imzalıyormusuz.
    geçen sene kredi almaya başlayan bir arkadaşım 8 binlik senet imzaladıgını söyledi. ne kadar dogru bilemiyorum. araştırmadım açıkçası ama durumunuz o kadar da iyi değilse bence kredi alınmalı. sonuçta öğrencisin ihtiyaçların hiç bi zaman bitmez. 6 Yıl sonra da taksitlere bölünüp geri ödenicekmiş. bence 6 yıl sonra paranın değeri düşer. geri ödemek daha kolay olur.
  • yani suraya yazmak yerine bi kac sayfa gerye gitsen cevap bulursun ama

    http://forum.donanimhaber.com/m_42164180/mpage_1/f_/key_//tm.htm#42164180

    sormak dahakolay tabi.
    neyse artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.