Şimdi Ara

kredi kartı borç taksitlendirme yapan firmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kredi kartı taksitlendirme yapan bir finans firmasından mail aldım. Firmanın sitesine girdim adres yok. Sadece iki cep telefonu mevcut. Bilgi almak için form doldurdum. Bugün beni aradılar ve kredi kartına taksitlendirme yaptıklarını belirttiler. Bende düşüneyim deyip teşekkür ettim. Nette biraz araştırdım. Bir hayli finans kuruluşunun türediğini ve kredi kartına taksitlendirme yapmak için netten veya telefonla kredi kartı sahiplerine ulaşarak işlem yaptıkları ve telefonla kart bilgilerini alıp kredi kartını taksitlendirdiklerini söylüyorlar. Bana pek güvenli gelmediği için forumda konunu tartışılmasının bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların katkı ve paylaşımda bulunmalarının yararlı olacağı için konuyu buraya taşımak istedim.

    Ayrıca sabah gazetesinde konuyla ilgili bir açıklama da mevcut.

    Kredi kartı borcu olanlar dikkat:
    Adreslerini sır gibi saklayan bu şirketler, komisyon karşılığı yaptıkları borç kapama işini artık kurye göndererek gerçekleştiriyor.

    Banka borcunu ödeyemeyen vatandaş, bazı fırsatçıların ekmek kapısı oldu. İnternet veya cep telefonundan kısa mesaj aracılığıyla borçluya ulaşan ve ismini sır gibi saklayan bazı yasa dışı şirketler, komisyon karşılığında borç kapatıyor. Finansal hizmet vermek için hiçbir yasal zemini olmayan bu şirketler, borca 36 aya kadar taksit yaptıkları gibi istenildiği takdirde kapıya özel kurye bile gönderiyor. Sayıları hızla artan bu şirketler, kredi kartı sahiplerinin borçlarını kapattıktan sonra üzerine kendi komisyonlarını da ekleyerek, aynı kredi kartına bir ürün satılmış gibi borcu yeniden 12-36 ay arası bir vadeyle taksitlendiriyor. Kredi kartının limitinin borca eklenen komisyon giderini de karşılaması durumunda, limitin üzerindeki farkı elden ödeme yoluyla tahsil edip, geri kalan borcu yine aynı kredi kartına taksitlendiriyor.

    10 BİN LİRA BORCA ÖZEL KURYE

    Kartın limitinin yeterli gelmemesi durumunda da elden ödeme yöntemi devreye giriyor. Kredi kartı taksitlendirmesi yapan ve DH Danışmanlık adı altında çalışan şirket, internet sitesi üzerinden, 36 aya kadar kart taksitlendirme yapabildiklerini, müşterilerine gerekirse nakit avans da çektirebilecekleri vaadinde bulunuyor. Şirket, 10 bin liranın üstünde meblağlar için özel hizmet sunduklarını belirterek, özel telefon hatlarından kendilerine ulaşılabileceği bilgisini paylaşıyor. Yine bu şirketin internet sitesinde, 'Eğer isterseniz çalışanlarımızdan birini adresinize gönderebiliriz' ifadesi yer alıyor.

    ÜRÜN ALMIŞ GİBİ BORÇ TAKSİTE BÖLÜNÜYOR

    İnternette yüzlerce benzeri olan şirketlerden bir diğeri 'Ankara Finans' adıyla faaliyet gösteriyor. Bütün işlemlerinin yasal olduğunu iddia eden bu şirket de, nedense şirketin adresine internet sitesinde yer vermiyor. Bu şirketin Ankara yetkilisi de tam ismini vermekten kaçınırken, 10 bin liralık bir borcu nasıl taksitlendirdiklerini şöyle anlattı: "10 bin liralık borcunuzu üzerine bin 600 ekleyerek biz ödüyoruz. Daha sonra bunu bir satış yapmışız, bir elektronik mağazasından dizüstü almışsınız gibi, kartınızla anlaşmalı olduğumuz kurumdan taksitle yeniden çekim yapıyoruz. Aslında satılan mal ya da ürün yok."







  • bu konuyla ılgılı bılgısı olan yokmu?
  • İyi günler, Kredi Kartı Taksitlendirme yasal olmakla birlikte sizin kredi kartı borcunuzu ödeyip sizin yerinize alışveriş yaparak borcunuzu kredi kartına taksit imkanıyla borcunuzdan kurtarmış oluyor. İşin nasıl gittiği hakkında bilgi almak için Kredi Kartı Taksitlendirme diye girerseniz arama motorlarına güvenilirliği kanıtlanmış ve yıllardır bu işi yapmakta olan kuruluşlar mevcuttur.

    Bankaların da Kredi Kartı Taksitlendirme işlemi yaptğı bilinmektedir, vatandaşlar firmaları güvenilir bulmadıkları için bankalara yönelmektedir, işin aslı bankalar hem yüksek faizler üzerinden hem kredi kartı borcu + kredi kartı faizi ve üstüne bir de Kredi kartı taksitlendirme faizi almaktadır. Bu faiz ise kredi faiz oranlarından bir kaç kademe daha yüksektir. Kredi kartı taksitlendirme işi yapan firmalar ise kredi kartı borcunuz her ne kadar ise hepsini kapatıp size teksitli ödeme seçeneği sunuyor. Bankaların yapmış olduğu yapılandırma sonunda kredi kartı borcu bitinceye kadar kartınıza bloke koyduğu ve bu borç bitmeden yeniden kullanıma açmadığı da bilinmekte. Oysa diğer firmalarda bir kart kapanması kesinlikle söz konusu değil. Burada dikkat edilmesi gereken husus sağlık güvenilir ve yıllardır bu işi yapan firma olması ve tabi ki tüketici için en önemli bir husus daha en düşük komisyon oranında taksitlendirmesidir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.