Şimdi Ara

Kredi Hayat Sigortası Kesin İptali (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
59
Favori
100.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2. el taşıt kredisi çekince ferdi kaza sigortası iptal edilir mi? bazı sitelerde araçta rehin olduğu için poliçe iptal edilemez yazıyor.

  • vakıfbanktan daha once aldıgım ıhtıyac kredısını hayat sıgortasını ıptal ettım. 2020 yılıydı sanıyorum. bugun bankaya gıdıp kredı cekmek ıstedıgımde sıkayet ettınız ıcın sıze hayat sıgortalı olan kredıyı vemeyecegız dedı. faızı yuksek olan kredıyı sundu. kabul etmeıdm. boyle bır sonucla karsılasacaksak hayat sıgortasını ıptal etmemek daha mantıklı degıl mıdır?

  • sigortalı kredi seçeneğini seçip de o sigortayı iptal ettirebiliyor muyuz? Bir de yerine başka yerden sigorta yaptırma zorunluluğu var mı?

  • Vakıfbank ortalama kaç gün sonra mail ile geri dönüş yapıyor? Mail gönderdikten sonra 7 iş günü geçmiş olmasına rağmen taleplerime mail ile geri dönüş yapılmadı? Daha ne kadar beklemeliyim?

  • https://forum.donanimhaber.com/91-gun-icraya-verildim-yardimci-olabilir-misiniz--155966694 bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Empyrium kullanıcısına yanıt
    Hocam TEB ihtiyaç kredisinde bende sigortalı kredi çektim. Sizde geri alma konusunda bir girişim oldumu. Olduysa yöntemi nedir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DreamSs kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar sigortalı seçenekli kredi çekim yapanlar konusunda bir girişiminiz oldumu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1gel 1 kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam isten gucten bakamadim ancak sigorta formunda ayni degerde baska yerden yaptirabilirsin seklinde bi ifade vardi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaky kullanıcısına yanıt
    Özelden mesajınıza cvp veremiyorum hocam, bu üye özel mesaj kabul etmemektedir diyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geri Ödeyen hayat sigortası yaptırarak hem dolar birikim yaparsınız hemde bankadan çekeceğiniz kredilere teminat gösterebilirsiniz. Detay isteyen DM den ulaşabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kalderons K kullanıcısına yanıt

    Özel mesajım açık aslında, neden gönderemediniz anlamadım. Buradan yazmış olayım, yapılacak olan geri ödemeli hayat sigortası konut kredi için yapılan krediyi kapsayabilir mi?

  • yaky kullanıcısına yanıt
    Evet tam anlamıyla o şekilde. Geri Ödeyen Hayat Sigortasını daini mürtein olarak bankaya hayat sigortası olarak gösterebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akbanktan kredi sigortasını nasıl iade alabilirim ,web de cayma ya tıklıyorum sigortanızı seçin diyor fakat secilmiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • prdxxxxx kullanıcısına yanıt
    Bende az önce enpara ihtiyaç kredisi sigortasını iptal ettirdim. Umarım bankayla aramız bozulmaz. Bilseydim iptal ettirmezdim.
  • Jon doe J kullanıcısına yanıt
    Hocam enparada benim iade anında yansıdı. Siz daha önce bu işlemi yaptınız mı ? Sonra kredi kullanırken banka arayı bozuyor mu ?
  • Skayn kullanıcısına yanıt

    Hayır sonrasında yine kredi kullandım sorun olmadı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • colaker kullanıcısına yanıt

    hocam sorunuza cevap alabildiniz mi?

  • harun1111 kullanıcısına yanıt

    banka 2 poliçe için de olumsuz yanıt verdi, Türkiye Bankalar Birliği hakemliğine başvurabilirsiniz diye de ibare yer alıyordu cevapta. ben de edevletten oraya başvurdum cevap bekliyorum.


    özel bankalar çok kısa bir sürede iptal gerçekleştirip iade yaparken devlet bankaları böyle zorluyor anlaşılan.


    geç gelmesini uğraştırmasını sorun etmiyorum da, nisan ayında ödediğim türk lirası şimdi pulun pulu oldu. tlnin değer kaybını kim verecek? aleni bir gasp var


    edit: bu arada tüm yapılan poliçeler iptal edilebiliyor. sigortalar bi ödeme yapmadığı sürece poliçelerin iadesi talep edilebiliyor. aracın rehinli olması poliçe iptaline engel değilmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colaker -- 12 Temmuz 2023; 10:53:15 >
  • 2021 Yılında Annem için(adına) konut kredisi çektim. Çekilirken hayat sigortasının iptali mümkün değil denmişti ve her sene yenileneceği söylenmişti. Fakat ilk sene için 7 Bin TL. 2. sene için 10 bin TL,

    3. sene için 11 bin TL hayat sigortası ücreti kesildi.


    2022 Yılı için kesilen hayat sigortası ücreti için iptal talebinde bulunduk dilekçe ile. Fakat vatandaşın dostu ziraat bankası yazılı bir yanıt vermeyip direkt şube müdür aracılığı ile telefondan iptalin mümkün olmadığını söyledi. Kendisine seddk.gov.tr sitesinde yer alan krediden cayma, krediden ayrılma hakkı hususunda bilgi vermiştim bir vatandaş olarak ,banka müdürüne...

    Tüm bunlara istinaden telefon ile konuşurken yazılı metin de talep etmiştik ve yollanacağı söylenmişti ve yollanmamıştı :) Bıkma noktasına geldiğim için uğraşmamıştım. Bu benim hatam tabii. Kesinlikle sonuna kadar hakkım olanı aramalıydım.


    2023 Yılı için geçtiğimiz ay yenilenen hayat sigortası ücreti annemin hesabından çekildi. Hatta bir miktarı çekilemediği için bayram boyunca günlük faiz üzerinden ekstra faiz tahsilatı bile yapıldı...

    10 gün önce ziraat bankasının web sitesinde yer alan şikayet formu üzerinden iptal talebini ve her sene yapılan bu yenilemenin iptalini talep ettik. Bu sefer bankanın cevabını yazılı olarak talep ettiğimizi söyledik.


    Bugün cevap geldi.

    Kredi Hayat Sigortası Kesin İptali



    E-devlet üzerinden, banka cevabında da yer alan TBB(Türkiye Bankalar Birliği) üzerinden şikayet dilekçesi oluşturdum. Buraya bankanın cevabını ve tahsil edilen tutarların dekontların fotoğraflarını ekledim.

    Açıklama kısmına ise seddk.gov.tr sitesinde hayat sigortası genel şartları yönetmeliğinde yer alan cayma hakkı ve ayrılma hakkı hükümlerinden bahsettim.


    Cayma hakkı; 1 Ay içerisinde başvurulması durumunda sigortanın iptali ve ücret iadesi.

    Ayrılma hakkı ; Bir yıldan uzun süreli poliçenizi bir yıl geçtikten sonra dain-i mürtehin olan kredi kuruluşunun onayı olmaksızın iptal ettirebilirsiniz. ( Dain-i Mürtein: ziraat bankası, konut üzerinde rehin bulunduran kurum)



    Aynı durumdan müzdarip olanlar için detaylı yazmak istedim. Süreç konusunda ilerleme oldukça bilgilendirmeye devam ederim.





  • yaky kullanıcısına yanıt

    Naptınız çözüm bulanıldımızmı bendede aynı şekilde eskiden iptal ettiğim hayat sigortaları için şimdi vakıfbank sigortalı kredi vermiyor faizi yüksek veriyo nasıl düzeltebiliriz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.