Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (2676. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98.169
Cevap
237
Favori
4.379.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26742675267626772678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Sadece son mesaja cevap vermenden belli oldu

    Sağlık sektöründe çalışıyormuş da bla bla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Muhtemeldir.

    Çünkü çok yüksek bir nüfus dipdibe yaşamakta.

    Anadolu'da o duyduğumuz gitti 20 kişiye bulaştırdı vs var ama hepsi filyasyon ile iz sürülerek çabuk bir şekilde bulaş'ın önü alınıyor.

    Mesela bir örnek; malatya'da 14 aktif hasta kalmış durumda. 1 tanesi entübe deniyor ve onun da durumu iyiye gidiyormuş.
  • Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Yazdım bugün bodruma Pandemi hastanesi yapılmalıydı yüzbinlerde olan nüfusu yaz sezonu 1 milyonu buluyor facia olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Psycho Cepkin P kullanıcısına yanıt
    Nasil cevap verseydim, hergun yuzlerce hasta öluyor tabutlar yerismiyor gibimi bir cevap bekliyordun? Yuzyilin yalanina taniklik ediyorsunuz. Calistigim hastane cok buyuk ve en onemli hastanelerden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 22 Mayıs 2020; 23:19:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Brezilya 310.000 koronavirüs vakası bildirmesine karşın ülkede testlerin az ve yetersiz olduğu düşünüldüğünde, ülkedeki vaka sayısı bilinenin çok üzerinde.

    https://www.livemint.com/news/world/south-america-a-new-epicentre-of-covid-19-world-health-organization-11590176480053.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Yazdım bugün bodruma Pandemi hastanesi yapılmalıydı yüzbinlerde olan nüfusu yaz sezonu 1 milyonu buluyor facia olur.
    Kesinlikle katılıyorum hocam . Önlemi önceden alınması lazımdı .

    Anlamadığım şey de şu ya ülkemin insanı amma tatil meraklısıymış . Mesela ben bu sene tatili planlarımın arasından çıkarttım. Bedava tatil var deseler gene de gitmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Hocam tatil ekmek su gibi ihtiyaçtır bence,hele böyle dönemlerde daha büyük ihtiyaçtır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Havalarda bozdu bir anda kışa döndü tam hastalık havası sabah öğlen cayır cayır akşam buzluk doğa resmen hasta etmek istiyor insanı yada bu türkiyeye özel birşey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akıncı017

    Salgının yeni merkezi Günay Amerika oldu.

    Virüs seyyah gibi Dünya turu yapıyor anasını satayım..
    Her bölgede sanıyorum ortama sıcaklığa ve insan göre evrim değiştiriyor bu 1500 çeşit koronavirüs var dendi.Yani bu tekrara gelecek farklı biçimde görünen o gribal bir virüs olması kötü oldu kuduz kolera yada ne bileyim verem gibi birşey olsa aşısı bulunur biterdi dava aslında aşı için olan çabaların bir bakıma ümitsiz olmasının sebebide bu.Hem değişiyor hemde aşının her bünyeye uygulanabilir yapıda olması için çaba olacak buda süreci uzatıyor.Virüs farklılaşırsa tekrara başa dönüyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Arkadaş aşıyı neden diğer ülkelerle paylaşmıyoz belli bulmuşuz neden saklıyorlar?
    Maske dağıtım işi felaketti.Bizim gibi ülkelerde ana etmen eczanelere kadar getirecektin test imkanını çoğu kişi hasta bile olsa hastaneye gitmekten imtina ettiğinden üşeniyor illa elden ayaktan düşene kadar çabalıyor belki hasta taşıyıcı ama işte biraz yakında olsa eczane gibi yerlerde yetki ve yeterli tanı kiti olsa daha net bir sonuç çıkardı.

    Böylece ne olurdu süreç daha hızlı biterdi.Enflasyon işsizlik rakamlarında ne kadar şeffaf iseler bunda da öyleler.Doktorlar şöyle böyle demeyin doktorlarda bir çalışan kimse kazanımlarından maddiyatından yoksun olmak istemez.Çünkü baştaki ne derse o oluyor bakmayın siz.Her koyun kendi bacağından asılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Saçmalık, ailesi ile gidecekse gitmeli arkadaş ben de bunu anlamıyorum.

    Anneannem bizimle yaşıyor. 65 yaş üstü ama il sınırları içinde de olsa sokağa çıkma yasağı olduğundan, kendi şahsi arabamızla bile evden çıkıp köye gidemiyoruz. Çünkü yasak. Bastonla bile zor yürüyen kadını çarşı pazar dolaştıracağız sanki
    Ama adam çalışıyor eve geri dönüyor akşam ve yaşlılar ile iç içe oluyor.

    Ya da ülkenin ekonominin can damarı AVMler! açık herkes istediği gibi gezip yine akşam evindeki yaşlılarla beraber oluyor.

    Yani bir tarafa bakıyorsun çok sıkılar, bir tarafa bakıyorsun saçma sapan bir gevşeme var. Arkadaş ya tamamen gevşetin ya tamamen sıkın. Şu yasaklarda köye gider 4 5 gün kalırdık hiç değilse. Ona da hava değişimi olurdu. Pazar günü çıksa zaten yürüyemez ki. Ama yapacak bir şey yok tabi. Yazında böyle saçmalıklar devam ederse 1 aylık izin alıp gideriz artık yapacak bir şey yok.


    Hayır anlamadığım, aşı bulunmadı, ilaç bulunmadı. Sonsuza kadar böyle mi yaşayacak insanlar ? Ya paronaya olacaklar ya da bir süre sonra önemsemeyecekler artık. Yani olacak olan o. Geçmişteki salgınlar pat diye aşı bulunup bitmemiş ki. Belli süre geçmiş üstünden, yeni nesil çoğaldıkça ona karşı şekilde insan ırkı da evriliyor ve bağışıklık kazanmış şekilde devam ediyor hayatına.

    Yani ya tüm dünya evine kapanacak silah zoruyla evde tutacaksın 1 ay. Ve salgın gerçekten geçecek ya da böyle kademeli bağışıklık. Yapacak başka bir şey yok. Sen sıkı tutsan kendini, yazın turistin biri gelecek hiç belirti olmadan gezip yayacak. Berberleri denetleyen doktor mu ne virüslü çıkmıştı en son. Yani bunlar olacak, kaçamazsın. Ne seneler boyu insanları evinde tutabilirsin, ne senelerce maske ve dezenfektanla yaşayabilirsin.

    Ama şu var ki, insanlarımız gerçekten önemsemiyor hiç bir şeyi. Yani unutmak ya da dalgınlık ayrı bir şey. Umursamazlık ayrı bir şey. Maskeyi açıp yere tüküren, maskeyi açıp hapşuran ve sonra kapatanları gördüm sokakta. Islak odunla döveceksin bunları işte
    Herhangi bir hastalığı varsa gidemez bir yere en yakın aile hekiminden rapor ve kaymakamlıktan izin alman lazım.

    Diğer kesim için edevletten daha kolay alınabiliyor seyahat izni.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    Sizin elinizde veri varsa paylaşın hocam.

    Ancak şu konuda size katılıyorum, şehir şehir bilgileri vermeleri gerekiyor. Benim aldığım bir bilgiye göre çok dengesiz bir yayılım olmuş ve muhtemelen istanbul aktif vakaların %70'ine yakına sahip. Zaten 1 kere verildi ve istanbul sakinlerinin çok endişelendiği duyumları var.
    Elimde veri yok kimsenin yok zaten,saglık bakanı topluyor ama kimseyle de paylaşmıyor sorun burda,detalı veri yoksa ben inanmam ha bu dışarı çıkmıcam demek değil,sadece gerçek durumu herkesin bilmesi gerek.

    Salgın başından beri takip ediyorum zaten,16 toplam ölüm dendiğinde ölüm nedenine (covid) yazıp sadece 21 kişi o gün istanbulda ölmüştü apar topar da o sistemi kapadılar zaten.

    Bu şekilde sadece twitterdan başka böyle bir tablo sunan AVRUPA ülkesi var mı acaba vatandaşına. Her inanmayan haklıdır benim gözümde bu verilere inanmayanda çok zaten.

    Ekonomi zaten en fazla 2 ay dayanırdı bizde, normalleşme hızlanması lazımdı 23 nisandan sonra vakaların tepe taklak olduğunu unutmayın.. bu aşamada hızlandırmak için durumu sayıları attırmamak gayet ideal hükümet tarafından yani. 1800 vaka olsa 950 yazssan kimse anlamaz, o hastanede olan doktorda azaldı zaten der eskiye göre :D

    Dediğim gibi verileri ADAM GİBİ açıklayıp devlet SIRRI GİBİ SAKLAMAZLARSA, kimsede veriler yalan felan demez o satten sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gladyo38 -- 23 Mayıs 2020; 0:41:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rakanoth

    Bu başlığın altına günde en az 15 kere "rakamlara inanmıyorum" yazıyorsunuz. Usta ya, ödeme alıyorsunuz ya da değişik bir zevkiniz mi var da her gün aynı şeyleri söylüyorsunuz? Sendika, sigorta falan var mı?

    Alıntıları Göster
    Sende bıkmadın dostum RAKAMLARA %100 itaat ediyorum demekten,sen inan he bizim sağlık sistemi güçlü, böyle ufak tefek verilere ayar çekilse kimse anlamaz sizde bunu anlayın,2k vaka olsa kimse normalleşmeyi kabullenmez bügün ayar çekersen rahat olursun ve işler yolunda gider,,, dediğim gibi veriler şeffaf olsa kimse demez bizide mecbur bırakıyorlar:)




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    aynen bende cerrahım bırak bu işleri yahu
  • yaş sıkıntısı olmayan fakat belli sebeplerden dolayı ev çevresinde de olsa sokağa çıkma yasaklarında sokağa çıkma izin başvursunu nereden yapıyoruz ? e-devlet üzerinden sadece seyahat için izin var.
  • Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    para yok ekonomi batık diyenler daha çok gidiyor hocam

    bu arada tatil beldelerine ne hikmetse hastane önemsenmiyor olsa da doktor yok oralara gidenler Allaha emanet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Mayıs 2020; 1:39:57 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Doktor oldugumu soylemedim.

    Maske ve ev hapsiyle insanlarin bagisiklik sistemleri dusuruldu, asil simdi hastaliklardan korkun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 23 Mayıs 2020; 1:38:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Vefa hattını ara yada 155i arayıp izin alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanSino'nun aşı çalışmasının faz I sonuçları Lancet'te yayınlanmış. Genel olarak iyiye gidiyor gibi çalışmalar.

    https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31208-3/fulltext



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan Galip Bey -- 23 Mayıs 2020; 2:35:40 >
  • 
Sayfa: önceki 26742675267626772678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.