Şimdi Ara

Kredi Kartlarına Kısıtlama Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    23 milyon icra dosyası ybugüne kadar yanlış yürütülen ekonomi politikasını düzeltmek adına halk'tan kemer sıkmaya başlanması itibari ile 1 sene sonra 30 milyon olacaktır. Kk ile beklenen adımalrda aşağıdaki gibidir.




    Kredi Kartlarına Kısıtlama Geliyor



  • hocam çevremde durumu olmayan insanların kk ve kredi borcu yok. bu icra dosyaları har vurup harman savuranların oluyor genellikle. herkes ayağını yorganına göre uzatmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kredi kartsız maalesef bir şeylere sahip olmak çok zor daha da zorlaştırıyorlar ki hiç bir şey alamayalım.

    Kemer sıkma politikası sadece hanehalkları için değil kamu için de meclis ve bakanlar için de geçerli olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kk limitlerimin toplamı 400bin
    Resmi gelirim asgari ücret
    Bana bu limiti veren bankalar mı suçlu yoksa bu limiti sonuna kadar kullanıp ödeyemeyen ben mi
    He gelire göre kullanıyorum bir sorun yaşamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 780 bin limit ve 70 bin tl borçla işsiz kaldım.

    Halen harcama yapıyorum. Vermeseydin arkadaş. Beni batıramayacaksın.Kredi Kartlarına Kısıtlama Geliyor 

  • Limit düşürme gibi olaylar olmaz inşallah

  • Saiph kullanıcısına yanıt

    bankalar sgk nızın sistemden kesildiğini görür ve limitleri çaattt diye düşürür bi dahada yükseltemezsin


    acilen sgk lı iş bulmaya bak

  • Kardeşim benim ödemelerim düzenli ödiyemiyor diye beni niye etkiliyor ?

  • mavikıs M kullanıcısına yanıt

    Öyle bir şey yok hocam. Hiçbir banka sizin SGK'lı veya Bağkur'lu olup olmadığınızı göremez. Daha önce bankaların SGK kayıtlarını görebilmesi için bir altyapı hazırlandı ancak tepki gelince kaldırıldı. Devletle paylaştığım veriyi, özel bir şirkete kimse benim haberim olmadan veremez.

  • JustFema J kullanıcısına yanıt

    Sadece sigortalı olup olmadığını görebiliyorlar diye biliyorum daha önceden yanlışım yoksa ücretlerinize kadar ulaşma gibi durum vardı onu kaldırdılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin0 -- 13 Eylül 2023; 15:41:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustFema J kullanıcısına yanıt
    Yasaya baktım ama değişiklik göremedim banka bu bilgilere ulaşabiliyor hatta bazı durumlarda sgk bankadan gelir testi için bilgi istiyor.Şöyle söyleyim icralık telefon borçlarınızdan tutun birçok bilgiye ulaşabiliyorlar.

    Kalem kalem hangi bilgilerinize ulasiyorlar bilmiyorum ama dediğim iki bilgiyi kesin görüyorlar.Maaşınızı anlaşmalı banka dışında diğer bankalar göremiyor ama sgk kaydınızın olduğu görüntüleniyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pos komisyonları %3-4'lere dayanmış. Esnaf KK ile ödemeye burun kıvırıyor. Eskisi gibi komisyon eklemeye başlarlarsa şaşırmam. Zaten faizler yüksek taksitte yok. Üstüne aidat derdi.. Ne yapayım ben kredi kartını? Düşüreceklerse düşürsünler daha iyi.

  • metin0 kullanıcısına yanıt

    Hocam benim bildiğim kadarıyla sigortalı olup olmadığınızı bile göremiyorlar. Eğer ki yeni bir güncelleme olduysa dediğiniz gibi olabilir. Birde eminseniz mevzuat veya kanunda konuyla ilgili olarak bir şey varsa paylaşırsanız sevinirim.

  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Hocam SGK bankadan gelir bilgisi isteyebilir. Bankadan SGK'ya veri akışı olabilir ancak SGK'dan bankaya veri akışı olamaz. İcralık olaylarda da bankaya tebligat gidiyor yada direkt KBB üzerinden görüntüleyebiliyorlar. Konuyla ilgili elinizde mevzuat veya kanun ile ilgili bir şey varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Bilgilerimi güncellemiş olurum.

  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    Gerçekten absürt oranlar.

  • JustFema J kullanıcısına yanıt

    E-devlete banka üstünden şifresiz girebildiğimize göre sandığınızdan daha fazla bilgiye erişebiliyor olmaları lazım. Zaten kmh başvurusu falan yaparken beklettiği sürede sistemden sorgulama yaptığını düşünüyorum. Tabi bu bilgilere haksız bir şekilde eriştiklerini söylemiyorum,büyük ihtimalle okumadan imzaladığımız sözleşme şartlarıyla buna kendimiz müsade etmişizdir. Ben en azından sgk prim ödeme günleri ve çalıştığımız işyeri bilgilerine,ve resmi gelir bilgimize erişebildiklerini tahmin ediyorum. Tahminlerimde yanılıyor olabilirim,daha iyi bilen bir forumdaş bizi aydınlatırsa sevinirim

  • Happy-Go-Lucky kullanıcısına yanıt

    Hocam güzel bir yere parmak bastınız. E-devlete giriş için bankaları kullanabiliyoruz. Ancak diğer her türlü işlem için yetki almak zorundalar. Örneğin Yapı Kredi'de limit artışı için başvurduğunuzda sizden belge istiyor ve işleme devam ederseniz E-devlet'e yönlendiriyor. Sonrasında gerekli belgeleri biz gönderiyoruz. Yani bizim onayımız alıyor. Bu işlemlerin log kayıtları tutuluyor. Birde E-devlet örneği biraz şuna benziyor. Bankada bizim şifremizi kayıtlı(kriptografik yöntemlerle saklanıyor) ancak banka bizim şifremizi göremiyor. Bunun gibi düşünün. İşlem yetkisine sahip değil.

  • JustFema J kullanıcısına yanıt

    Elbette kayıtları tutuluyor,şifreleri de dediğiniz şekilde tutuluyor ve keyfi olarak giremiyor. Ben sadece bir başvuru yaptığımızda o başvuruyla ilgili bilgileri e-devletten sorgulama izni verdiğimizi tahmin ediyorum. Tabi bu sorgulamaların sınırları önceden çizilmiştir.

  • JustFema J kullanıcısına yanıt
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/06/20140610-12.htm


    https://www.mevzuat.gov.tr/File/GeneratePdf?mevzuatNo=19088&mevzuatTur=KurumVeKurulusYonetmeligi&mevzuatTertip=5

    Resmî gazete 1. Madde ve revize edilen diğer belgede bankaların ve diğer kuruluşların yalnızca sigortalılık kaydına erişebileceği belirtiliyor.Farklı bir revize veya yasa geldiyse bilmiyorum.

    Sigortalılık kaydını gözümle gördüğüm için emin olarak söylüyorum onun dışında hangi bilgilere ulaştıkları konusunda görmediğim için net konuşamam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Evet hocam kaldırıldığı dediğim altyapı buydu. Hatta konuyla ilgili olarak haber Linki

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.