Şimdi Ara

Kopegime ne kadar mama vermeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba benim 1.5 yasinda yakisikli bir oglum var. Cinsi American cocker, daha yeni sahiplendigim icin henuz ne kadar mama yemeli bilemiyorum, bu yuzden sizlere danismak istedim. Gunde kac kez mama vermeliyim ? Ve kac gram vermeliyim yardimci olursaniz cok minnettar kalirim...

    Ayrica gozlerinden akmis gibi duran birsey var ama tam olarak cozemedim ne oldugunu bileniniz varmi
     Kopegime ne kadar mama vermeliyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f3lla -- 16 Mart 2016; 2:48:57 >







  • Günde 1 öğün mama vermeniz yeterlidir. Miktarına geldiğimizde ise her mamanın içerdiği enerji, protein miktarı vs. farklı olduğundan ve köpeğinizin kilosuna göre miktar değişir.
  • Baska yardimci olacak kimse yokmu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi cinsten cinse farklılık gösterir mama miktarı. Alman kurdum var günde yaklaşık 500 gram kuzu etli kuru mama yiyor.
    Eğitimli olduğu için öğün fark etmiyor kabına koyuyorum acıkınca yiyor. Yoksa hep yerse sıkıntı olur. Aşırı kilo alabilir. Onun haricinde bol bol su içsin bebek daha sizinki. Kulaklarını lastikle ıslanmasın :)

    Köpeğiniz küçük Irk olduğu için 8-12 ayda gelişimlerini tamamlarlar. 1.5 Yaşında Olduğuna göre Yetişkin mamasıyla beslemeniz gerekir. Royal Canın cocker adult maması iyi bir seçim olabilir.

    Kaç öğün vereceğinizi ölçerek karar verin. Mesela 400 gram yiyorsa bunu 4 e bölerek günün belirli saatlerinde verebilirsiniz. Hem alışmış olur hemde Köpeğin ideal kilosunu korumuş olursunuz. Ayrıca Mamayı aldığınız yere danışabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum yardimlarin icin gercekten cok tesekkur ederim. Ben 1.5 yasinda saniyordum fakat kopegimin kimligini tekrar kontrol ettigimde 10 aylik oldugunu farkettim. Malum bildiginiz uzere doktor yazisi orhun abideleri kadar karisik. Simdi soyle bir sikintim var oglum bana gelene kadar surekli ev yemekleriyle beslenmis ve kuru mamayi kokluyor ve yemiyor, elimle verdigimde biraz ağzina aliyor yarisini geri cikartiyor. Acaba mamasinimi sevmiyor diyede dusunmuyor degilim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f3lla -- 18 Mart 2016; 2:06:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen kullandığınız mama paketinin arkasındakilere uyunuz. Çünkü kaliteli mama markalarında verilmesi gereken miktarlar daha düşüktür.

    Günde 1 defa mı 2 defa bu sorunun cevabı gerçekte sizde saklı. Köpeklere günde kaç defa yem verilmesi gerekir diye bir sorunun cevabı yaşam tarzınızla ilişkilidir.

    Bekçi ve görev köpeklerine günde 1 defa verilir, çünkü aç oldukları vakit daha aktif olurlar. Köpeklerin karnı tok olduğunda bizdeki gibi mayışırlar. Bu sebeple görev köpekleri 1 defa yerler.

    Günde 1 defa veya 2 defa yem vermeniz günde kaç gram yiyeceğinin cevabını değiştirmez. Totalde aynı gramajı yerler.

    Günde 1 defa yem verirseniz sindirim sistemini 1 defa doldurup biyolojik olarak beslemeniz için yanlış değildir ancak 12 saat ara ile beslemeniz daha uygundur. Çünkü gün içinde sindirim sisteminin boş olduğu saat aralığını düşürüp daha az süre açlık hissi yaratırız. Bununla beraber ev şartlarında yaşayan köpeğiniz kendini ne kadar az aç hissederse size mama istemek için veya masadan yemek dilenmek için daha az gelecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsiparis -- 20 Mart 2016; 15:46:27 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.