Şimdi Ara

Konu silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pclele -- 18 Kasım 2020; 18:37:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selam, yukarıda saydıklarını baz alarak ben senin yerinde olsam Java ile devam ederdim. Çünkü Java nın her zaman piyasası var ve genelde kurumsal şirketler kullanıyor.

    Yani Java iki yönden de avantajlı. Kurumsal şirketler kullandığı için hem daha yüksek maaş alırsın, hem de kurumsal bir firmada çalışmış olursun.

  • controller_ kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Dediginizi dikkate alacagim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benzer yollardan gecmis biri olarak birkac sey soyleyebilirim sanirim.


    Ben de bilgisayar muhendisligi mezunu bir yazilimciyim. Ben de okulumu 2 sene uzattim, 6 senede bitirdim. Benim de kod yazma konusunda cekincelerim vardi, bu yuzden hatta staj yaptigim alanlardan biri olan Microsoft sertifikalari uzerine sistem muhendisi olacagimi dusunuyordum. Benim de bir takim ailevi ve kisisel problemlerim vardi. Fakat bir sekilde kendimi is hayatina attim ve arkasi da geldi. Benim onerim keyif alabilecegini dusundugun tum alanlardaki islere basvurman olurdu (2009 krizinde 80 yere basvurdum, tek bir yerden cevap geldi, orada da ise girdim). Verilen maasi bir sure cok da umursamadan (belki asgari ucretten hallice olacak, fakat yasini dusundugunde acikcasi bu durum bir sureligine goz ardi edilebilir gibi geliyor) Bir sekilde bir ise kendini attiktan sonra ise CV'ye mumkun oldugunda sey eklemeye bak. Bu sure boyunca is aramaya devam et. Daha iyi bir firsat ciktigini dusundugun anda ayril ve yeni isine gec. 2-3 sene calistiktan sonra sana teklifler gelmeye baslayacak, ve artik sen hangi sirkette hangi pozisyon ve maasla calismak istedigine karar verebilir duruma geleceksin. Hayat devam ediyor, hicbir sey icin gec degil. Umutsuzluga kapilma. Biraz is disiplinin varsa, biraz isine saygi gosteriyorsan, yeni teknolojiler/diller vs ogrenmek icin cabaliyorsan bosta kalmazsin emin ol. Rezil olunacak bir durum yok. Herkes her yasta hata yapiyor. Onemli olan bunlardan ders alip tekrar etmemek. Universitede ogrendiklerinden cok daha fazlasini bekliyor is hayati, bunu da tecrubeyle ediniyorsun.





  • Herkesin olur böyle kötü dönemleri. Zamanla o da geçer.

  • Java bilen bilgisayar mühendisi olarak Java EE işlerine yönelmen mantıklı olur cunku o işleri mühendisler daha iyi yapıyor ve Java EE bilen eleman ve dolayısıyla rekabet az. Ücretleri ve şartları iyi olduğu gibi Avrupa'da da birçok Java EE işi var, Türkiye'de edineceğin deneyim ile Avrupa yolu da açılabilir.

    Robotik, Yapay Zeka, vs buzzword, hype faktörü yüksek alanlar yani medyada orda burda herkesin bahsettiği ama ücreti iyi gerçek iş bulmanın zor olduğu alanlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosahin M kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim cevabiniz ve yonlendirmeniz icin. Peki is gorusmelerinde okulu neden uzattiniz dediklerinde ne cevap verdiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • K110 kullanıcısına yanıt
    Umarim gecer. Tesekkur ederim desteginiz icin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haklısiniz ben durumun farkındayım aslında. Robotiğe yonelmemin sebebi popularitesinden cok, sonucunda bir sey uretmenin verdigi heyecandi aslinda. Arduino icin setlere bakiyordum şu ara. Ama yine baska bir dala atlamış olacagim. En iyisi dediginiz gibi javadan devam etmek. Tesekkur ederim cevabiniz icin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • askerlik ne oldu. yaş 28.


    ek olarak firmalar dönüyor sana ve mülakatta yetersiz mi görüyorlar. onun için yapman gereken 4-5 ay evden çıkmayıp bir alana yönel.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 15 Kasım 2020; 20:15:3 >
  • Askerlik yok. Belirtme geregi duymadim ama kadınım.
    Aynen oyle donup mulakatta yetersiz goruyorlar. Sebep ya cok fazla deneyimim yok ya da ustune calistigim belirli bi alan yok. Haklilar ama ben de karar veremedim hangi alanda calismaliyim. su an en cok ise alinan alan e ticaret uzerine. Bu alanda kisa bir deneyimim oldu hatta freelace is bile yaptim. Ama benlik degil. Çok sıkıliyorum. Siber guvenlige heves ettim baya da egitim aldim falan yok soyut kaldi benim icin. Acikcasi kafam cok karisik. Siz nasil alan sectiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pclele P kullanıcısına yanıt

    aurdiono, robotik işler filan bu ülkede iş olanağı az. web alanında, php yada asp mvc filan iyi işler var. webe yönel. bir iş yerine kapak attığında zaten farklı alana kayarsın. yani php ile bir işe girdin. sonra c# kayarsın .

  • pclele P kullanıcısına yanıt

    Ailevi sebeplerden dolayi dedim ben hep. Bu yuzden uzattim dedigimde kimse detaylarini sorgulamadi. Bu yuzden bu cevabi vermenizde bence sakinca yok. Uzerinize gelirlerse ozel hayatim deyip gecistirebilirsiniz. Su anda bu sorunlarin devam etmedigini ve ustesinden geldiginizi belirtmeniz yeterli. Ama zaten bu kadar ozel hayatiniza girmek isteyeceklerini sanmiyorum. Giriyorlarsa da benim gozumde o isyeri calisilacak bir yer degildir.

  • Zaten açılan iş ilanlarinin %80'i web alanında. Yani çok bir kaçış noktam yok. Tesekkur ederim cevabınız icin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mosahin M kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Ama özel hayatı bile sorguluyorlar. Son girdiğim mulakatlarda ben de şaşırdım. Ama tavsiyeniz için tesekkur ederim. Ailevi sebepleri direk söylememde sakınca olmaz o halde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pclele P kullanıcısına yanıt

    Belki onyargili bir cevap olacak ama acikcasi bana kadin olmanizi kullanarak sizin hakkinizda onlari ilgilendirmeyen bilgilere ulasmaya calisiyorlar gibi geliyor. Diyebileceginiz sey isinizi ve ozel hayatinizi ayri tuttugunuz ve isinize gereken onemi vereceginiz olabilir. Bunun fazlasini bilmek gercekten kimsenin haddine degil. Sizden beklenen tek seyin isinizi duzgun yapip yapmadiginiz ve ekiple uyum icinde calisip calismadiginiz olmalidir.

  • mosahin M kullanıcısına yanıt
    Acikcasi kadin olmaktan cok, kimsenin calisanlara ya da adaylara saygisi kalmamis. En son calistigim yerde telefonda kiminle konustuguma dair soru bile aldim. Mulakatlarda senli, benli konusabilen seviyesizlerle de karsılastim. Kaldi ki sosyal bir ortamda bile tanimadigim hicbir kisiyle bu sekilde konusmam. Ust rutbede olunca sanirim hadsizliği kendilerinde hak goruyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pclele P kullanıcısına yanıt

    Umarim mutlu olup kendinizi gelistirebileceginiz bir is bulursunuz. Ilk adim her zaman en zorudur.

  • mosahin M kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Okulu neden uzattınız" son derece negatif bir soru. Diplomanın da yetmediği ve daha da fazlasını isteyen bir zihniyetin sorusu.

    Ancak arkadaşın bahsettiği gibi kadın olduğunuz için de sorulmuş olabilir. Geçtiğimiz Mart firmada çalışan 26 yaşında bir bayan akşam saat 9 gibi evine giderken bekçi durdurup kimlik ve üstüne "nereden geliyor nereye gidiyorsunuz" gibi sorular sormuş. Bize anlatırken "ben kadın olduğum için durdurup sordular" dedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.