Şimdi Ara

Köpek yaşar mi sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Suriye sınırında askerim kışlada sevimli tatlı ufak bi kopek var. Bulunduğumuz bölge malum suriye çöl ikliminden nasibini aldığı için çöllere özgü hayvanlarlada nadirde olsa karşılaşıyoruz. Bizim yaramaz bir iki gün önce buradaki askerlerin sarı kız dediği örümcek midir akrep türümüdür anlayamadigim bir hayvanla karşılaşıyor hatta söylenenlere gore malesef bir değil bir den fazlasıyla karşılaşıyor . Ne olduysa artik yemeyemi çalıştı öldurmeyemi çalıştı bilmiyorum bizim yaramaz bu hayvani ağzına aliyo. Sonuç vahim . Yaramaz ağzından yaralanıyor . Onu gördüğümde bir konteyner in altına yatmış sanki ağzına yutamayacagi büyüklükte bir çubuk almış gibi yanakları patlayacak derecede şişmiş ve ölmek üzereydi. Sanırım köpeği veteriner gelip aliyor söylentilere gore. Dun aksamda geri getirip bırakıyor tekrar kışlaya. Şuan kopek gözlerini kapatmış hareketsiz bir şekilde yatıyor. Yanaklarındaki şişlikler eskisi gibi değil inmiş biraz ama halen sislik var.

    Veteriner ne müdahalede bulundu ne dedi bilgimiz yok. Yara aldığı yer ağzının ici olduğu için durumu fena halde kotu. İnternetten sarı kız isiriklarina bakıyorum felaket. Bir insana kursun girse belki o kadar tahribat yapmaz. İnsanlar isirildiginda panzehir alınmazsa ve ısırılan bölgenin çevresiyle beraber komple eti kesilip atılmazsa insan hayatini kaybediyor. Kopek ağzından yara aldığı için şuan yemek yiyemicek durumda. Bir arkadaş ilk gün köpeği kontrol ettiğinde ağzını açmaya çalışınca viyaklayip ağladığını söylüyor . Veteriner panzehirle felan müdahale etmiş olsa bile kopek ağzını açamadığı için açlıktan ölecek diye korkuyorum.

    Bir kopek ac ve susuz ne kadar sure yasayabilir ? Hareketsiz ve devamlı uyudugu varsayılırsa ne kadar dayanabilir maksimum ? 2 3 güne iyileşecek bir yarada degilki kurtulacağına dair ümidim olsa. Hayvan ısırdığı bölgeyi ve etrafını komple sanki kursun girmiste arkadan delip çıkmış gibi komple çürütüyor

    Napsak acaba biz bu ufaklığa elimizden gelen bir şey olur mu ki ?

    Kopek belkide içimizden birinin hayatini kurtarmista olabilir . Yaramaz onu yemeye kalkmasa belki içimizden birini isiricakti o yüzden kendimi borçlu hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.