Şimdi Ara

Köşe yazarının dürüstlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yılmaz Özdil 15 ocak tarihli yazısı;

    İsrail Büyükelçimiz gene de şanslıydı, alçakta malçakta, hiç olmazsa oturacak bir yer verdiler adama... Herhangi bir Türk vatandaşı, herhangi bir Türk büyükelçiliğine gitse, bırak sandalyeyi, oturması için tabure verirler mi?

    *


    Kapıdan sokmuyorlar.

    *


    Yurtdışında başı derde girdiği zaman, konsolosluktan yardım almayı başarabilen bi tane Türk gösterin bana, sadece bu yazıyı değil, bu sayfayı komple yırtar, yerim... Yağmura yakalan, saçağın altında durmana bile izin vermezler.

    *


    Hatta, yaklaşmanı bile sevmezler... Nasıl mı? Öğrencilik yılları İtalya'da geçen, Show Haber'in anchorman'i arkadaşım Korcan Karar, habire anlatır... Bir gün okuluna giderken, Roma Elçiliğimizin önünden geçiyor, elini hasretle duvara sürtüyor. Hesapta vatan toprağıdır, Türkiye'ye, İzmir'e dokunmuş gibi hissediyor, gözleri yaşlı... Daha köşeye gelmeden içerden fırlayıp, yakasına yapışıyorlar Korcan'ın iyi mi... “N'aapıyosun, terörist misin!”

    *


    İnanmayan varsa, lütfen şu anda, mesela Paris veya Londra Büyükelçiliğimizi arasın, “Ölüyorum” diye... Açarlarsa, dişimi kırarım. İnleye inleye telesekretere verirsiniz son nefesinizi.

    *


    Bakın, telesekreter dedim aklıma geldi. Arayın... Vize için 3'ü, pasaport için 5'i, İngilizce için 9'u tuşlayın filan cevabı gelir... 3'ü 5'i tuşlayın, havagazı... İngilizce için 9'u tuşlayın, şak diye açarlar... Ki, aman ha yabancıdır, mağdur olmasın!

    *


    20 senedir Almanya'da yaşayıp, konsolos görmeyen vatandaşımız var... Ama, farz edelim gazeteciysen, bulursun adamını, papyonlu garsonların patlattığı şampanyalar eşliğinde düğün bile yapabilirsin konsoloslukta!

    *


    Keriz yerine konman da cabası... Almanya'da notere git. 5 Euro, makul... Ama, Deniz Feneri'nin noterini kabul eden bizim konsolosluklar, Alman noterini
    kabul etmezler. İlla konsolosluktan yaptıracaksın o işlemi, 35 Euro! Yani, devletin seni söğüşlemesi için illa Türkiye'de oturmana gerek yok, dünyanın neresine gidersen git, kazığı kıçında.

    *


    E haliyle merak ediyor insan...

    Kendi vatandaşına değer vermeyen bir devlet, kendi elçisine değer verilmesini elalemden hangi hakla bekler?

    *


    İsrail yaptı bir hıyarlık...

    Neticede özür diledi.

    Bizden kim özür dileyecek?




    Bu her zamanki gibi güdümlü, sadece nefret dolu, sırf çamur atmak için yazılmış, kendi ülkesinin elçiliklerini ideoloji için satan yalan yanlış yazı üzerine kendisine bir mail attım (başımdan geçen şey) ve kendisinden gelen cevap, sözünü yutması vs.vs. yazışma aşağıda, elçilikden aldığım yardım vs. hepsi şahit ve belgelerle tarafımdan ispatlanır.

    Bu köşe yazarına güvenilir mi ?

    (tabi bu mesaj da bu bölümün yöneticisinin ideolojik tavrını bildiğim için silinir gider)








    Kimden: Taner ... [...@gmail.com]
    Tarih: 15 Ocak 2010 Cuma 10:50
    Kime: Yılmaz Özdil
    Konu: Konsolosluk

    Yıl 2005, Bükreş in meşhur gara de nord meydanında kendine polis süsü vermiş dolandırıcılar tarafından bir kenara çekilip, sahte polis kimliği gösterilip cebimdekiler boşaltıldı, daha sonra bıraktılar ancak cebimdeki 2000 euro paradan 600 euro sunun eksik olduğunu sonradan fark ettim çünkü panik yapıp heyecanlanmıştım. Bükreş te bulunan elçiliğimizi telefon ile aradım ve hemen birisini göndereceklerini söylediler ve arkadaşımın restaurantında (dr.felix st.) gelen görevli ile buluştuk, benden detaylı bilgileri aldılar ve gittiler. Gün içinde elçilik görevlileri ile 2 defa polis merkezine gittik ve gece yine çağırılıp dolandırıcıyı bana gösterdiler, ben de buydu diye onayladım. Bir sonraki gün bizzat büyükelçimiz arayıp geçmiş olsun dedi ben de kendilerine tşk.lerimi ilettim. Bunları şahitleri ile de ispatlamaya hazırım.

    Bugünkü yazınızda şu cümlenize istinaden “konsolosluktan yardım almayı başarabilen bi tane Türk gösterin bana, sadece bu yazıyı değil, bu sayfayı komple yırtar, yerim.”

    Bunu yayınlamayacağınızı veya sümen altı edeceğinizi biliyorum. Yanlış yazmışım diye özür dilesenize. Am yapmazsınız çünkü yazılarınız genelde hep çamur atma, mesnetsiz, saçma sapan, boş şeylerle dolu oluyor ve sözünüzde durmayacağınızı da biliyorum. Ama benim bildiğim bu şey bana yeter.

    Size ders olsun !

    Taner ...

    -----Original Message-----
    From: Yılmaz Özdil [mailto:yozdil@hurriyet.com.tr]
    Sent: Friday, January 15, 2010 4:45 PM
    To: Taner ...
    Subject: YNT: Konsolosluk

    Aferin Taner.

    -----Original Message-----
    Cum 15.01.2010 18:26


    Demek ki yazarken veya atıp tutarken dikkatli olmak lazım. Ucunda komple sayfa yemek de var. Afiyet olsun.

    Taner ...



    __________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 4772 (20100114) __________

    The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

    http://www.eset.com


    __________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 4775 (20100115) __________

    The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

    http://www.eset.com







  • Yılmaz Özdil;


    her zaman doğru, her zaman dürüst




    bir gazetecidir,


    Yılmaz Özdil;


    kimsenin dile getiremediği




    gerçekleri



    dile getirir, yılmaz özdil;


    türkiye'nin en önde gelen,





    gazetecisidir.


    sizin uydurma hikayenize değil,




    Yılmaz özdil'e güveniyorum.


    Le petit prince
  • Ben basimdan geçen 2 olayi anlatayim.
    1990 senesinde arabamla kuzey afrika ülkelerine gezmeye gittim.Tunusta zengin birisi beni dolandirdi.Göye beraber otel kuracagiz diye arabam ve alinacak kredi için bankaya koydugum paraya el koydu.Tûrk konsolosluguna gittim.Maalesef ayni yazarin dedigi gibi,suratima bile bakmadilar.Güldüler bile!
    Sonradan belçika konsolosluguna gittim.Benimle hemen ilgilendiler.Konsoloslugun avukatini benim is için gôrevlendirdiler.3 ay sonra her seyimi geri aldim.Beni çarpan adamda ayaklarima kapanip affetmemi istedi.Zira hapishaneye gidiyordu.
    Daha sonra Libya'ya gittim.Oradada beni hapse attilar.Amerikan ajani diye.Mesele Kaddafi nin korumalarini sefinin arabam hosuna gitmis.Onu almak.Yani gasp etmek.Zaten agzindan lafi duydum.bana araba için haciz diyordu.Neyse beni mahsene attilar.Sadece su ve ekmek verdiler.Bana su ve ekmegi getiren gardiyan Tûrkmen Türkûymûs.Onunla anlasip.Bana bir kagit ile kalem getirtim..O kagida durumumu yazip, Tûrk konsolosluguna gôtürmesini söyledim.
    Maalesef onuda ciddiye almamislar.Hatta kimse ilgilenmemis.
    Daha sonra baska bir kagida yazip Belçika konsolosluguna gôtürmesini istedim.
    Ertesi gûn serbest birakildim.Konsolos bey bana birde dokunulmazlik kagidi yapti.yanimdada telefonda bagirdi çagirdi,Libyali yetkiliye.
    Sonra o kagitla Trablusta arabamla dolastim durdum.Kaddafinin korumalari hep beni takip etti.Ama bir daha hiç yanima yaklasmadilar.hep uzakta kaldilar.
    Yukarida anlattiklarim gerçekten çok kôtü seyler ama maalesef dogru.
    Son zamanlarda konsolosluklarimizda bayagi bir gelisme var.ama hep çalisanlarin asik suratlari ve çalismaktan memnun olmayan hareketleri hep var.galiba bunu degistrmek çok zor!




  • açıkçası işim hiç konsolosluklara düşmedi ama bireyine gereken önem vermeyen bir devletimiz olduğundan hak vermiyorum sana
    ayrıca yılmaz özdile laf sokucak adam daha doğmadı koçum
  • pervane; koçum moçum hitapları seviyeni gösteriyor, dengim değilsin.


    Benim yaşadığım olaya insanların inanıp inanmaması hiç derdim değil. Ben doğruyu kendim bildikten sonra amacım sadece belki de şartlanmamış kişilerin bir taneciği bile olsa bunu okur faydalanır olmasıdır. Yoksa bazılarının karşısına konsolos getirip yemin ettirsen yine fikirleri değişmez, değişmesin de zaten, biraz farkımız olsun yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

    açıkçası işim hiç konsolosluklara düşmedi ama bireyine gereken önem vermeyen bir devletimiz olduğundan hak vermiyorum sana
    ayrıca yılmaz özdile laf sokucak adam daha doğmadı koçum

    Bu laf sokmak değilse, Taner'in soktuğunu ne olarak tanımlıyorsun?

    @2000watts, amma badireler atlatmışsın. geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emredici -- 23 Ocak 2010; 0:44:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emredici

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

    açıkçası işim hiç konsolosluklara düşmedi ama bireyine gereken önem vermeyen bir devletimiz olduğundan hak vermiyorum sana
    ayrıca yılmaz özdile laf sokucak adam daha doğmadı koçum

    Bu laf sokmak değilse, Taner'in soktuğunu ne olarak tanımlıyorsun?

    @2000watts, amma badireler atlatmışsın. geçmiş olsun.

    bu konunun siyasal nedenlerle açıldığı çok açık bakınız konuyu açan arkadaş ne diyor
    ''Bu her zamanki gibi güdümlü, sadece nefret dolu, sırf çamur atmak için yazılmış''eğer başından geçen bir olay olsaydı böyle bir şey yazmaz sadece yılmaz özdilin o günkü yazısına katılmadığını, başından da aşağıdaki gibi bir olay geçtiğini söyleyerek örnekleyebilirdin ama sen sanki yılmaz özdile laf atarak üstün geldiğini ve bu köşeyazarı diye nitelidiğin özdile güvenilmeyeceğini söyleyerek amacını belli etmiş oldun.emin ol ülkedeki pek çok satılmış köşe yazarına,siyasetçisine güveneceğime her yazısında doğruları cesurca belirten yılmaz özdile sonsuz kez güvenirim




  • Böyle kağıt değil EVRENİ içine alabileceği üzerine bile idda eden yazarlardan pek hayır gelmez.Herşeyi yeyip,içine almaya meyilli bu yazarlara pek yaklaşmamak lazım.:)
  • Ben Atatürkçüyüm ve kimin Atatürkçü olduğuyla değil, kimin insan olduğuyla ilgilenirim.

    Yıllarca Türk konsolosluklarında eziyet gördüm, lanet okudum. Beni herhangi bir Avrupa ülkesinin memurlarının aşağılamadığı şekilde aşağıladılar. Bu, sadece bu hükümet dönemine özgü değildir ya da konsolosluklara özgü de değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin memuru, maaşını kimin verdiğinin farkında değildir; bu maaşı onlara veren teba da bunun farkında değildir. Osmanlı'dan beri süregelen, "Halk, devlet için vardır" mantığından dolayıdır.
  • Ne yani Taner, senin başına Yurtdışında gelen iyi olay (eminim binde birdir), benim burada Tapu Dairesinde kaba saba davranılmamı, seviyesi tartışılmaz Vergicinin beni aşağılamasını bana unutturacak mı? Yüze yakın Devlet Dairesi örneği veririm buna uygun, içlerinde iyi örnekler 2-3'ü geçmez!

    Webbie Osmanlıdan başlayınca hatırladım; Bir Anı kitabı okumuştum, adını unuttum çoktan! I. Dünya savaşında Van civarında Ruslara esir düşmüş bir Osmanlı Yedeksubayı yani bir sivil anlatan. Esir kampında 4 yıldan sonra Sibirya taraflarından Japonya, Hint Okyanusu derken esir teslimi için Japon Gemisi ile İtalya'ya gelmişler (Osmanlı piyasada yok buraya kadar!)! Zavallı Yedeksubayın etmediği küfür kalmamıştı çok uzun zaman sonra gördükleri ilk Osmanlı olan İtalyadaki Osmanlı Konsolosuna esirlere sevimsiz davrandığı için. Öyle ki Kızılhaç'ı dahi çok övmüştü!
    Bu kadar uzun yoldan gelen birisinin ettiği küfür her Devlete nasip olmaz!
    Yılmaz Özdil okuduğum biriside değil ama verilen örnek Devlet Dairelerini aklamaz gözümde, dışarda da içerde de!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 23 Ocak 2010; 14:29:20 >




  • Bazı arkadaşlar ne kadar seviyor insanları kendi görüşlerine “aykırı” bulup kategorileştirmeyi. Şu şucudur, o halde ne derse doğrudur, o” şu”ya karşı söz söyleyen şucudur o halde her söylediği yanlıştır.

    Offf bu mantığın yeme de yanında yat (!)

    Özdil’in “Yurtdışında başı derde girdiği zaman, konsolosluktan yardım almayı başarabilen bi tane Türk gösterin bana, sadece bu yazıyı değil, bu sayfayı komple yırtar, yerim...” şeklinde bir genelleme yapması ve sonrasında iddiada bulunması yanlıştır. Aynı minvalde bir veya birden fazla örnekle karşılaştı diye şahit olmadıklarını- olamadıklarını bu yargıya kurban etmesi Özdil’in güvenilir,dürüst, gerçekleri yazan, doğrucu davut olmasına engeldir. Bu engeli aşabilen insan “aferin taner” demek yerine “gördüğümün aksinin olabileceğini hesaba katmaksızın iddiada bulunduğum için benim de hatam var” diyebilendir.

    Verilen misaller “uydurma” olsa bile “uydurma olmayabilecekleri” de dikkate alarak ifade edebilme kabiliyet ve şahsiyetine sahip olunması beklenir.Sadece Özdil değil, herkes için böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymes -- 23 Ocak 2010; 15:27:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    Ne yani Taner, senin başına Yurtdışında gelen iyi olay (eminim binde birdir), benim burada Tapu Dairesinde kaba saba davranılmamı, seviyesi tartışılmaz Vergicinin beni aşağılamasını bana unutturacak mı? Yüze yakın Devlet Dairesi örneği veririm buna uygun, içlerinde iyi örnekler 2-3'ü geçmez!

    Webbie Osmanlıdan başlayınca hatırladım; Bir Anı kitabı okumuştum, adını unuttum çoktan! I. Dünya savaşında Van civarında Ruslara esir düşmüş bir Osmanlı Yedeksubayı yani bir sivil anlatan. Esir kampında 4 yıldan sonra Sibirya taraflarından Japonya, Hint Okyanusu derken esir teslimi için Japon Gemisi ile İtalya'ya gelmişler (Osmanlı piyasada yok buraya kadar!)! Zavallı Yedeksubayın etmediği küfür kalmamıştı çok uzun zaman sonra gördükleri ilk Osmanlı olan İtalyadaki Osmanlı Konsolosuna esirlere sevimsiz davrandığı için. Öyle ki Kızılhaç'ı dahi çok övmüştü!
    Bu kadar uzun yoldan gelen birisinin ettiği küfür her Devlete nasip olmaz!
    Yılmaz Özdil okuduğum biriside değil ama verilen örnek Devlet Dairelerini aklamaz gözümde, dışarda da içerde de!

    Tapu dairesinde size kaba davranılmasını veya benim işim dolayısı ile gümrüklere her gün ekstradan rüşvet denilebilecek paralar vermemi engelleyen bir durumdan mı bahsetmişim ? Bu konularda sizden çok dertliyim. Bu memlekette her kişinin başına 5 kişi dikip kontrol etmeye kalksanız adamın kişiliğinde bozukluk varsa yine de yapacağını yapar. Bu tamamen kişisel kalite ve yozlaşma ile ilgili bir sorun. Bunun da partisi, ideolojisi olmaz.

    Burada benim bahsettiği spesifik bir olay. Biri bir şey iddaa etmiş, karşlığında ben de yaşadığımı yazmışım. Bunu baika şeylere bağlamak için neden çaba harcıyorsunuz anlamadım. Bir sürü arkadaşın yazdığı gibi katılmazsınız, inanmazsınız vs.vs. ancak "ama" diye başka şeylere bağlayıp, yanlışı mazur gösterme gayretinde olursanız yanlış yaparsınız.




  • @Chakra; "Bu spesifik olay" deseydiniz baştan zaten sayfa bu kadar uzamazdı! Yılmaz Özdil'den de kuru "Aferin Taner" hiç gelmiyebilirdi! veya kuru bir teşekkür gelebilirdi! Bu eksik olunca ve verilen hükümde spesifiklikle orantısız büyüklükte olunca tepki gelmiş doğal olarak! Benim şaşırdığımda o oldu, sağda-solda Gümrük şikayetleri çok gördüğüm için sizden gelme! (aynı dert kısmen bende de oldu hafifçe bir aralık, sıkıntısını bilirim azçok!)...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    @Chakra; "Bu spesifik olay" deseydiniz baştan zaten sayfa bu kadar uzamazdı! Yılmaz Özdil'den de kuru "Aferin Taner" hiç gelmiyebilirdi! veya kuru bir teşekkür gelebilirdi! Bu eksik olunca ve verilen hükümde spesifiklikle orantısız büyüklükte olunca tepki gelmiş doğal olarak! Benim şaşırdığımda o oldu, sağda-solda Gümrük şikayetleri çok gördüğüm için sizden gelme! (aynı dert kısmen bende de oldu hafifçe bir aralık, sıkıntısını bilirim azçok!)...

    Yazar "Bir tane Türk gösterin, ben bu sayfayı komple yerim" demeseydi de genelde istediğiniz yardımı alamazsınız deseydi ben cevap verme gereği dahi duymazdım.




  • Yılmaz Özdilin anlatmaya çalıştığı açık.Konsolosluklarda vatandaşlarımıza insan gibi davranılmadığını anlatmış, gayette doğru.Senin yaşadığın olay istisnai bi olaymış.Bide başlığa "Köşe yazarının dürüstlüğü" yazmışsın ne alakası varsa, benim aklıma daha uygun bi başlık geldi "Tanerin Yılmaz Özdile karşı hırsı ve nefreti"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Infidel_

    Yılmaz Özdilin anlatmaya çalıştığı açık.Konsolosluklarda vatandaşlarımıza insan gibi davranılmadığını anlatmış, gayette doğru.Senin yaşadığın olay istisnai bi olaymış.Bide başlığa "Köşe yazarının dürüstlüğü" yazmışsın ne alakası varsa, benim aklıma daha uygun bi başlık geldi "Tanerin Yılmaz Özdile karşı hırsı ve nefreti"

    Yazar istisnalar olabilir demiyor, sanırım iyi okumadınız veya anlayamıyorsunuz. Adam iddaa ediyor "bir tane Türk gösterin" diyor. Zaten araştırılsa kimbilir kaç tane daha benim gibi y.dışında sorun yaşayıp elçilik ve konsolosluk hizmeti alıp memnun olanlar çıkar. Alamayanlar da çıkar tabi.

    Yani bu kadar basit bir şeyi sırf adamı haklı çıkaracağım diye nasıl kavrayamıyorsunuz anlaşılacak gibi değil.
    Mesele burada zaten. Takım tutar gibi yazar tutuyorsunuz ve adam atla dese camdan atlayacaksınız.
    Neyse, daha önce de yazdığım gibi şartlanmış beyinlere bir şey anlatmak çok zor, zaten anlatabilsem de bana ne faydası var.
    Siz bildiğinize inanın ben de bildiğime.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chakra


    quote:

    Orijinalden alıntı: Infidel_

    Yılmaz Özdilin anlatmaya çalıştığı açık.Konsolosluklarda vatandaşlarımıza insan gibi davranılmadığını anlatmış, gayette doğru.Senin yaşadığın olay istisnai bi olaymış.Bide başlığa "Köşe yazarının dürüstlüğü" yazmışsın ne alakası varsa, benim aklıma daha uygun bi başlık geldi "Tanerin Yılmaz Özdile karşı hırsı ve nefreti"

    Yazar istisnalar olabilir demiyor, sanırım iyi okumadınız veya anlayamıyorsunuz. Adam iddaa ediyor "bir tane Türk gösterin" diyor. Zaten araştırılsa kimbilir kaç tane daha benim gibi y.dışında sorun yaşayıp elçilik ve konsolosluk hizmeti alıp memnun olanlar çıkar. Alamayanlar da çıkar tabi.

    Yani bu kadar basit bir şeyi sırf adamı haklı çıkaracağım diye nasıl kavrayamıyorsunuz anlaşılacak gibi değil.
    Mesele burada zaten. Takım tutar gibi yazar tutuyorsunuz ve adam atla dese camdan atlayacaksınız.
    Neyse, daha önce de yazdığım gibi şartlanmış beyinlere bir şey anlatmak çok zor, zaten anlatabilsem de bana ne faydası var.
    Siz bildiğinize inanın ben de bildiğime.

    Bu kısmı gerçekten doğru.Adamın aslolarak anlatmak istediği şey belli ama sen adamın yaptığı demogojiye takılıp nefretini kusuyosun."Bi tane Türk gösterin bu sayfayı yiycem" demiş sende bunu ciddiye almışsın.Belli adam abartı yapıyo burda.Örneğin "Şu Guiza bi maçta iyi oynasın dişimi kıracam" demek gibi.




  • anladım. o zaman yazısını ciddiye almamak lazım diyorsun.
    bunda anlaştık o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chakra

    anladım. o zaman yazısını ciddiye almamak lazım diyorsun.
    bunda anlaştık o zaman.


    Zaten asıl amacın yazarı karalamak. Oysa yazar tıpkı ve asıl onlardan dolayı hedefin olduğu gibi diğer bir çok yazısı gibi bu topiğe konu olan yazısında da haklıdır. Yurt dışında bulunan ve konsolosluklara işi düşen herkes bunu bilir. Esasen siz de bilirsiniz. Dışişleri mensuplarına Monşer diye yaftalayanların kimliği sır değil. Biz o durumda da Monşer diye yaftalananları savunduk. Çünkü malum zihniyet kime saldırıyorsa savunulmak durumundadır.

    İslamofaşist zihniyetin saldırılarına maruz kaldıklarında savunmak ayrıdır, ne olduklarını bilmek ayrı. Capito?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Infidel_

    Yılmaz Özdilin anlatmaya çalıştığı açık.Konsolosluklarda vatandaşlarımıza insan gibi davranılmadığını anlatmış, gayette doğru.Senin yaşadığın olay istisnai bi olaymış.Bide başlığa "Köşe yazarının dürüstlüğü" yazmışsın ne alakası varsa, benim aklıma daha uygun bi başlık geldi "Tanerin Yılmaz Özdile karşı hırsı ve nefreti"

    "Tanerin Yılmaz Özdile karşı hırsı ve nefreti"

    taner kusura bakma ama bari yılmaz özdile saldırıcaksan adam gibi bir şekilde saldırsaysın adam şimdi kağıdı yese kızgınlığın geçecek mi




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.