Şimdi Ara

Köpeğim şımarık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 4 aylık bir samoyed sahiplendim işim gereği gün de 2 kez dışarı çıkartabiliyorum sabah ve akşam olmak üzere ama uzun uzun vakit geçiriyoruz. Samoyed cinsi aşırı inatçı benimki de nasbini almış sabah akşam deli gibi havlıyor hiç susmuyor havladığın da yanına gidersem beni çağırdığını düşünecek diye gitmiyorum evdekileri geçtim komşular bile havlamasından rahatsız olmaya başladı. Kızak köpeği olarak kullanılıyormuş zamanın da dışarı çıktığımız da ipini o kadar çekiyor ki biraz daha büyüse tutamıyacağız hayvanı. Çok yılışık laf söz dinlemiyor ufak ufak komut öğreniyor kabileyeti var ama onun oynaklığı herşeyin önüne geçiyor ve bu konu da nasıl bir eğitim sağlayabilirim bilmiyorum. LÜTFEN YARDIMCI OLUN😭



  • OkanBülbül K7MQU O kullanıcısına yanıt
    Köpeğim şımarık?
  • Cins gereği biraz enerjik oluyor bu arkadaşlar, enerjilerini yürüyüs yaparak da atamıyorlar pek. Daha çok yarım saatlik bir kovalamaca veya top yakalama tarzı oyunarla koşarak yorulabiliyorlar. Tabii bir de yavru olmasi sebebiyle daha da ataletlidir sizinki... 2 defa cikarmaniz takdiri hakediyor, gayet yeterli bir rakam, bircok kisi buna vakit bulamiyor bile. Havlama konusunda bir şey diyemeyeceğim ancak ipi çekiştirmesiyle ilgili youtube'da birçok egitim videosu var, onlardan faydalanabilirsiniz. Bir de özel bir tasma oluyor, hem ağzını hem göğsünü tutan, sadece sizin hafifce cektiginiz dogrultuya bakarak o yönde ilerlemesine olanak sağlıyor.
    Sabırla aynı rutini uygularsanız sizin çizginize gelecektir ancak yine de cinsinin getirdigi bir takım ozellikleri atmasi olanaksiz. Enerjik bir kopek olacagi gercegi hic degismeyecek, yuruyus yerine koşmasına imkan tanıyacak yer ve aktivitelere yönelmenizi tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.