Şimdi Ara

Kotor Nerede ve Kalınacak Yer Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karadağ, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Sırbistan'ı sınırlayan Balkan ülkelerinden biri. Pastoral ufak Kotor kenti, Tivat'ın derhal tarafındaki Karadağ Kotor Körfezi'nde yer verilmiştir. Ortalama 15.000 kişilik ufak bir nüfusa haizdir ve 1979'da UNESCO Dünya Mirası Sıralaması olarak adlandırılmıştır.

    Eğer uçuyorsan, Tivat'a uçmak en kolay olacak. Tivat'tan Kotor'a yalnız 15-20 dakikalık bir otomobil yolculuğu. Taksi 25 Euro'dan fazla olmamalıdır. Ve sonrasında bile koparılıyorsunuz… O yüzden söylendi!

    Bir başka seçenek ise ortalama 70 km uzaklıktaki Dubrovnik, Hırvatistan'a uçmak. Sadece, yatılı geçişlerin bazıları için zor olabileceğini ve yolculuğunuza birkaç saat eklediğini duydum.

    Aslına bakarsan komşu ülkelerde bulunuyorsanız, Kotor'a giden otobüse binmek en kolay ve ucuz olacaktır.

    Kotor'da kalmak için birkaç seçeneğiniz var. Eski Kent'de kalmak ya da Eski Şehir'in haricinde kalmak için seçim yapabilirsiniz. Şahsen eski kent haricinde kalmak için tavsiye ederim.

    Neden mi?

    Bundan dolayı Kotor Körfezi'nin görüşleri ölmek suretiyle… Tam anlamıyla nefes kesici. Bir ay süresince buradaydım ve koyda her baktığımda nefesimi aldı. Bu duygu, kimi zaman olduğu benzer biçimde bir ay sonrasında kaybolmadı.

    Eski Şehir içinde oldukca sayıda otel ve çeşitli sırt çantalı gezginler vardır. Konaklama bulmak için Expedia kullanmanızı tavsiye ederim. Ek olarak rezervasyon yaparken E-Bates numaramı kullanabilmek için rezervasyonlarınızdan geri ödeme alabilirsiniz. Hostel World hem de Hosteller için de iyi bir seçenektir. Airbnb, Eski Şehir'in içinde yer edinen birkaç giriş ile de başka bir seçenektir.

    Eski Şehir'in haricinde kalmak isterseniz, endişelenmeyin, eski şehre adım atma mesafesinde olabilirsiniz. Daha ilkin söylediğim benzer biçimde, daha iyi manzaralar elde edersiniz!

    Kotor'daki aylık uzun stint esnasında 2 değişik Airbnbs'de kaldım.

    İlk iki hafta bu stüdyo dairesinde geçirdi. Ana bilgisayarlar güzel ve görüşlerini görkemli (listelenen pics daha iyi). Sahil şeridine 10 dakikalık adım atma mesafesinde ve ondan sonra eski kent için 10 dakikalık bir yürüyüş yapılmış oldu. İdeal değil, fakat alışırsın. Biz devamlı 2 Euro için eve geri taksi. Ek olarak 5 dakikalık adım atma mesafesindeki ufak bir süpermarket bulunmaktadır.

    Bizim ikinci Airbnb, Old Town'a yakın bu 2 yatak odalı daire oldu. Avm yalnız bitişiğinde olduğu benzer biçimde bu konumda olmak oldukca daha kolay oldu. Görünümler ilk Airbnb kadar büyük değildi (gene de şaşırtıcı!) Fakat burada daha oldukca şeylerin karışımındaydık.

    Aslına bakarsak bir sürü Airbnb seçeneği var. Hemen hemen Airbnb'niz yoksa ilk kayıt olduğunuza kadar kayıt olduğunuzdan ve minimum 25 ABD doları kredi aldığınızdan güvenilir olun. Buradan kayıt olabilirsiniz.

    Oteller ve pansiyonlar için, gene tüm seçenekler, yorumlar ve fiyatlar için Expedia ve Hostel World göz atın tavsiye ederiz.

    Eğer Kotor'da konaklamanız mümkün değilse, Dobrota'da konaklayabilirsiniz. Kotor Eski Kenti’ne 5-10 dakikalık sürüş mesafesindedir. Ve aslen oldukca daha sessiz. Dobrota'da restoranlar ve görkemli koy manzaraları hala var.

    Kaynak: www.cesurgezgin.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.