Şimdi Ara

(Konut Kredisi) Beraberinde Yapılan Sigorta İptalleri 2021 TBB OLUMLU KARAR ÇIKTI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
10
Favori
9.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 2 defa konut kredisi kullandım. İkisinde de hayat sigortasını iptal ettirmedim arkadaşlar.


    Dünya hali...


    Bir arkadaşın babası ölünce hayat sigortası iptal ettirildiği için evleri ellerinden gitti. Ödeyemediler.


    En azından hayat sigortası konusunda iyi düşünün derim.

  • Kemal kullanıcısına yanıt
    Bence de hayat sigortası önemli ama burada bahsedilen özel konut sigortası sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konut sigortasını iptal etmek isteyen arkadaşlar açıp bir teminatlarını baksınlar bence.Ondan sonra iptalini tekrar düşünün derim.

  • Merhabalar. Benim de bugün poliçe yenilemesiyle karşılaştım. 4000 liraya yapacağım üstelik taksitli yapacağım poliçeyi 8000 liradan kitledi Halkbank ve Türkiye Sigorta sağolsun. Hayat sigortası tercihim dahilinde devam edecek. Bugün varız yarın yokuz. Ama ben bu konut sigortasını istemiyorum arkadaşım. Hesapta para bırakmadım eksi hesabı bile boşalttım poliçe döneminde yenilenmesin diye. dönemi geçti hesaba para atayım dedim çat çat çat çekti parayı hırsızlar. Kredi boyunca zorunluymuş, hass.. hangi kanunda yazıyor la bu zaruriyet. Üstelik şubeye de durumu bildirdim, telefonla yalvarıyor bir tane daha otomatik ödeme talimatı verin prim alacaz diye. ilk sene 180 ay hayat 12 ay da konut sigortası şeklinde kredi teklifi verildi. Kardeşim süre doldu, ilk sene yaptırdık, kağıtta yazana uyduk. Sen ne hakla benim iznim ve bilgim dışında haraç kesiyorsun. İptal edersen faiz yükselirmiş??? Usulunce şikayetvara yazdım. Geri dönüşe göre T.B.B ve sigortalar birliğine de başvuracağım. Benim aklımda şu da var, onay vermememe rağmen işlemi gerçekleştiren şube personeli hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum.





  • Beykana kullanıcısına yanıt

    Sonuç ne oldu hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slanski48 kullanıcısına yanıt
    Sonuç; konutum kredi ile alındığından banka iptal etmemekte diretti. Ben de hem tüketici hakem heyetine başvurdum hem de başka sigorta şirketlerinden teklif aldım. Bankanın yapmış olduğu sigorta poliçesindeki verdiği teminatlara göre diğer sigorta şirketleri daha düşük fiyatlar verdiler üstelik sigorta ücretini 9 taksitte ödemeyi de kabul ettiler. Ben de bankanın yaptığı poliçeden daha iyi teminatlara sahip yeni bir sigorta poliçesi satın aldım ve Bankaya götürüp kendilerinin yaptığı poliçenin iptal edilmesi ile yerine benim yaptığım poliçenin yürürlüğe sokulmasını istediğim dilekçe ile başvuru yaptım. Bir iki gün sonra kendi poliçelerini iptal edip parayı bana iade ettiler. Burda benim kazancım; daha düşük maliyetle, daha yüksek ve teminat çeşidi fazla bir konut sigorta poliçem oldu hem de sigorta bedelini 9 taksitte ödeyeceğim bu sayede bütçeme de dokunmadı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Beykana kullanıcısına yanıt
    İyi yapmışsınız. Hakem heyeti sonrası iptalini sağlamak zorunda kalıyor bankalar bu arada konut sigortasını. İleriyi düşünerek daha uyguna daha kapsamlı sigorta yaptırmanızda hem bütçeye hem de ev için daha faydalı olmuş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.