Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
26
Favori
193.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • özgür-ayık Ö kullanıcısına yanıt
    evınızın ısıl ıhtıyacı 19 kw. 17 kw lık alırsanız evınızı ıstedıgınız derecede tutamazsınız@özgür-ayık
  • bilgi@sayar kullanıcısına yanıt
    11 kw pellet sobası 70-80 m2 alanlar ıcın ıdeal bır secımdır.Kozlusan AIRSMARTPEL 11 KW soba modulasyonlu oldugu ıcın oda sıcaklıgına gore kendını ayarladıgı ıcın yakıtta tasarruf saglıyabılıyorsunuz. Tutusturma , kül, vs sobalarda oldugu gıbı ugrasmıyorsunuz.17 m2 lik odanız hamam gıbı olur o odaya kurdugunuz takdırde.
  • Kozlusan pelet yakıtlı soba sistemleri anlamında tecrübeli bir firma olup, tecrübesini de ürünlerine yansıtmaktadır. Fakat buna rağmen ürünlerinde müşterilere kolaylık sağlayacak tasarımlara gitmesi gerekiyor. Kaliteli olmasına ek olarak iyi tasarımlarda eklemesini dört gözle bekleyen bayilerinden birisiyim.
    Kozlusan veya diğer markaları almadan önce dikkat etmeniz gerekli nokta, evinizin kalori ihtiyacını iyi tespit etmektir. Evin ısı ihtiyacının altında veya çok üstünde tercih edilen kazanlardan kesinlikle verim alınamaz. Konuyla ilgili bir bilene danışmanızda her zaman yarar vardır.
  • Termik santralleri Yeryüzündeki karbondioksit kirliliğinin temel sebeplerinden sorumlu olan bir sistemdir. İklim değiştirebilen en tehlikeli fosil yakıt yakıt olan kömürün zararı sadece bununla sınırlı değil…

    Yeryüzünün hızla ikliminin değişmesinin temelinde kömüre bağımlı ülkeler vardır. 40 civarında termik santralle ülkemiz bu alanda başı çeken ülkelerden biridir.

    Enerjide ve sanayi de kömürü bu kadar çok kullanan ülkeleri bekleyen acı gerçekler var. Asit yağmurları, erozyon ve toprak ile suyun zehirlenmesi acı gerçeklerden birkaçı…

    ➡ İşte kömürle ilgili 10 acı gerçek!


    1-Kömür iklim değişikliğine neden olan en tehlikeli yakıttır.

    İçerdiği yüksek miktardaki karbon nedeniyle termik santrallerde kömür kullanmak en çok karbondioksit kirliliğine yol açan enerji üretim şeklidir. Tüm dünyada kömür santrallerinden sadece bir yılda 7 milyar ton karbondioksit salımı gerçekleşmektedir.

    Acı Gerçek 1: Bu miktar dünyadaki yıllık karbondioksit salımlarının %41’ini oluşturur. Ayrıca kömür madenciliği de, karbondioksitten 20 kat güçlü olan metan gazının açığa çıkmasına neden olur.


    2-Kömür santralleri cıva kirliliğine sebep olur.

    Cıva insan vücuduna ciddi zararlar veren ve nesilden nesile geçebilen bir nörotoksindir.

    Cıva bölgedeki su kaynaklarının kalitesinin düşmesine neden olur. Toprağı zehirler ve besin zincirine karışarak sayısız ölümcül hastalığa sebep olur.

    Acı Gerçek 2: Kömür santralleri yılda 1450 metrik ton yani %50’lik bir payla cıva kirliliğinin en büyük sebebidir.
    Asit Yağmurunun zararları
    Asit Yağmurunun zararları
    3-Kömür, asit yağmurlarına sebep olur.

    Asit yağmurlarında ortaya çıkan duman tüm ekosistemi yok edebilir. Orta Avrupa’da kömür santrallerinin etrafında çok geniş alanları kapsayan orman kayıpları kaydedilmiştir. Birçok kömür santrali bulunan Çin’de 487 şehrin %54.5’ünde asit yağmuru gözlendi. Asit yağmurları ayrıca insanlarda astım ve akciğer kanseri başta olmak üzere sayısız hastalığa sebep olur.

    Acı gerçek 3: Kömür santralleri asit yağmuruna sebep olan kükürtdioksit ve azotoksit’in açığa çıkmasına neden olur.


    4-Kömür, küçük partiküller ve radyasyon yoluyla gerçekleşen hastalıkların kaynağıdır.

    Kömür yakmak zararlı partiküllerin ve radyasyonun açığa çıkmasına neden olur. Bu parçacıklar akciğer fonksiyonlarında azalma, astım, kardiyovasküler rahatsızlıklar ve bebek ölümlerine sebep olur.

    Acı Gerçek 4: Yatağan’ın 50 köyünün 34’ünde radyasyon miktarının insan sağlığının kabul edebileceği sınırın çok üzerinde, küllerin atıldığı bölgelerde ise 19 kat daha fazla olduğu belirtilmiştir. Solunum sistemi hastalıkları Yatağan’da Muğla merkezine oranla iki kattan daha sık görülmektedir (TTB, 2000).
    Zehirli Maddeler
    Zehirli Maddeler
    5-Kömürün yanması sonucu açığa çıkan atık zehirlidir.

    Kömür yakıldığında ortaya çıkan artıklar ağır metaller ve zehirli maddeler içerir. Örneğin, insan sağlığına veya çevreye zarar verebilecek miktarlarda arsenik, kadmiyum, krom ve kurşun bulunabilir. Bu kirleticiler içme su kaynaklarına, yüzey su gövdelerine, bitkilere veya hayvanlara ulaştığında riskler meydana gelir.

    Acı Gerçek 5: Kısırlık, kanser, prostat ve solunum sorunları, kardiyovasküler ve nörolojik hasarlar, hipertansiyon, işitme bozukluğu bu maddelerin sebep olduğu hastalıklardan sadece bir kaçı.


    6-Kömür tatlı su kaynaklarını azaltır.

    Kömür santrallerinden yayılan zehirli maddeler bölgedeki tatlı suyu kirletir. Kömür madenciliği ise asit maden kanalizasyonu (AMD) yoluyla su kirliliğini tetikleyen nedenlerinden biridir. AMD; minerallerin oksijen ve suya maruz kalması sonucunda oluşan ve ağır metal içeren atık sudur. Bu zehirli su sızdığında sadece yeraltı sularını değil toprağı da zehirler.

    Acı Gerçek 6: Kömür santrallerinin kuraklığa sebep olmasının yanı sıra kömür madenciliği de her gün tahmini 70 milyonla, 260 milyon galon su gerektirmektedir.
    Maden Kazası
    Maden Kazası
    7-Kömür madenleri yaralanmalara ve ölümlere yol açar.

    Kömür madenciliği yerel halk ve madenciler üzerinde de olumsuz etkilere sahiptir. Kömür madenciliğinin yol açtığı ölümler tahmin edeceğinizden kat kat fazladır. Örneğin Çin’de 2006 yılında 3.000’e yakın kömür madeni kazası gerçekleşti.

    Acı Gerçek 7: Bu kazalar 4.700 insanın ölümüne yol açtı. Ülkemizde ise sadece Zonguldak’ta 1955-2006 yılları arasında 2.670 işçi öldü, 319.792 işçi ise yaralandı.
    erozyon
    Erozyon
    8-Kömür madenciliği erozyona neden olur.

    Madencilik alanının yüzeyindeki bitki örtüsü yok edilir. Bu durum toprak erozyonunu tetikler. Açık kömür madenciliğinde yeraltındaki kömürün zayıf bağlantı yerlerine ulaşabilmek için dağların tepeleri patlatılır. Yeraltı madenciliği de çökebilecek yeraltı boşluklarına sebep olur.

    Acı Gerçek 8: Bu nedenle bölgede tarım potansiyelinde azalmaya sebep olur, akıntı rezervlerinde depolama kapasitesinde kayıplara yol açar, azalan nehir kanal kapasiteleri yüzünden sel baskınlarını artar bu da beraberinde erozyonu tetikler.
    Linyit Kömür
    Linyit Kömür
    9-Kömür elektrik üretiminde verimsizdir ve çok fazla toplumsal maliyeti vardır.

    Diğer fosil yakıtlarla karşılaştırıldığında kömürün daha ucuz olduğu düşünülür. Oysa kömürün gizli maliyeti üçüncü kişilere yüklenen toplumsal maliyetlerden kaynaklanır. Aslında, kömürün gerçek maliyeti yerel topluluklar üzerine yüklediği sağlık problemleri, tarıma verdiği zararlar, su kaynaklarının azalması gibi sorunları içermektedir

    Acı Gerçek 9: Türkiye’deki kömür rezervleri çoğunlukla linyit olarak sınıflandırılmaktadır; linyit en düşük karbon içeriğine ve en yüksek nem oranına sahip kömür türüdür. Kirletme oranı çok yüksektir ve enerji değeri çok düşüktür. Bu kömür santrallerini daha az verimli hale getirir, elektriği daha pahalı konuma getirir ve toplumsal maliyetleri arttırır.


    10-Kömür fiyatları petrol fiyatlarına bağlı olarak sürekli artmaktadır.

    Yani, kömür ithal etmek çok anlamsızdır. Kömür ticaretinde önemli bir faktör, %70 oranla taşımacılıktır. Petrol fiyatlarının artışı, taşımacılıkta kullanılan yakıt olması dolayısıyla kömür fiyatlarını da arttırmaktadır.

    Acı Gerçek 10: Küresel piyasalarda, 2000-2006 yılları arasında kömür fiyatları ikiye katlanmıştır. Mayıs 2007 ile Mayıs 2008 arasında Avrupa’daki peşin fiyat metrik ton başına 70 ABD Dolarından 150 Dolara yükselmiştir.




  • Ben Türkiye'nin önde firmalarından gelen %100 öz kaynak kullanıp ve %100 kendi üretimi ile pelet üretim ve pelet tesis kurulumunda 12 adet patent ve faydalı modeli olan Alternatif Enerji'nin (Giresun) bilgi işlem sorumlusuyum bakın sizler pelet ile ilgi bir kaç bilinmesi gereken done vereyim.

    Pelet, karbondioksit emisyonuna sebep olan fosil yakıtların aksine, küresel ısınmayı önleme konusunda iki kat daha faydalıyken aynı anda temiz, karbondioksit üretmeyen, kullanışlı ve yüksek verimli bir yakıttır. Herhangi bir yapışkan veya katkı maddesi kullanılmadan, yüksek basınç altında sıkıştırılan talaş ve odun yongasından üretilir.
    Avrupa’da 40 yıldan fazladır kullanılan pelet yakıtı, ülkemizde 5 yılılı aşkın süre zarfında kullanılmaktadırs. Pelet yakıtı; doğalgaz, kömür, fuel oil, odun yakıtlarının kullanıldığı her alanda kullanılan doğal ve yerli bir yakıttır. Yerli bir yakıt olduğundan ülke ekonomisine katkısı bulunmaktadır.
    Pelet yakıtı, doğalgaz ve kömüre oranla %35-%40 daha ucuza ısınmamızı sağlamaktadır. Fuel oile göre ise %400 daha ekonomiktir.
    “Yakılan her 1 kilo kömür 5 gram CO2 açığa çıkarır. Biyokütle yakıtın 5 katı daha fazla CO2 açığa çıkarır. Pelet odunlar, hem iklim ve çevreyle ilgili hedeflere katkıda bulunmakta hem de ithalat bağımlılığını azaltıp, yerel ekonomileri desteklemektedir. Ağaçlar büyürken atmosferden CO2 alırlar, yandıklarında veya doğada çürüdüklerinde ayni miktarı geri verirler. Odun pelleti doğal dengeyi bozmayan çevreci bir yakıttır.
    Bir sezonda 3.5 ton odun yerine 1 ton pelet ısınma ihtiyacını karşılar. Temel ısınma sistemi pelet olan bir ev, yılda 2-3 ton arasında pelet tüketir. Bu elektrikli, gazlı sistemlerden daha ucuzdur. Yine önemli bir ölçüt olan sülfür oranı 0.05 ppm’in altındadır.

    Pelet yakıt almanız için başlıca sebepler :
    -15 Kg veya 20 kg kapalı torbalarda temin edilebilir.
    -Kendi tesisimizde üretilmektedir.
    -Kaynak sorunu yoktur.
    -Petrolde olduğu gibi politik ve siyasi konulara dayalı sorunlardan etkilenmez. Fiyatı üretim ve tüketim dengeleriyle belirlenir.
    -Her odun pelleti yukarıda anlatılan faydaları sağlayamaz. Mutlaka DIN Plus standartlarında üretilmesi gerekmektedir.
    -Pellet %100 odun talaşından üretilir, içinde kimyasal herhangi bir malzeme bulunmaz.
    -Ortalama enerji değeri yaklaşık 5,000 kw/kg
    -Doğalgaz sıvı yakıt ve katı yakıt (kömür; odun) gibi yakıtlara oranla aynı enerji %35-%40 oranında daha ucuza mal edilmektedir. Örneğin; 1 kg pellet 3 kg odunun sağladığı enerjiyi vermektedir.
    -Pellet tamamen yandığı için enerji kaybı yaşanmamaktadır.
    -Modern pellet kazanlarında yanma verimi %95'in üzerindedir.
    -Pellet yakıt preslendiği için uzun süre yanma sağlanmaktadır.
    -Yanma sonucu oluşan kül doğal gübre olarak kullanılabilme imkanına sahiptir.
    -Kül oranı %1 - %2 mertebelerindedir.
    -Ticari pellet üretimi için ağaç kesme zorunluluğu yoktur.
    -Pellet üretiminde orman atıkları kullanıldığı için ormanlarda yangına sebep olacak dallar değerlendirilmiş olur.
    -Pelet kokusuzdur, yağlı değildir ve yakıldığında ortamı kirletmez.
    -PELET, ağaç talaşlarının sıkıştırılmasıyla oluşan ve genellikle 6mm & 8mm çapında yakıt cinsidir.
    -Oduna oranla depolanması için çok daha az yer gerektirir.

    %100 Doğal çam peleti yapan firmamız kozlusan , arıkazan ve ifyıl sobalarında denenip test edilmiş , hiç bir sıkıntı olmadığı onaylanmıştır.

    Ayrıca Pelet sistemi artık Türkiye genelinde genişletilmiş olup merkez üssü Ankara olan Bio yakıt pelet ve ısı cihazları üreticileri derneği başkan Atakan Ayvaz ile birlikte hayata geçirilip sektörün önde gelen firmalarını bir ara toplayıp pelet kullanıcıları için en iyi koşulları sağlamayı ilke edinmişlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcko28 -- 26 Ağustos 2017; 9:59:30 >




  • Zonguldak ta pelet ve sobasını satan bir bayi vs var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonyali61

    Zonguldak ta pelet ve sobasını satan bir bayi vs var mı



    Zonguldak'ta bildiğim pellet sobası satıcısı yok. Ancak Kozlusan'ı arayarak bayiisi olup olmadığını sorabilirsiniz. Size 150-200 km arasında ise Sapanca'da Maxpel var. Hem pellet üreticisi hem de Kozlusan dahil birkaç markanın da soba ve kazanlarını satar. Ayrıca Akyazı'da Ecopel var pellet üreticisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Kozlusan Pelet Sobası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017/2018 kışına hazırım. 1.5 ton pelet ..borular temiz. Makine temiz.Pelet fiyati 650 den 750 ye çıktı nakliye dahil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirdemir09 -- 25 Ekim 2017; 20:25:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz Yakıt almadım.Banada 1, 1,5 ton yetiyor.Kızım Sobada kumpir yapalım diyip duruyor.Herkese iyi ısınmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu pelet yakıtı şöminede yakılır mı?
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    Hayır. Pelletin yanma sistemi farklı. Şömine de ateş sönerken üstten tekrar odun ekleyebilirbve yanmayı devam ettirebilirsiniz. Ama pelletde bunu yapamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evim 100 m2 ,doğalgazlı yalıtımlı. Daha tam bir kış gelmedi ama evi 21 derecede sabit tuttugumda termostat ile yaklaşık 4-5 m3 yakıyor kombi.Tahminim tam soğuklarda 8-10 m3 yakacaktır. Bu koşullar altında doğalgazdan pellete geçmek ekonomikmi?
  • ihntk İ kullanıcısına yanıt
    Hangi koşul olursa olsun Türkiye'de doğalgazdan başka hiçbir yakıta geçilmez. Doğalgaz ülkemizde en ekonomik, verimli ve çevreci yakıt türüdür. Başka bir ısınma kaynağına geçmek için yalıtım, iklim, evin boyutu değil, yeni ısınma kaynağının eskisinden daha ucuz olması gerekmektedir. Ne kömür, ne pellet, ne motorin veya fuel oil ve nede elektrik doğalgazdan daha ekonomik değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek Bilgi: 1m3 doğalgaz 8250 kcal ısı veri. Kombilerin verimi pazarlama stratejisi olarak %109 larda lanse edilmesine rağmen (çok istisnai hallerde bu değeri tutturabilirler) biz daha gerçekçi olması için verimi %95 alalım. 8250*%95= 7850 kcal eder. Yani vergiler dahil olmak üzere 1m3 doğalgaza 1.1₺ ödeyerek yaklaşık 7850kcal ısı elde ederiz.



    Pelletde durum ise 1kg pellet 4800kcal dir. %1 kül ve %8-9 nemi çıkarırsak 1kg pelletin yaklaşık verimi %90 dır. Bu sene için ton fiyatını 700₺ alırsak; 1 kg pelleti yakarak 4800*%90= 4300 kcal ısı elde ederiz ki buna karşılık 70krş bir maliyetle. Peki 1m3 doğalgazın ısısını almak için yabi 7850kcal elde etmek için pellette ne kadar yakmamız gerekir; 7850/4300= 1.8 kg onunda maliyeti 1.8*0.7= 1.26₺ yapar.



    Elektrikte ise durum daha vahim! 1 kw harcayan elektrikli ısıtıcılar (ufo, konvektörlü ısıtıcı, yağlı radyatör, elektrikli kombi vs.) en iyi ihtimalle 1 kw yani 860kcal ısı verirler. 1 m3 doğalgaz kadar ısı vermesi için; 7850/860=9.1 kw elektrik harcamak gerekir. 1kw elektrik vergiler dahil 41krş olduğundan 9.1*0.41= 3.7₺ yapar.



    İthal kömüre gelirsek. Isı değeri yaklaşık 6500kcal, tonu 900₺, %10 kül %10 da nemi çıkarırsak %80 verimle 6500*%80= 5200kcal. Doğalgaza eşitlersek; 7850/5200= 1.5 kg ithal kömür eder. Maliyetide 1.5*0.9= 1.35₺ yapar.



    SONUÇ: 7850kcal ısı elde etmek için;

    Doğalgazda: 1.1₺

    Pellette. : 1.26₺

    İ. Kömürde : 1.35₺

    Elektrikte. : 3.7₺ öderiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar gezinirken denk geldim bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bir arsa alıp trabzonda 90mkareden 2 katlı brüt 180mkare olan dıştan yalıtımlı bir ev yapsam bunu kazanlı olan yani evin dışına koymak istiyorum bir kazanlı pelet sobası ve petek sistemi ile ısıtabilirmiyim Ve bana yıllık ısıtma maliyeti yaklaşık ne olur?Bu arada beşikdüzünde yapmayı planlıyorum bu evi ve beşikdüzü osbde pelet üreten bir tesis var tonu 400 tl nakliye bana ait kaç ton yakarım ısınmak için?Şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim selamlar sevgiler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reixs

    Arkadaşlar gezinirken denk geldim bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bir arsa alıp trabzonda 90mkareden 2 katlı brüt 180mkare olan dıştan yalıtımlı bir ev yapsam bunu kazanlı olan yani evin dışına koymak istiyorum bir kazanlı pelet sobası ve petek sistemi ile ısıtabilirmiyim Ve bana yıllık ısıtma maliyeti yaklaşık ne olur?Bu arada beşikdüzünde yapmayı planlıyorum bu evi ve beşikdüzü osbde pelet üreten bir tesis var tonu 400 tl nakliye bana ait kaç ton yakarım ısınmak için?Şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim selamlar sevgiler...

    1. Pellet soba ve kazanları klima veya ısı pompaları (ikiside aynı şey) gibi dış ortam sıcaklığına bağlı çalışmaz. İsterse dış ortam -40° olsun. Katı yakıtlı bütün ısınma sistemleri dış ortam sıcaklığından etkilenmez. Kutuplarda bile isinabilirsiniz.

    2. Yalıtımınız iyi ise 2 daireye de 25kw lık Kozlusan Lidya sulu pellet sobası çok çok rahat yeter. Hatta brüt 180m2 için 17kw lık Hydrosmartpel veya Thyateria bile yetebilir. Kazan kısmında ise yine 25kw lık Lidya Compact, Slimpel Easy, Slimpel veya Propel serisi kazanları tercih edebilirsiniz. Kozlusan'ın sitesinde gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

    3. Yine yalıtımınız iyi ve petek boylarınızda 10m2 ye 1 metre petekten daha kısa olmaz ise TAHMİNİ 6-7ton yakabilirsiniz.

    4. Pelletde ve diğer katı yakıtlarda da kalite önemli. İyi kalite pelletin fabrika çıkış fiyatı bu sene yaz sonu 600₺ den aşağı değildi. 400₺ beni şüphelendiriyor. Pelleti yakmadan, denemeden bilemem. Bu üretici sanırım Biopel. Gidip görmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biopelin yakıtı iyidir.Pelet sobasını ilk aldıgımda yakıtım Trabzondan gelmişti.Isıtma gücü yüksekti fakat külü biraz fazlaydı.Bugüne kadar oranın yakıtı gibisini kullanmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt
    Hocam eyvallah cevaplar için.Isınma konusunda 4bin lira civarı bir maliyetim olacak anlaşılan yıllık.Bu maliyette ısınmam lazım yani evde tshortle gezmem lazım.O manada dedim.Şuan doğalgazlı evde oturuyorum ve kısakollu geziyorum evde.geçen ay 150 tl geldi fatura.3+1 de oturuyorum ara kat.en çok gelse 2 ay 300 civarı oderim.Peletin üreticisi evet biopel yani anlamam ama almak durumunda olsam önce bi çuval alır denerim.iş oraya gelsin.
  • Yakınınızda fabrika olması çok iyi. Yazın temmuz engeç ağustos da pelleti temin ederseniz en uygun olur. Yalıtıma çok ama çok önem verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.