Şimdi Ara

Kredi kartı sahibinin bilgisi dışında PSN (Playstation Network)den alışveriş yapılmış !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
10.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yardiminiza ihtiyacım var arkadaşımın kredi Kartından 208.97TL dilimlerle toplamda 835,88TL para çekilmiş ve çekilen yer olarak PlayStation Network görünüyor ismini hatirlamadagim bir arkadaşımız aynı olayın başına geldiğini söylemişti ne yapmamız gerekiyor? Arkadaşım PlayStation oynayan biri değil ve kartı hiçbir yerde kayıtlı değil, bu konuda bilgisi olan varmı?


    15.01.2015 Güncelleme:

    Arkadaşlar bugün yaşanan son gelişmeler şöyle:

    - Kredi kartı bilgilerinin internet ortamında çalındığı düşünülüyor.
    - Banka kredi kartının güvenlik kodu kullanılmadan alışveriş yapıldığı için para iadesi yapılma oranının yüksek olduğu söylendi.
    - Sony Türkiye ile yapılan görüşmede bankaya yaptığımız harcama itarızına Sony'nin sorun çıkarmayacağını paranın iadesine onay vereceğini ve hangi hesap ile alışveriş yapıldıysa o hesabın banlanacağı bilgisini verdiler.

    Yeni gelişmeler olursa sizlerle paylaşıcam.

    25.01.2016 Güncelleme:

    İş Bankası parayı iade edeceklerini söyledi.

    (Not: Arkadaşlar ben bu başlıkta Sony'yi suçlama gibi bir amacım yok öyle birşey olsa Sony için daha farklı birşey yazmam gerekiyordu burda kendini Sony fan'ı olarak görüp ama Sony fanlığı ile alakası olmayan "takıntılı" kişilerin konuyu gereksiz yere baltalamalarınıda kınıyorum, bu bir yardım konusu ve yarın öbürgün sizlerinde başına gelmeyeceğinin garantisi yok ve belki böyle bir durum sizlerinde başına geldiğinde bu konu belkide size bir fikir verecektir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 25 Ocak 2016; 20:33:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • arasin bankayı haberi yoksa ne alaka buraya yazmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harcama itirazı yaptırsın bankadan, hesapla alakası yoksa sıkıntı yok varsa çeken hesap ban yer sony kendi iade etmediği sürece
  • Tavriniz yanlis. Burasi bir forum, bilgi paylasim yeri. Adam bir konuda yardim istemis tabii ki konu acacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, kredi kartının bağlı oldu bankaya ulaşıp harcama itiraz formu doldursun. Bu arada banak tedbir amacıyla kartı kapatacak ve yeni bir kart gönderecek. Bankanın cevabına göre eğer olumlu dönüş olursa karta iade olur. Ama olumlu dönüş yapılmaz ise savcılığa uğrayıp dilekçe ile başvuru yapılacak. Savcılık noterlik yoluyla bankaya ihtar çekecek ve bankanın cevabını bekleyectir. Olumsuz dönüş olursa dava açma hakkı doğacak.

    Benim başıma buna benzer bir şey geldi. Bankanın dönüşünü bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OHA !

    Millet resmen diken üstünde o zaman :/
  • Vay arkadaş olaya bak. Kayıtlı olmayan karttan psn para çekiyor. Biz nasıl güvenelim de kredi kartıyla alışveriş yapalım şimdi. En iyisi ön ödemeli bir karta sadece oyun alırken felan para atıp alışveriş yapmak.
  • Kart çalinmiş sanirsam ve birileri 3d secure olmayan sistemden çekmiş(psn store nasip işliyor bilmiyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selverin

    Hocam, kredi kartının bağlı oldu bankaya ulaşıp harcama itiraz formu doldursun. Bu arada banak tedbir amacıyla kartı kapatacak ve yeni bir kart gönderecek. Bankanın cevabına göre eğer olumlu dönüş olursa karta iade olur. Ama olumlu dönüş yapılmaz ise savcılığa uğrayıp dilekçe ile başvuru yapılacak. Savcılık noterlik yoluyla bankaya ihtar çekecek ve bankanın cevabını bekleyectir. Olumsuz dönüş olursa dava açma hakkı doğacak.

    Benim başıma buna benzer bir şey geldi. Bankanın dönüşünü bekliyorum.

    Cevabınız için teşekkür ederim, sizin başınıza yeni mi geldi bu durum birde banka iade konusuna sıcak bakar mı? Anlamadığım Playstation ile alakası olmayan birine nasıl böyle bişey başına gelebilir?




  • Kart bilgileri herhangi bir yerde çalınıp PSN'de kullanılmıştır muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf var mı harcama ile ilgili ya da kart ekstresinden ekran görüntüsü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt
    10 gün oldu. Banka çalışanı cvc kullanılmadan çekildiyse iade edilir dedi. Ayrıca kredi kartları belirli bir orana kadar sigortalıymış. Banka öder mi, şimdilik olumsuz bakıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    Fotoğraf var mı harcama ile ilgili ya da kart ekstresinden ekran görüntüsü?

    Evet var hocam

     Kredi kartı sahibinin bilgisi dışında PSN (Playstation Network)den alışveriş yapılmış !!
  • Bilgileri biri elde edip psn de kullanmış demek ki. Adam yeni çıkan oyunları almış. Arkadaşının çevresinde ps kullanan birileri almış olabilir. Benim arkadaşımın yiğeni de 5000 avroluk alışveriş yapmıştı bir defasında yaşı 18 den küçük bizden habersiz kullanmış diye bankaya itiraz etmişlerdi ne oldu sonuç bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Bilgileri biri elde edip psn de kullanmış demek ki. Adam yeni çıkan oyunları almış. Arkadaşının çevresinde ps kullanan birileri almış olabilir. Benim arkadaşımın yiğeni de 5000 avroluk alışveriş yapmıştı bir defasında yaşı 18 den küçük bizden habersiz kullanmış diye bankaya itiraz etmişlerdi ne oldu sonuç bilmiyorum

    Yalnız beni düşündüren 1 dakika içinde bu kadar alışverişi nasıl yapabilir ki biri?
  • Source kullanıcısına yanıt
    Çok basit psn nin azizliği ne uğramış almış oyunu oyun ps4 te görünmemiş sonra 4 kez ard arda denemiş en son oyun sistem de göründüğünde 4 kez karttan alışveriş yapmış gibi olmuş. Muhtemelen kartı hesabına otomatik eklemiştir. Sadece sepetteki ni satın al tuşuna basmış bir dk da istersen 20 kez alırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankalarda chargeback isimli bir uygulama vardı. Kredi kartı ile böyle bir işlem olduğunda itiraz edip ödemeyi geri alabilmeniz gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt
    Yalnız başlık yanıltıcı olmuş, değiştir istersen. Bu durumda Sony veya PlayStation'ın bir suçu yok. Belli ki kart bilgileri çalınmış ve alışverişte kullanılmış. Arkadaşları ynlış yönlendirmeyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lutfen Okuyunuz....






    aklinizda olsun dye yaziyorim.Arti niyetli kisiler ve bu kisilerin oldugu siteler forumlar var .

    Bu Nedir?

    C.C dye bi olay var .siz aslinda hicbi yerde kayitli degil desenizde bazi yerlerde kredi kartiniza dair iz birakiyorusunuz aslinda.

    kisaca bu C.C .bazi sitelerin database lerini check edebilen art niyetli kisiler tarafindan alinip.kullanilabiliyor.

    C.C kisaca kredi karti demek zaten .ben bu olayi ilk duydigumda inanmamisdim.ama Ciddi anlamda bu isleri yapan hacker zihniyetinde art niyetli kisiler var.Ve bazi alisveris sitelerinden ve hatta guvenlik onlemi olmayan pc veya baska aklima gelmeyen seylerden elde edebiliyorlar sizin kredi karti bilgilerinizi ve bunu paraya donusturmek icin herseyi yapiyorlar.

    Nasil Paraya Donusur ? Sizin Kredi Karti Bilgileriniz.

    Oyunlarda sanal para esya alarak.
    Keza dijital.icerik alip onlari satarak psn steam vs.
    Gsm operatorlerinden TL alip ornek olarak 130 TL lik bi yuklemeyi 90 a satarak.Vs Vs dye uzar bu liste.

    Bu olay en basda Kul hakki olmakla birlikde ciddi bi sucdur.Ama bunu yapan gozunu hainlik gunah bürüdügü icin vicdani olmadigi icin en basda karsidaki kisiyi nasil bi borca soktugunu bildigi halde zor duruma dusurmekden cekinmez.Hatta bu is deepwebde cok yaygin ben buralardan bu tarz seylerin dondugune sahit oldum ve elimden geldigince insanlari uyariyorum onlemler konsunda vs.

    Ufacik bile faydam olsa ne mutlu bana.

    Kendimce aldigim guvenlik onlemleri.

    1-Asla asil kartinizla islem yapmayin .Tum islemlerinizi sanalkart ile yapin ve sadece alisveris aninda sanalkarta limit tanimlayin.
    2-Fiziki yani asil kartinizi internet ve telefon alisverislerine kapatin.
    3-İnternet ortaminda kartinizi tanimladiginiz her yerde satis/devir veya iptal durumlarinda sanalkart bile olsa kaldirip o sekilde halledin kalan islemleri.


    Arkadaslar bu insanlar bunu dusunmezler hepsi art niyetli hepside deepweb den cikmayan kisiler.Herturlu vpn sanal pc sahte adres sahte kimlikle tum.onlemlerini alan insanlar onlar sizi dusurdukleri borcu psikolojinizi hastaliginizi dusunmezler ama elinizden geldigi kadar dikkatli olun vede mutlaka savciliga bildirin.ben Elimdeki mevcut bilgilerle sizleri elimden geldigince uyarmaya/yonlendirmeye calistim.

    Hatalarim olmussa Saygi cercevesinde uyarin !

    Adminlerden ricam bu mesajimi silinmemesi.Hatta İnternet Kredi karti guvenligi C.C dolandiricigina diklat cekmek amacli bi konu acmalari.

    Okudugunuz İcin Tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok basit bir şekilde arkadaşınız kredi kartı bilgilerini birilerine kaptırmış. Sony'de milletin kredi kartı bilgilerini tahmin edecek bir sistem yok henüz. Muhtemelen zamanında bir arkadaşının ricası üzerine kredi kartı ile ona oyun falan almış, sonra kredi kartı bilgilerini sistemden silmemiştir. Kredi kartının kayıtlı olduğu hesaptan da, oyunlar alınmıştır, bilerek veya bilmeyerek. Burada da Sony'yi suçlamanın nasıl yolunu buldunuz hayret ettim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.