Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (2925. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
98.169
Cevap
237
Favori
4.379.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29232924292529262927
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akordiyon

    insanların havasızlıktan bayıldığı, kalp krizi geçirdiği, öldüğü belirlendikten sonra belki seni ve senin gibileri yargılarlar, bakarsın da.


    pdy nerden çıktı be? te Allahım
    O dediklerin, şayet, hastalanırsa öldüklerinde senin suçun ne olacak? Suçun, toplum düzenine karşı itaatsizlik;
    kardşeim sen ne solucaksan solu AMA BANA KARIŞMA bu kadar basit ya
    e sen şimdi bütün hasta olan insanların maske taktığını mı zannediyorsun. maske zorunluluğu getirince herkes maske mi takıyor her daim? 
    sadece hasta insanlar taksın dediğindede uymayanalr olacak, herkes taksın dediğinde de uymayayanlar olacak
    kardeşim. bir insan eğer "NEFES ALAMIYORSA " olay orda biter tamammı.
    Bu hastalık bu insanları tutacak, başka kurban aramayın - korumakla mükellef oldukların maskeden ölmez, virüsten ölür!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 2 Temmuz 2020; 2:2:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    hangi parti pardon?
    evet gelmez, bu yüzden yasalar da zamanla değişebilir. yasaları da yazanlar insanlar sonuçta. kaldı bi burda yasalardan değil yasaklardan konuşuyoruz kardeşim.

    ne ihaneti ya:D sen konuştukça ben gülüyorum :D
  • Neyi nefes alamiyorsunuz ya ? P100 maskeyle cikiyorum ben disari, hizli hizli yuruyorum ve tam kapali yani herhangi bir yerden gevseklik de yok. Cene, burun heryer kapali, sizdirmayacak sekilde. Sicak haricinde oksijen alip vermede bir sorun yok. Ustelik genel olarak takilmasi istenen cerrahi maske, onlarda hic sorun olmamali.

    Millet iki dakikalik keyfi icin salgin hastaligi topluma yayma pesinde.

    Denetleme de olmayinca sonuclari boyle oluyor... Uskudar sahile bakin, geceleri full dolu, kimse maske takmiyor, ekip araci geciyor ama kimseye ceza kesilmiyor. Boyle olursa, maske takmazlar tabi. 3-5 kisiye sahilde 900 lirayi yapistirsalar, o maskeleri seve seve takarlar.

    Belli ki bunlar hayatlarinda hic solunum sikintisi cekmemisler... Daha evvel o bogulma hissini hic yasamadiklari icin, ya salla gitsin ne maskesi diyorlar...

    Ben o durumu yasadim, gece yataktan bogulur gibi kalkiyorsunuz, istediginiz kadar zorlayin zerre nefes alamiyorsunuz, boyle ataklar halinde tam 3 ay gecirdim, 30 kilo verdim. Siz bu isleri kolay saniyorsunuz, kendi basiniza ya da bir yakininiza ugradiginda gorursunuz ne oldugunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 2 Temmuz 2020; 2:24:6 >




  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Yasalar değişebilir, ya etkilenen insanların hayatı? Yanına mı kalıyor, maske takmayışın. Gerçekten böyle insanlara soğukkanlı bir kasıtla mı düşünüyorsun merak ediyorum.
    Maske tak, insanları koru. Çok zeki değilsin bunu anlayamamandan gördüğüm kadarıyla...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    insanları korona mı öldürüyor yoksa yan hastalıkları mı öldürüyor belli değil ki. ayrıca insanları mikrop saçmaktan dolayı suçlamayı düşünüyorsan bunu daha önceki senelerde de yapsaydın. niye yapmadın ? koronanın hikmetine bak sen.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    ne kastı ya insanlara acıyorum millet maskenin içinde yaşam mücadelesi veriyor. insanları neyden koruyacam zaten ağız burunlarında bulunan koronavirüslerden mi ?
  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Böyle bir yasa var. Hıfzısıhha yasası.
    Ayrıca, çok akıllı bir şekilde koronadan dikkat çarpıttığın mesajını maske için neden uygulamıyorsun?
    "İnsanları 'maske' mi öldürüyor yoksa yan hastalıkları mı öldürüyor belli değil ki."
    Sen insan sağlığıyla dalga geçerken, misal hapşururken ağzını kapatıyorsun - bu kadar da mı insanlık namına terbiyen yok örnek alacak kadar?
    Neresinden tutsan, isyana teşebbüsten başka birşey değil. Vatanımda senin gibi kanı bozuklara vip statüsü elbet bir zaman kesilecek, o zaman görüşürüz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hayatımda bir kez grip geçirdim, 1 hafta yerimden oynayamadım. Bunun bir de korona olanı var, aklıma geldikçe ürperiyorum. Ondan sonra suç atılıyor olacaklardan - olacak olanla yüzleşmenizi kendi üzerinizden gerçekleştirin. Gribi yaşayan bilir. Siz sanıyorsunuz ki nezle, 32 mendil çürütülür en fazla... öyle değil. Sırtınızdaki ter zerreleri ağrı verir hale gelmedi, bilmiyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tıpla ilgili ne bir eğitimim var ne de bu konuda uzmanlık yapmış biriyim sadece haberleri, bilimsel makaleleri ve yorumları okuyorum ancak buna rağmen virüsün yazın azalmayacağını daha sürecin en başında tahmin edebiliyorsam ortalıkta "uzman" diye gezinen bu şahıslar görevlerinden alınmalı. Beyni çalışan ve birazda bu konuyu takip eden herkes bu virüsün azalmayacağını veya bitmeyeceğini bilir. Bu kadar basit. Devletin yerinde olsam bu adamları 'hadi hocam git bodruma marmarise yazlık al emekliliğin keyfini çıkar' deyip nazikçe kovardım.

    Ayrıca tekrar başka bir tahminimi söylüyorum şu an yaza girdiğimiz halde yavaşta olsa durum kötüleşmeye devam ediyor (dünya geneli için konuşuyorum) bu demektir ki önümüzdeki Ekim sonundan itibaren soğuk hava dalgalarının ortaya çıkmasıyla pandeminin gerçek zirvesini yaşayacağız ve devletler muhtemelen tekrar belirli yasakları devreye sokabilir. Hayatınızı buna göre planlayın derim. Özellikle kışın yurt dışı seyahat planı olan varsa iyi düşünsün.

    Bu virüsle ilgili pek çok haber ve tv programı takip ediyorum. Gördüğüm kadarıyla hiçbir devlet önümüzdeki kışa hazırlık yapmıyor. Hepsi günü kurtarma peşinde. Devletler kışa hazırlık yapmazsa tekrar sağlık sistemleri çökecektir. Yine İtalyadaki benzer olaylar yaşanabilir.




  • Bunun eleştirilmesi,yanlış olanın söylenmesi falan gerekmiyor. Her şeyi de eleştirmek karşı çıkmak zorunda değiliz. İçimizdeki muhalefet enerjisini başka şeylere yöneltirsek (söylemesi daha yürek isteyen şeylere) daha hayırlı olur Ama buna değil. Tıpta paternal yaklaşımın terk edilmesinin kötü sonucu bunlar.

    Bu da aşı ile aynı yere gidiyor: zorunda mıyım? Evet çünkü bu sana özel bir reçete değil. Toplum sağlığı için herkesin kullanması gerek. Mesela verem aşısının koruyuculuğu %60 ama herkesi aşılarsan hastalığın dolaşmasını engelliyorsun(toplum bağışıklığı). Böylece mikrobun sana ulaşmasını baştan engelliyorsun. Aşımı oldum ama hani koruyuculuk oranı %60mış beni %40 olasılıkla yakalarsa öldürür mü acaba diye korkmana gerek kalmıyor. Sana ulaşması çooook zor artık.

    Maskede de durum benzer. Sadece ben takarsam beni korumuyor, karşındakinin de takması gerek. Toplum içinde dolaşmanın bir gerekliliği artık bu(yeni normal). Canım istemiyor diye evden donsuz pantolonsuz çıkamazsın toplum kurallarına aykırı(halen geçerli olan eski normal). Ha ben gencim sağlıklıyım bana bişey olmaz, hastaların yaşlıların canı umrumda değil diyorsan en azından dürüstsün derim@Interstellar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açıklanan sayılardaki düşüş neyin göstergesi acaba? Maskelerin büyük oranda yanlış kullanılmasına rağmen virüsün etkisini kaybetmesi mi? Yada bizim bağışıklık sistemimizin kuvvetli olması mı? Ya da türkiye için yurtdışı seyehat yasaklarının tamamen tüm ülkeler için kaldırılması,turizm gelirlerinin artması için programlanan sayıların düşük gösterilmesi çalışması mı?
  • 
Sayfa: önceki 29232924292529262927
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.