Şimdi Ara

KOPMA SORUNU - TTNET PİKATEL AİRMAX 101 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hocam yeni modem alın kurtulun hat değerlerin güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lavalys

    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table

    Modemini değiştirirsen tüm sorunlardan kurtulacaksın. Elinde ki modem adsl2+ desteklemesine rağmen kullanıcılara çok büyük sıkıntılar yaşatıyor. En basit çözümü şöyle denemeni tavsiye ederim, bir tanıdığın komşundan 1 kaç saatliğine modem al tak ve göreceksin ki hiç sorun kalmayacak

    Hocam arada kopma oluyor DSL, Wi-Fi ve Internet ışığı gidiyor internetin sanki telefon gitmiş gibi. Kesin bir şeyler söylese ttnet ona göre hareket edeceğim.

    Bu arada tavsiye ettiğiniz bir modem var mı tek veya iki portlu fazla pahalıya kaçmayan? iki portlu olursa aslında daha iyi olur access point ve masaüstü kullanıyorum

    Para verip modem almana gerek yok! Bağlı olduğun santrale başvur onlar sana ücretsiz vdsl modem veriyorlar. Aboneliğini sonlandırırsan geri iade ediyorsun. Çözümü bu yaşadığın sorunun! Senin kullandığın modem 2007 yılında miladını doldurdu. Bakma sen üzerinde adsl2+ destekliyor yazdığına bende de duruyor evde pikatel airmax kullandığım anda aynı sorun çatır çatır kopuyor net!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lavalys kullanıcısına yanıt
    Hocam modem sayfasından SNR yazan değerleri sürekli takip edin özellikle koptuktan hemen sonra girip bakın. Eğer SNR yukarda yazdığınız gibi aynıysa sorun modemde olabilir.Sorunsuz kullandığım zaman SNR sabitken şu an benim ki sürekli değişiyor 16-10 arasında. Hatta şimdi 7 civarlarında büyük ihtimalle bugün kopmaya başlar. Santralden düzelttik diyolar 4-5 gün sorunsuz kullanıyorum sonra tekrar kendiliğinden bozuluyor değerler. Ben çözemedim ne olduğunu artık eve gelip kendileri baksınlar.
  • Lavalys kullanıcısına yanıt
    4 gün önce geldi teknik ekip doğru düzgün bakmadan santralle konuşup sorun yok dediler. Sadece telefonla modemi aynı splitter üzerine bağlayın diyip gittiler. Daha sonra ben kabloları tak çıkart yaparken sorunun paralel telefonda olduğunu anladım. Artık daha fazla uğraşmamak için paralel telefonu çıkardım düzeldi. Telefon kablolarını yenilediğim için hiç aklıma gelmemişti. 3 gündür değerler sabit ve hiç kopmadı.
  • Aynı sorunu aynı modemde bende yaşıyordum ve sana söylenen bana da söylendi ve gittim ttnet'den 8 tl taksitle zyxel modem aldım.

    Sorun düzeldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mshysteria -- 14 Ekim 2014; 21:08:17 >
  • baglantı verileri bu şekilde anlayan bir arkadaş yorum yapabilir mi ?

    SNR Sınırı (dB): 16.9 30.0
    Sinyal Genlik Zayıflaması (dB): 10.5 3.2
    Çıkış Gücü (dBm): 12.4 18.3
    Ulaşılabilir Hız (Kbps): 23140 373
    Hız (Kbps): 12190 373
    MSGc (number of bytes in overhead channel message): 60 11
    B (number of bytes in Mux Data Frame): 46 46
    M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 1
    T (Mux Data Frames over sync bytes): 8 1
    R (number of check bytes in FEC Data Frame): 16 16
    S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.1230 3.9375
    L (number of bits in PMD Data Frame): 4096 128
    D (interleaver depth): 256 8
    Delay (msec): 7 7

    Super Frames: 123690 125564
    Super Frame Hataları: 0 0
    RS Words: 65308470 2039160
    RS Düzeltilebilir Hatalar: 0 0
    RS Düzeltilemez Hatalar: 0 N/A

    HEC Hataları: 0 0
    OCD Hataları: 0 0
    LCD Hataları: 0 0
    Toplam Hücreler: 57761360 1788680743
    Data Hücreler: 291269 3160434003
    Bit Hataları: 0 36551765

    Toplam ES: 0 23211
    Toplam SES: 0 2285
    Toplam UAS: 33 1386470

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba #cegurses,
    ttnet 12mbite sabitleyerek (çoğumuza yaptığı gibi) uğraşı göstermekten kaçınma işini size de uygulamış.
    download sinyal harika ama upload da bir sorun var.
  • Aynı sorunu aynı modemle dün akşamdan beri yaşamaya başladım. TTNET'e arıza kaydı oluşturdum; bugün aradılar, sorun sizde gibi bir şeyler söylediler. Kısacası yardımcı olacaklarını sanmıyorum. Modemi uzun yıllardır kullanıyordum, bana mısın dememişti. Yıllardır hiç kopma yaşamadım.

    Şu anki hat değerlerim:

     KOPMA SORUNU - TTNET PİKATEL AİRMAX 101
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

    Aynı sorunu aynı modemle dün akşamdan beri yaşamaya başladım. TTNET'e arıza kaydı oluşturdum; bugün aradılar, sorun sizde gibi bir şeyler söylediler. Kısacası yardımcı olacaklarını sanmıyorum. Modemi uzun yıllardır kullanıyordum, bana mısın dememişti. Yıllardır hiç kopma yaşamadım.

    Şu anki hat değerlerim:

     KOPMA SORUNU - TTNET PİKATEL AİRMAX 101


    Hocam size Download hızını düşürmeyi teklif edecekler kabul etmeyin. Kopmalar Uploadla alakalı oluyor. Büyük ihtimalle modem upload hızını kaldıramadığı için yanıyor. Yani sıkıntı modem kaynaklı ama hata Türk Telekom'da sizin modeminizin ne kadar alıp alamayacağına bakmaksızın tarifenizi değiştiriyorlar.

    Büyük ihtimalle modeminiz eski, yeni 300mbps modemlerden almanızı tavsiye ederim. Uzun süreli götürmesi için, veya 150mbps modemler de yeterli olacaktır. 300lükleri 90 gibi 150 likleri de 60 TL gibi fiyatlara bulabilirsiniz.




  • Hocam hepsi o lanet modemden kaynaklanıyor. Teyzemlerin oturduğu yerde hemen saha dolabı kapının önünde. Bu modem 8 mbit nette kopma yapıyor. Hat 100 mbit ide destekliyor ama bu modem kopmadan durmaz. Arada kullanım olmadan kendini resetliyordu manyak modem değiştirdik sorun yok.

    Olay yazın yaşanmıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu modemi 6 seneden fazladır kullanıyorum; hiç kopma sorunu yaşamadım. Ama birçok kişi modemden şikayetçi. Belki eskidiği için bozulmuş olabilir. Ama şöyle bir durum var ki, ne güncel firmwareinin ne de driverını internette bulamıyorum. İthalatçı Elkotek de desteğini çekmiş. Kısacası elimde patladı. Başka bir modem bulup evdeki hatla deneme yapmam gerekiyor ki sorunun modemden kaynaklandığına %100 ikna olayım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.