Şimdi Ara

Köpek Alacağım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
59.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: faho

    Presa ya da Bordeux alacağım sanırım,beyaz olması dogoya olan sempatimi olumsuz etkiliyor,bordeux desen çok salyalı ve agresif,sanırım presa alacağım.

    Hem fcı standartlarına göre en iyi yakın koruma presa'lar.Üstelik safkan bir mastiff ırkı.Dogolar maalesef 9 ırktan oluşturulan labaratuvar köpeği:(

    Daha iyi değil mi, bütün özellikleri barındırıyo işte.

    Şunun asaletine bakar mısın.


     Köpek Alacağım




  • Maalesef Tr şartlarında saf ve secereli bir dogo bulmak zor,hem dogoların göz,kulak olayları çok hassas,sağlam bir köpek bulmak için,direkt ya da dolaylı Arjantin bağlantın olmalı bu da 2000 euro ve üstü maliyet demek Ben daha tr içinde aman aman bir dogo görmedim.Dogoların pek havlamaması çok iyi bir özellik,özellikle apartman daireleri için.

    Hem altta yer alan siyah benekli dogo,faullü bir dogo,çünkü kriterlere göre alacalı olmaması gerekir.Sırf bu bile safkanlığı bozan ince bir detay

    Tabi belli olmaz,bakarsın dogo da alabilirim,bu seçim durumu;tamamen bulacağım safkanlığa ve secereye bağlı


    quote:

    Orjinalden alıntı: Time2Die


    quote:

    Orjinalden alıntı: faho

    Presa ya da Bordeux alacağım sanırım,beyaz olması dogoya olan sempatimi olumsuz etkiliyor,bordeux desen çok salyalı ve agresif,sanırım presa alacağım.

    Hem fcı standartlarına göre en iyi yakın koruma presa'lar.Üstelik safkan bir mastiff ırkı.Dogolar maalesef 9 ırktan oluşturulan labaratuvar köpeği:(

    Daha iyi değil mi, bütün özellikleri barındırıyo işte.

    Şunun asaletine bakar mısın.


     Köpek Alacağım





  • Dediğin gibi bende İzmir'de bi kaç tane dogo gördüm, ama beğenmedim hiç birini.
    Hocam valla ne kadar 'faullu' desende böyle bi dogo bulsam hiç affetmem alırım direkt.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The_Wade

    Dogo Argentino

     Köpek Alacağım


     Köpek Alacağım




    La bu insan benziyo kırma olarak mı geliştirildi acaba dogo.




  • Golden veya Husky al bence.
  • dogo denildiginde akla Altan İyin gelir ve onun spin adlı kopegi TR ye gelmis en iyi kopekti... etrafta bircok hatalı dogo olsa da guzel kopeklere rastlamakta mumkun... Altan İyin ile irtibata gecmek isteyen olursahttp://forum.argentindogo.com ...

    bu da spin :

     Köpek Alacağım
  • Evet Dogolar,Arjantin ve dolaylarında av için 9 - 10 ırktan genlerle geliştirilerek yaratıuldı,Prof. Martinez diye bir adam 1920'lerde yapmış...Daha sonra hediye olarak diğer kıtalara üst düzey bürokrat vb.. yollamış.

    İri bir yaban Domuzunu ek başına halledebiliyor mesela,normalde en az 2 kangal bu tür domuzlarla baş edebiliyor.Sanırım çeneleri 17 ton basabiliyor.Çeneyi en güçlü çeneye sahip ırk olan Bordeux Mastiff'ten almışltır.Bordeux'lar da mesela polis departmanlarında kullanımaktaydı,ama suçluları öldürme,yaralama, vb.. yapınca işlerinden oldular. (Stallone'in klasik polis macerası olan filmindeki köpeği bilirsiniz,işte o köpek türü Bordeux'tur(Hani bira felan içiyordu ya)

    Nette bir video izlemiştim,Dogonun biri Pittbull'u sanırım 4 dakika gibi bir sürede öldürmüştü.Zaten birçok ülkede yasak,dövüş anlamında kötü bir şöhrete sahipler.Vahşi ortamda pumalarla da teke tek mücadele edebilecek kapasiteye sahip bir tür olarak belirtiliyor.

    Presalar için de kanarya adalarında dağ aslanlarını,kaplanlarını ve vahşi hayvanları korkutma amaçlı yararlanılıyormuş,taa ortaçağdan beri piyasada olan bir ırk.Dövüşlerde hiçbir köpeğe yenilmeyince,türü tüm Avrupa'ya ve Dünya'ya kolonilerle yayılmış.






  •  Köpek Alacağım


     Köpek Alacağım


     Köpek Alacağım




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blue Dragon

    Golden veya Husky al bence.


    Golden ı bilmemde ilk defa köpek alacaksa Husky ile yapamaz eğitilmesi en zor köpek türü olarak geçer bi araştırın ama çok zeki benim var ordan biliyorum.Dün ben benimkine yemek vermeyi unuttum annemde işten gelmiş yanına uğramış köpeğin başlamış ağlamaya sane bişey vermedilermi falan diye sormuş köpek resmen kafasını yukarıya doğru kaldırmış sonra bakmış dolaba gelmış akşamdan ayırdığım yemeği vereyim demiş yemek yok sonra tkrar yanına gitmiş annem köpeğe sen yalan söylüyorsun abin(BEN) vermiş sana demiş.O daııı yapmış suratı asılmış küsmüş sonra ben eve geldim şu köpeğin yemeğini ver bana dedim anneme annemde bana böyle yaptı diye anlattı.
    Ben buna otur komutunu öğretiyorum aldım ne yapalım elimize sopayı yere vuruyorum korksun diye şerefsiz ben otur diyorum kafasını yukarı doğdu kaldırıyor inat ediyor birde yandan yanda bakıyor.Direk gözlerine bakmıyor komutları yerine getirmediğin zaman.




  • bahçede bakacaksan kurt köpeği ya da kangal al. evde besleyeceksen de golden'dan şaşma.
  • Kangal al safkan bul amma evde yediklerinle beslersin makarna pilav köfte herşey yiyolar özel mamaya gerek yok.


    http://www.sahibinden.com/turkiye_nin_kangali_www_kangalturk_com_daWQQaXQQ10005598WQQpXQQdisplayitem
  • biz de kangal beslemiştik hem de evin içinde

    ev büyüktü fakat yine de hayvan için zor oluyordu. arazileri olan 14 yaşında bir çocuğa verdik. işin komik yanı o da bahçeye bırakmamış evde odasında yatırıyormuş. hayatımda gördüğüm en sevgili en tatlı en cana yakın bir köpekti . 14 sene oldu aklıma geldikçe hala gözlerim dolar.

    şimdi golden almayı düşünüyorum. evde bakımı daha kolay olduğu için bahçem olsa kurt kangal golden üçünü de alırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GODIVA -- 31 Temmuz 2008; 21:40:04 >
  • kopek sahibi olmanında kotu yanı da onlardan ayrılmak sanırım...
  •  Köpek Alacağım

     Köpek Alacağım

     Köpek Alacağım

     Köpek Alacağım

    Pitbull




  • Dogo arjantin
  • bnde boxer beslemiştim. çok iyi köpektir. ama çok aktiftir. yaşlandıkçada sağlık bakımından sorun çıkarabilir. kulakları arası kısmen düz olanı bulursan salyası az olur. bu aralar bnde dogo almayı düşünüorum. çok beğeniorum. yalnız ne alırsanız alın karakter testi yapın derim. petshoplardan sakın almayın. çifliklerden mümkünse doğal ortamında gözlem yaparak alın. tabi bu işte size yardım edebilcek köpeği bulcak bi çok kişi mevcut. alırken sağlıına ve psikolojisine çok dikkat edin sonuç olarak 10 sene kadar sizle yaşayacak bu hayvan...
  • neden kimse bullterrier dememiş yaw ,
    tipsiz tiplerine ben şahsen bayılıyorum
  • herkes pittbul tavsiye ediyor ama o köpeğinde tehlikeli rakibi var
    ve 2 pitbull bir boğa ile başa çıkamamış!

    BU RESİMLERDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ GERÇEK ORTADA

    http://www.farkliyiz.com/forum/f52/2-pitbul-bogaya-karsi-gozlerinize-inanamayacaksiniz-2748/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 1 Ağustos 2008; 2:33:52 >
  • pittbulun tek özelliği acıyı hissetmemesi kangal hisseder ama çaktırmaz dayanıklıdır çünkü.Kangal dogo rottweiler gibi köpekler pittbulu halt eden köpeklerdir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Menethil

    pittbulun tek özelliği acıyı hissetmemesi kangal hisseder ama çaktırmaz dayanıklıdır çünkü.Kangal dogo rottweiler gibi köpekler pittbulu halt eden köpeklerdir.

    Dostum köpeğine göre değişir. Kangak,Rottweiler parçalayan pitbull'da gördüm ben. Bana sorucak olursan pitbull'u kolay kolay hiç bir köpek deviremez.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.