Şimdi Ara

Konu Dışı: İnternet Kafede yaşayan insanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
3.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konsept:Sırı dışı, ilgimi çekti.

    Kayıt:Ses çok yüksek yankılı.

    Bir arkadaşımızın dediği gibi kaliteyi arttıralım güzel fikir. :)

  • İlginç ve güzel bir konuya değinmişsiniz. Eğlenceli bir program olmuş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlış anlamayın da sohbet kahve düzeyinden hallice. ne bilim azıcık bir şeyler okuyup çalışsaydınız, asosyoloji vs girseydiniz iyiydi. ya da hiç yapmasaydınız.

  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arada bazı kanallar DH te ait inceleme videolarını YouTube da paylaşıyor telif uyarısı için başvuruda bulunamiyor musunuz? Baya reklamdan para götüren kanallar var sizin videolarinizla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masturbasyon yapan biriyle karşılaşmaktan iyidir

  • Zamanında biz de gittik o kafelere.Ortaokuldaki arkadaşım olmasa ben bilgisayar ile belki bir 10 yıl sonra tanışırdım.

    Ama ben bilincindeydim herşeyin.Ben istemedikçe kimse o kafelerde sigara uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkları empoze edemezdi.

    İlk mirc32 ile tanıştım.sonra oyunlar geldi , derken bilgisayarı öğrendim .Donanımhaber ile tanışmam da kafe sayesinde olmuştur.

    Fakat kafe var kafe var.Hepimizin bildiği gibi ;

    Ülkemiz şartlarındaki internet kafeler, yoksul alt kesimin gittiği ; her tür pisliğin , argonun küfrün havada uçuştuğu yerlerdir GENELDE .Biz bu kültürle atari salonlarında tanıştık.Arada temiz , belirli bir kalite anlayışı olan kafelerin olduğunu bilsek de bu tarz yerlerin heryerde olmadığı aşikar.

    Hal böyle olunca evinde bilgisayar alınmasına müsaade edilmeyen ya da maddi durum nedeniyle olanağı olmayan küçük çocuklar , bu tür kafelerde küfür öğreniyor kendinden büyük kişilerden.Kötü arkadaşlıklar ediniyor.

    Zaten günde 3-4 saatini oraya harcayan çocuk bir zaman sonra bir bilgisayar parasını harcıyor o kafeye.Ailesi para vermediği takdirde ya evden çalacak ya da dışarıdan yabancı şahıslardan alacak o parayı.Hırsızlığa da teşvik oluyorlar.

    Japonya'da olanların ardında yatan sebep sanırım japon oyuncuların aşırı rekabetçi olmalarından kaynaklanıyor.Lol ,wow gibi oyunlarda veya dövüş oyunlarında ne kadar başarılı oldukları bilinen bir gerçek.Bu başarıyı, zorunlu ihtiyaçları haricindeki zamanlarını o oyunlarda harcayarak geçirmelerine borçlular.Örnek günde 16-17 saat antrenman yapan takımlar.

    Hayattan kopup gitmek, bazen güzel göründüğü kadar çoğu zaman vakit kaybı.Sosyal medya , cep telefonu, bilgisayar bağımlılıkları insanı hayatın diğer tatlarından hoyratça alıkoyuyor.Dışarıda kelebekler ,kuşlar güneşin gülen yüzünü selamlayıp uçuşurken; sanal alemde harcadığımız bir kaç saatle , sahil kenarında bisikletle dolaşma keyfini kaçırıyoruz. Yürüyüş yapmak , dostlarımızla çimlerde piknik yapmak , sohbet etmek , uçurtma uçurmak gibi şeyleri kaçırıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Otelleri de garip.
    Konut kıtlığı var ne yapsınlar.
    http://fotogaleri.haberler.com/japonya-da-9-saat-kalinabilen-kapsul-otel/resim-30/
  • oha citizen var lan
  • Programı beğendim. Gayet eğlenceli ve doğal bir ortam olmuş.
  • On numara video.

    Tek sıkıntı ses kalitesi.

    Özellikle Mesut Çevik'in sesi az geliyor.

  • AGA İNTERNET KAFEDE YASAMAK BİSEY DEGİL
    BEN TELEFONUN İCİNDE YASAYANLAR GORDUM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak konu dışı bölümüne artık eskisi kadar çok yazmıyor, konularını özledik

    Gün bey de pek videolarda yok artık, daha sık görürüz inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların zaten bir eğlencesi var onada karışmayak. Onları çok iyi anlıyorum, çıkarsınlar zevkini.
    O kadar yoğun iş mesaisinden sonra kafa dağıtmak için güzel yol.
    Kafa dağıtmayı karı-kız, içki, sigara, arkadaş v.s yerine bu yolla gideriyorlar.
    Türkiye'de sanki az çalıştırıyorlar, gidin görün sanayileri oradaki adamlar sabah bir başlıyor akşama kadar hatta fazladan mesai bile yapıyorlar sonra eve gelip uyuyup tekrar sabah gidiyorlar ve bu her gün devam ediyor, bildiğin fabrikalarda robot gibi bir şey olunuyor.

    Masa başı çalışan insanı bile rahat sanıyoruz fakat inanın muhasebecilerin kafası ise akşama kazan gibi oluyordur. :D
    Normal çalışanlar ise vücut yorgunluğundan direkt uyku moduna giriyordur. :D

  • Yorumlar konu ile öyle alakasız ki... Oyun ve internet bağımlılığı ile bu olayın alakası bile yok. Burada yaşayanlar ya ev tutacak parası olmadığı için ya da eve ayıracak vakti olmadığı için yaşıyor.

    The Holy Mountain filmindeki bir sahneyi hatırlattı bana. Bir iş adamı yaptığı konutlara bakarak, bunları niye yaptık ki pencerelere bahçelere ne gerek vardı der. Bildiğin "tabut" biçimindeki ve büyüklüğündeki yeni buluşunu tanıtır. İnsanlar burda uyusun, daha fazlasına ihtiyaç yok, yer israfı oluyor der. Korkunç bir fikir gibi geliyor değil mi? Duyurudan sonra "Evi olmayan adam" gibi bir isimle yeni bir çizgi roman süper kahramanı da piyasaya çıkar. Ailesi yok, yeri yok, evi yok, tamamen özgür düşüncesini yaymak amaç. Bildiğin tabutta uyumayı, kahramanlık olarak tanıtıverirler kimsenin ruhu bile duymaz.

    Belgeselin tam adı "Japan's Disposable Workers" bu arada.




  • black mirror adlı diziyi tavsiye ederim

  • o kadar büyük kuruluşsunuz şu ses olmuş mu abisi olmuş mu??

  • DH' nin seviyesi iyice düştü yazık.

  • Gayet başarılı devamını bekliyoruz :)

  • Gold'da çalışırken, ev uzak, yol parası çok tutuyor, geç kaldığın zaman 65 lira ceza atılıyor diye, 9 ay kadar GOLD'un arka sokağındaki bir abimizin İnternet Cafe'sinde yaşamıştım. İyice de abi-kardeş olmuştuk. Gün içinde akşam istediğim kadar çay yapıp içiyorduk. Gece de oturup OGame oynuyorduk. Arkadaşım da kalıyordu. İkimiz de aynı klandaydık. Çok zevkli günlerdi. Gece acıkınca çıkıp ekmek arası falan alıyorduk. Süper zevkli oluyordu. Sabah da yolda geçireceğim zamanı uyuyarak geçiriyordum. İşe 10 dakika kalkıp çıkıyordum. Ne günlerdi ama...

  • Japon kafası dedikleri bu işte .

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.