Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (2978. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
98.170
Cevap
237
Favori
4.379.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29762977297829792980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Profesör Carl Heneghan: Covid-19 ölüm sayılarına güvenebilir miyiz?

    Profesör Carl Heneghan, Oxford Üniversitesi Kanıta Dayalı Tıp Merkezi Direktörüdür ve Covid-19 istatistiklerine çok dikkat etmektedir. Dün akşam yaptığı yazıda olağanüstü bir ayrıntı ortaya koydu: Medyaya duyurulan Halk Sağlığı İngiltere'nin günlük ölüm toplamları, tamamen iyileşmiş olsalar bile Covid-19 için pozitif test edenleri içeriyor.

    Bu haftanın başlarında Profesör Heneghan ve CEBM meslektaşı Tom Jefferson ile kısa süre içinde yayınlayacağımız Covid-19 pandemisinin mevcut durumu hakkında geniş bir röportaj gerçekleştirdik."


    "İngiltere'nin sağlık kuruluşları arasında farklı Covid verileri hakkında “büyük karışıklık” vardı. “Halk Sağlığı İngiltere rakamları ONS rakamlarının iki katıdır, çünkü PHE geçmişte olumlu bir Covid ölümü olan herkesi rapor ediyor… Bu, bir sonraki Kış'a girerken gittikçe kafa karıştırıcı olacak çünkü yeni bir salgın ve yeni ölümler olabilir. aynı zamanda hala tarihsel ölümler hakkında rapor veriyor… Bu epidemiyologlar ve medya için bir problem…"


    “28 periyot kesintisi bile kesin ölüm sayıları için ideal değildir, çünkü “ ani neden ve altta yatan neden vardır. Acil neden 21 gün içinde Covid geçirdiğiniz anlamına gelir, ölümünüze katkıda bulunan ancak doğrudan bir neden olmayan bir şeyin altında yatan sebep haline gelir. 21 günlük bir kesinti faydalı olacaktır çünkü bu ayrımın daha net anlaşılmasını sağlıyor "


    “O anda olup bitenler hakkında en doğru bilgi olan aşırı ölümleri takip ediyoruz, ancak bu ölümlerin neden olduğunu söyleyemiyoruz” (yani, kalp krizi ile gelmeyen insanlar vb.)

    “Kaybedilen yaşam ile kaybedilen yaşam yılları arasında önemli bir ayrım var. Önümüzdeki altı ay boyunca çok yakından izleyeceğimiz şeylerden biri, önümüzdeki altı ay içinde gerçekten kaç kişinin öleceği… Aşırı ölümlerin gerçekten önemli olduğu yer burası. Önümüzdeki birkaç ay boyunca bu eğilimin önemli ölçüde altında olduğunu görmeye başlarsak, herhangi bir solunum yolu enfeksiyonunun yaşamlarını kısaltacağını düşünen bir grup savunmasız insan olduğunu ileri sürmeye başlayacağız. ”

    “Medyada her zaman felaket ve bunun sonuçlarını duyacaksınız. Fark ettiğimiz şeylerden biri, genellikle iyi haberlerin olduğu anlamına gelen bir şey duymadığınızdır. İsveç daha kötü göründüğünde bunu duyuyorsunuz ama o kadar da kötü olmadığında, şimdi olduğu gibi, medyada asla görmüyorsunuz.”

    https://unherd.com/thepost/prof-carl-heneghan-can-we-trust-the-covid-19-death-numbers/




  • Üff yine altın yükseldi ve yine Corona'dan etkilenen kişi sayısı arttı, yine nağmeli ezan başladı. Duygu sömürüsü, baskı, hatta işkence bir kere daha uygulanıyor, bir emir geliyor ve başlıyorlar toplum mühendisliğine, imam çıkıp akıl öğretiyor bize maske takın diyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bol bol test ol e mi, sana maske mesafe temizlik demiyorlar, için daraldıkça koşun koronatestine diyorlar. Sağlık sisteminin bu kadar suistimalini duymuş değilim. Daha düne kadar "kimseye test yaptırmıyoruz" demiyorlar mıydı! "Kimsenin test yaptırmasını istemiyoruz" demiyorlar mıydı! Şimdi, bunlar böyle değilmiş gibi kendini yetkililerinin yerine koyuyorsun!
    Konu komşu dediği için test yapılmaz, kendimi kötü hissediyorum diye test yapılmaz, ben çok endişeliyim diye test yapılmaz. Anladın mı?
    Testi sen yapmazsın, sana yaparlar. Sarf tüketim malzemesi değil bu. Amerikalılar gidip tüm tuvalet kağıdı raflarını boşaltıyor diye siz de mi memlekette kağıt havlu bırakmayacaksınız!
    Siz artık yetkilileri bir kenara koydunuz, kendiniz çalıp oynuyorsunuz.
    Astegon kan testini inkar ediyor.
    Akordiyon maskeleri inkar ediyor.
    Sen ise sağlık kontrollerini inkar ediyorsun.
    Sonra da geçmiş başkalarıyla kıyaslıyorsun. İnsan bilmez de bu kadar mı boş konuşur. Sana söyleneni yapmayıp ondan sonra test olmanın ne manası var. Sana test ol demediler, 3 kurala uyun dediler: -maske, -mesafe, -el yıkama.
    Bunları yapmayıp kendi başına buyruk, üstüne vazife olmayan ne iş varsa üstüne bulaş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • artık rakamlar akşam ezanı sonrası veriliyor galiba, 3-4 gündür öyle
  • Yoğun bakım hasta sayısı hala açıklanmıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar diğer ülkelerin verilerini de günlük sıkı takip eden var mı? onlarda da böyle bir sabit durum söz konusu mu?

    arkadaş her allahın günü nasıl olur bu aynı oranlar ya. oranı geçtim sayılar bile aynı.
  • https://twitter.com/koronareport/status/1288893311412064261?s=21

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Herkes kendi kapısının önünden mesuldur. Aylardır sabit gitmesine inan varsa bi şey diyemem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Bunun için uğraşıyorlar ya, R0 sayısını düşürdüğün zaman salgının kökü kuruyor. Uzun vadeye yayılarak bunu yapıyorsun çünkü tek bir insan hemen atlatamıyor bu hastalığı, ne yazık ki.
    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayramdan sonra 65 yaş üstü için yasaklar tümüyle kalkıyor. Yoğun bakım ciddi şekilde artacağı için entübe ve yoğun bakım verilerini günlük tablodan kaldırdıklarını düşünüyorum.
  • Elma kullanıcısına yanıt
    65 yaş üstü ne yasak var ki hepsi denizde kahvenede pazarda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakan bayram boyunca veri açıklamıcaz derse tepkiniz ne olur?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Bilmem senin ne olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorsan otur ağla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet, yakında il isimlerini de karartmaya başlarlar. Ampul söndü.
    http://www.yenibatman.com/batman-halki-kaderine-terkedildi-hastanelerden-bir-bir-naaslar-cikiyor-16336.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 31 Temmuz 2020; 0:10:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maske takın. @Akordiyon gibi olmayın.

    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hastalığın antikorlarla tedavi olmadığını, T hücreleriyla birebir virüsle başa çıkarak bağışıklığın sağlandığını daha önce söylemiştim.
    Bu hastalıkta T hücrelerinin Th1 grubu baş rolde, diğer virüs bulaşmalarında da olduğu gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mecburi bir nedenle otobüs yolculuğu yapmak zorunda kaldım. Ve ertesi gün bilgilendirildim ki yolculardan birinde koronavirus varmış. Bilet alinirken Hes kodu sorulmuyor mu? Nasıl bilet alabilmiş bu eleman cok merak ediyorum? Bir de benim gibi bu durumu yaşayan veya tanidiği olan var mi bulaşma oranı bir otobüste kac kişi vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz rahat hareket ettikleri için sürekli "dikkat edin,dikkat edin" diye uyardığım bir yakınımın annesi Ankara'da 4 gün önce Coronadan dolayı hastaneye yatış yapmıştı. Şuan durumunda kötüleşme varmış,yoğun bakıma alınması gerekiyormuş ama yoğun bakımda yer yokmuş.Şuan öylece bekleniyor,oysa acele yoğun bakım cihazları lazım. Anlıyamadığım Ankara'da korona için hiç bir hastanede yoğun bakımda yer yok mu? Sadece şuan bulunduğu devlet hastanesinde mi yok?
    Bayramdan önce yoğun bakımlar doluysa,bayramdan sonra vah halimize. Görünen köy klavuz istemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babamın vefatından bilirim
    durumu umutsuz olanları dövlet hastanesi yoğun bakımında tutmazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 29762977297829792980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.