Şimdi Ara

Konut Kredisi Masrafı sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
7
Favori
5.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    Kredi kullanımlarında 3 ürün kullandırmaya zorluyorlar. 1. kredili mevduat hesabı olmazsa olmaz zaten. 2. kredi kartı 3. otomatik fatura talimatı veya HGS-OGS, 4. BES, 5. Ekstra hayat sigortası (Ziraat bankası böyle yapmaya çalışmıştı)

    1. 3 fatura talimatı verdim kullanıyorum. Elektrik, doğalgaz, internet. Su ön ödemeli yoksa suyu da verirdim. Her ay kredi ödemesiyle birlikte faturalar toplamı kadar para aktarıyorum hesaba. Benim için takibi daha iyi oluyor böyle.
    2. İnternet bankacılığını ayrı bir ürün olarak saymazlar. Zaten olmazsa olmaz artık hangi banka olursa olsun.
    3. Kredili mevduat hesabı şart. Ödeme gününü gecikirse kredili mevduat hesabından kredi taksiti ödeniyor ve nakit çekim faizi uygulanıyor. Ben 15 gün önceden ödüyorum 4-5TL indirim oluyor erken ödediğim için.
    4. Kredi kartı verebilirler. Ben almadım daha doğrusu vermediler diğer kartlarımın toplam limiti 10bin üstünde olduğundan. Maaşın 2-3 katına kadar kredi kartı limiti tanımlanıyor. Diğer bankalardaki limit yüksek olursa vermezler. İlle de kredi kartı vereceklerse kart aidatı olmayan kart istediğinizi belirtin mutlaka.

    Bu arada aylık kredi ödemesi sizin veya eşinizle toplam maaşınızın %50'sini geçemez. Taksitleri ayarlarken bunları hesap ederek yapın yoksa istediğiniz gibi olmayabilir.

    Diğer masraflar (Dosya, Eksper, İpotek, Dask ve Konut) gayet normal. Dask zaten zorunlu alım satım için. Konut sigortası da evde yangın vs çıkmasına karşı sizin yararınıza. Bunlar yıllık yapıldığı için her sene yenilemek gerekiyor. Başka yerden yaptırsanız da fiyat değişmez. O yüzden kredi çekilen banka üzerinden yapılmasında sakınca görmüyorum. 2 kez bu şekilde yeniledim Dask ve Konut sigortasını. Aralık ayında tekrar yenileyeceğim.

    Hayat sigortası benimki ile benzer çıkmış. Benim de 69 ay için 600TL civarı bir şeydi. Diğer bankalarda bu hayat sigortasını Dask gibi yıllık yapıyorlar. Yıllık yapılan hayat sigortaları da 250TL civarında oluyor. Burada Halkbank daha avantajlı. 5 yıl 250'den 1250TL yapar. Tek poliçede 5 yıl 600TL çok daha makul.

    Bir diğer masraf paranın aktarılmasında kesilecek. Banka alıcıya gönderirken 30-40TL gibi bir kesinti yapmıştı. Bunu hatırlatın ben kendim EFT yaparım siz göndermeyin deyin ama kabul ederler mi bilmiyorum.

    Bunların haricinde bir de tapu masrafınız olacak. Değeri düşük gösterip bu masraftan kaçmayın derim. Geriye dönük incelemeler yapılıyor. 7200TL tapu masrafı vermiştim ben 3 sene önce. Baya canımı yakmıştı. O zaman %4 tapu masrafı vardı, 300-500 TL de döner sermayesi çıkar. Şimdilerde %3. Bu da aslında teoride alıcı ve satıcı yarı yarıya bölüşüyor kanunen ama pratikte hepsini alıcı ödüyor.

    İmza pratiği yapın bir sürü imza atacaksınız. Evliyseniz eşinizin de bir kere imza atması istenecek.




  • hocam sizin ev nerdede 7200 tapu masrafı çıktı

    benimki giresun tirenolu ve en fazla 3000 tutar dendi 3+1 110 m2 ye

    diğer yazdığınız şeyleri yarın incelicem gözümü açamıyorum valla
    parmaklarınıza sağlık bu arada
  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    Evin nerede olduğundan çok, tapuda gösterilen değeri önemli. 170.000TL'lik ev için 3 sene önce %4 tapu masrafı vardı. 6800 TL tapu harcı + 400 TL gibi de döner sermaye ödemesi çıkmıştı. Şimdi aynı fiyattaki ev için %3'ten 5.100TL + döner sermaye çıkar.

    Alacağınız evin değeri 100.000TL altında ise dediğiniz rakamlar çıkar. Ama değeri düşük gösterip de sonradan vergi kaçırdığınız anlaşılırsa geriye dönük cezalar uygulanıyor.

    Bu masrafları krediye dahil etmedim ayrıca ödedim. Çünkü bunlar için de ayrıca faiz ödemek istemedim. Hatta kısa zamanda geri ödeyebileceğim eş dost akrabadan borç alıp, krediyi mümkün olduğunca az çekmeye çalıştım. Sırf bu şekilde yaptığım için en az 25bin TL kârım oldu. Aylık ödenecek tutar sabit kalarak hesap yaptığınızda fazladan çektiğiniz her 1 lira yaklaşık 2 olarak geri ödeniyor.

    Son güne kadar kredi tutarını netleştirmedim o yüzden.




  • bu masraflar derken tapudanmı bahsediyorsunuz hocam?
    ben tapu masrafını peşin ödicem tapu dairesine bide onuda krediyle almak saçma ve gereksiz masraf olur değiniz gibi.
  • bide hocam kredi kart ve otomatik ödeme tanımlama sonrası krediyi çekince internet şubeden 3 ödemeyi silsem kartı iptal etsem ne olurki mantiken kapanması gerekmiyormu?
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    hocam tapu olayı tamam tapu dairesinde verilecek tapuyu üzerine alırken fakat bu döner sermaye olayı nerede yapılıyor onu anlamadım valla
  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    Bu masraflar dediğim tapu harçları ve döner sermaye.
    Tapu masrafı aslında 3 parçadır. Alıcı payı - Satıcı payı - Döner sermaye. Tapu işlemleri başlatıldığında tapuyu teslim alacağınız gün size verilecek tapu harcı numarası ile tüm bunları tapu harcı ödemesi kabul eden bankalara ödeyeceksiniz. Artık cep şubesinden bile yapılıyor. Makbuzu almanıza gerek yok, sistemden görünüyor.

    Diğer sorulara gelince otomatik ödemeleri iptal edereniz kredi faizini yükseltme hakkı var bankanın. Sonuçta siz bu otomatik ödeme dask vs yerine getireceğinizi taahhüt ederek bu faizli krediyi kullanmayı kabul ettiniz.

    Diğer bankalara nazaran Halkbank'ın zorla ürün satmadığından bana daha uygun ve insaflı gelmişti. Bu faturalar ödenecek sonuçta. Neden kredi kullandığınız bankadan ödenmesin? Herhangi bir masrafı yok bu işlemin.
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    hocam kartı iptal etme hakkım var ama dimi kredi kartını??

    bu arada hocam benim daire
    125 m2 brüt 110 m2 net fakat ilan açıklamalarını toplayınca:

    MUTFAK+SALON 26 m2, EBEVEYN YATAK ODASI 17 m2 DİR 13 m2 VE 11 m2 ÇOCUK ODALARI BULUNMAKTADIR... bunları toplayınca 70 gibi bir rakam çıkıyor 40 m2 nerede ben onu anlamadım bi türlu?

    bide sizin tapuda adres kat daire no m2 si fin yazıomu... ilanı özel den atıyorum hocam.
  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    Tabi kartı iptal etme veya kullanmama hakkınız var.

    M2 hesabında antre koridor tuvalet banyo balkonlar dahil edilmesi lazım. Hatta apartman boşluğunun kattaki dairelere paylaşımı da ekleniyor. Varsa mescit sığınak kapalı otopark payları da dairelere m2 olarak ekleniyor. Evi gidip görmeden almayın derim.

    İlana baktım güzel görünüyor. Ama m2 hesabı balkonları olan üst katlar için yapılmış olabilir. Yani 110 m2 olmayabilir.

    İçinize sindiyse Allah güle güle oturmak nasip etsin. Ödeme kolaylığı versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tapuda dairenin m2 si yazmıyor. Hususi açtım tapuyu bakıyorum. Sitenin toplam yüzölçümü yazıyor. Blok ve daire numarası yazıyor.
    Sitedeki toplam daire sayısı yazıyor.

    Kat irtifakı olarak çıkar önce iskan alınmadıysa. İskan alındıktan sonra kat mülkiyeti olarak ücretsiz yenilenir tapu. Site yönetimi yapıyor o kısmı. Size yeni tapunuzu veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    hocam çarşamba günü görmeye gidicem inşallah
    evet dediğiniz gibi koridor ve banyo eksık ama ikisi en fazla 15 yapsa olacak 85 yine 25 eksik :)
    dedğiniz gibi sağ sola bişeyler pay yapılmıştır anlamadım gitti o kısım valla
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    siz baya tecrübelisiniz bu arada maşallah tebrikler.
  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    Site Nazkat İnşaat diye bir firma tarafından yapılmış. Böyle sitelerin kitapçık tarzında broşürleri olur. İnternet sitesinde yok ama mutlaka vardır inşaat firmasında. Onlara telefonla ulaşıp kat planlarını isteyebilirsiniz. Orada her kat ve çeşit daire için odanın koridorun m2 olarak ölçüsü vardır. Ya da ilandaki emlak ofisinde vardır bu kitapçıktan veya kat planından.
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    hocam çok akıllıca teşekkür ederim.
    istedim pazartesi atıcak bakalım neye göre 110 m2 net diyor buna görelim bakalım
  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    110m2 işinde bir yanlışlık vardır muhtemelen. Çünkü net 110m2 evler genelde 3+1 oluyor. Onlarda bile mutfak ve salon ayrı olarak bu m2 lerde oluyor. 2+1 ve salon mutfak birşelik olan ev bence net 80 85m2'yi geçmez.
  • Hocam satılan dairenin planini at diyorum
    Bana başka balkonlu mutfak oturma odası ayri olan bir dairenin planini atıyor.. ilanla alakasi yok diyorum susuyor atmıyor adam doğru dairenin planini
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Hocam satılan dairenin planini at diyorum
    Bana başka balkonlu mutfak oturma odası ayri olan bir dairenin planini atıyor.. ilanla alakasi yok diyorum susuyor atmıyor adam doğru dairenin planini
  • Arkadaşlar Merhaba;

    Ziraat Bankasında masraflar diğerlerine göre daha az görünüyor olsa da bu sizi yanıltmasın. Kredi kullandırma süresince çıkardıkları bir sürü zorluk da cabası. Bence ziraat ı kullanmayın.

    Ben konut kredisi kullandım, zorunlu sigortalar (konut ve hayat) dışında Ailem Ziraat Güvencesinde Sigortası ve BES yapıldı. BES min. 170 TL imiş ve 3 yıl zorunluymuş.

    Ben bu BES'i iptal etmek istersem herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var mı?
  • Hocam ailem ziraat ve besi rahat iptal edersiniz fakat illa zorlama varsa bence halkbanktan çekin
  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam krediyi çekmiş bulundum. Şimdi iptal için uğraşıyorum. Acaba bunları iptal edersem faiz oranını değiştirme hakları olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.