Şimdi Ara

Kredi kartından döviz cinsinden ödeme yapma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar yüklü miktarda bir uçak bileti alacağım amerikan dolari cinsinden. Hem garanti bankası hem is bankası kartı dolar cinsinden odemelerde çok yüksek kur oranından ücretlendirme yapıyor. Döviz cinsinden odeme nasıl yapabilirim kredi kartından kaynaklı kur farkından etkilenmeden ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joker00 -- 14 Ekim 2023; 6:1:19 >



  • Bankanı arayıp kartınla dolar cinsinden ödeme yapacak şekilde tanım yaptırman lazım. Dolar hesabı gerekebilir. O hesaptan kart ödemesi yapılabilir şekilde ayar lazım. Çağrı merkezini arayıp sor. Ya da şuben yakınsa doğrudan gidip konuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet şubesinden karta dolar euro hesap özeti açılabiliyor çok kolay.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    @cleanton

    teşekkürler cevabın icin. Dolar hesabi açtım. Actigim dolar hesabini hem tl hesabımla hem de kredi kartıyla iliskilendirdim. Su an yurtdisindayim o yüzden aramak biraz sikinti. Banka beni geri arasa veya whatssaptan konussak iyi olur banka ile ama onun icin nasıl bir yol izlemek lazım bilmiyorum. Dolar hesabi açtım. Actigim dolar hesabini hem tl hesabımla hem de kredi kartıyla iliskilendirdim. Baska yapmak gereken bir şey var mi ?

  • vaypcnet kullanıcısına yanıt

    @vaypcnet

    teşekkürler cevabın icin. Dolar hesabi açtım. Actigim dolar hesabini hem tl hesabımla hem de kredi kartıyla iliskilendirdim. Baska yapmak gereken bir şey var mi ?

  • joker00 J kullanıcısına yanıt

    Dostum vadesiz dolar hesabı değil , kredi kartı işlemlerinin menüde bir yerde bulacaksın ekstre tl ayrı dolar ayrı olacak.


    Siz de Döviz Hesap Özeti talimatı vererek yurt dışında kredi kartınızla yaptığınız para birimi EUR olan harcamalarınızı EUR Hesap Özeti'nizden, USD ve diğer para birimi harcamalarınızı USD Hesap Özeti üzerinden takip edebilir, ödemelerinizi ilgili para cinsinden yapabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaypcnet -- 14 Ekim 2023; 22:48:33 >
  • Amerikada 18,27 ortalama ile kur ekstreye yansidi hocam bildiniz olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaypcnet kullanıcısına yanıt

    @vaypcnet

    anladım teşekkürler Air Canada dan alacağım O da Kanada dolari. Ben de garanti bankasından amerikan dolara hesabi dolar var. Hesabi ekstrasını dolar yapsam bile odeme kanada dolari olunca yine bir ekstra kur farki mi ödeyeceğim kanada dolarından amerikan dolarına çevrllip banka tarafından ?  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joker00 -- 15 Ekim 2023; 9:9:4 >
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    @Anubisin_Ruhu

    Nasıl hocam tam anlayamadım ?

  • joker00 J kullanıcısına yanıt

    Normalde ekstrenizi dolar veya euro ya cevirebilirsiniz. Örneğin 1000 dolar harcama yaptığınızda ekstre kesimi 1000 dolar döviz hesabınızdan yatırırsınız.


    Ben ekstermi tl de tuttum. 1000 dolar alışveriş yaptım 18.27 den TL ye çevirdi banka. Bunu söylemek istemiştim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi ülkenin dövizi ile işlem yapacaksanız bankanız ile görüşerek ekstrenizi ona çevirmelisiniz. Aksi takdirde benim dediğim gibi hesap kesim zamanı kendi kurlarına göre TL ye çevirirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    @Anubisin_Ruhu

    O zaman odeme kanada dolar cinsinden olacağı icin garanti bankasini arayıp kanada dolar döviz ekstresi talep etmeliyim o halde ? Yalnız bankadaki döviz hesabım amerikan dolari ve icinde amerikan dolar var. Bir sikinti olmaz yada tekrardan kur çevirip ekstra ücret yansıtmazlar insallah 

  • Farklı ülkenin parasını farklı döviz ile ödeme yaparken ne yaparlar bilmiyorum. Sonucunda Usd/Cad paritesi mevcut. Düz mantık bakarsanız benim yaptığımla hiç bir farkı yok. Usd/Cad paritesi ekstre kesildiğinde kac olur bilinmez. Ama yine bi makas olacaktır.


    Bu arada hava yolları abd doları üzerinden de bilet aldırmıyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enpara kredi kartında oluyor mu bu?

  • Döviz hesabınız varsa kredi kartınız da o döviz cinslerinde ayrı ekstreler oluşturur.


    TL-Euro-Dolar hesabım var. Kredi kartı harcamalarım da TL-Euro-Dolar olarak 3 ayrı şekilde geliyor. Türkiye'de harcama yapınca TL, Euro kullanan ülkelerde harcama yapınca Euro, diğer bütün ülkelerdeki harcamalarım da Dolar olarak yansıyor. Ve o şekilde ödüyorum. İş Bankası'nda durum böyle. Diğer bankalarda da büyük ihtimalle aynıdır.


    Euro kullanmayan Macaristan, Çekya, Polonya gibi Avrupa ülkelerindeki harcamalar Dolar olarak yansıtılıyor.


    Ek bilgi, Harcama yaparken pos cihazında karşınıza çıkan yerel para - dolar seçeneğinde mutlaka yerel para birimini seçin. Yurtdışı bankaların kur farkı Türk bankalarının uyguladığından çok daha fazla.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.