Şimdi Ara

Köpek Almayı Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Memleket Rize. Köyde bir evimiz var, alan bol ancak yoldan geçen araba da fazla. Yol öyle kötü değil, asfalt olduğundan uçarak gidiyor millet. Ancak yakın zamanda bir tümsek yapılacak yola, çünkü ufak çocuklar var köyde. Tümsek sonrası pek sorun olmaz herhalde köpek için. Yazın genellikle köydeyiz, ancak kışın soğuk yüzünden Merkez'deki evde kalıyoruz. Yani alacağım köpek apartmanda da yaşayabilmeli.

    İlk köpeğim olacak, bunun büyük bir sorumluluk gerektirdiğini biliyorum. Ancak sevgi ve disiplinle sosyal yönden iyi bir köpek yetiştirebileceğime inanıyorum.
    Ancak alacağım köpeğin ırkına karar verebilmiş değilim. Erkek almayacağım, karakteristik olarak zor oluyorlar. Dişi almayı düşünüyorum ancak hangi ırk ?
    Alman çoban köpeği, Border collie, Labrador Retriever, Beagle, Avustralya çoban köpeği...
    Sevdiğim birçok köpek ırkı var, aşırı kararsızım.

    Hangi ırkı tercih etmeliyim ve yavruyu nereden almalıyım ?







  • Barınaktan alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam alma konusunu kesinlikle barınaktan yada ücretsiz olarak yavru sahiplendirmek isteyen kişilerden edinin.Bu işi ticarete dökmüş kişilere sakın para ödemeyin.Diğer konuya gelirsek; bahçeye alışan hayvanı apartman dairesine sokmak çok zor olacak ve çok üzülecektir.Bahçede olduğu için tuvalet eğitimi vermenize gerek kalmayacak ama apartman dairesine geçince öğrenmesi gerekecek ve kafası çok karışacaktır.Bu şekilde besleyen bir yakınım olmadı ama baya zor bir durum olacaktır bana göre.Eğer bahçede bırakıp gün aşırı gidip gelme durumunuz olursa zaten sorun yok ancak illaki gelecek bir süre dairede bir süre bahçede kalacak diyorsanız bu şekilde besleyen birilerinden tavsiye almadan sahiplenmeyin bence.
  • Bahçeden apartmana geçişte büyük sorun olacağını düşünüyorum. Günde 3-4 kere istediği zamana tuvaletini yapmaya alışacak. Sonradan eve geldiğinde eve değil, sokağa alıştırılsa bile, bu sefer günde birkaç kere yapmak isteyecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.