Şimdi Ara

konsol dunyasında haksızlık mı var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
4.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar ben ps3 le mutluydum taki arkadasım xbox 360 alınca gdio tanesi 3 milyona cift katmanlı dvd alıo atıo oynuo atıo oynuo benim 100 ytl verdhim oyun ona 3 ytl ye patlıo ne kadar haksız bi dunya sizcede haksız deilmi



  • burda suç microsofta sony bir suçu yok isteseler yeni bir fw bunu engelliyemezlermi işine gelmiyor heralde microsoftun
  • Emin ol bende korsan kullanırdım 2-3 sene önceye kadar geçen yazda Xbox 360 almıştım, oyunları ucuza alınca insan boşta hissediyo,ve düşün arkadaşlarına dediğin zaman gel bize ps3 var,birde Xbox 360 dersen herkes bir garipser ilk başta Yani orjinal kullan 10 katı 20 katı para ödesende,adamların emeği geçiyor o kadar haksızmıyımEğer sen oyun yapsan korsanların çıksa ve emeğini çalsalar cok sinirlenirsin o yüzden bende artık korsan kullanmıyorum
  • Değil.Sen online oynayabiliyorsun, bir oyuna para verdiğin için o oyunu tam anlamıyla tüm detaylarıyla oynamış oluyorsun.Değerini bilmeyi öğreniyorsun.Arkadaşının ise banlanma riski var, bende PS2 varken 150 tane oyun vardı 3-4 tanesini anca oynardım.Diğerleri 1-2 kez takılıp sonra atılırdı.Ayrıca çift katmanlı boş dvd , onları indirmek ve yazmak için harcadığın zaman bir süre sonra orjinal aldığın oyun miktarını geçebilir.Hangi konsolu seçtiğin bir zevk meselesi olabilir ama ben ortada bir haksızlık görmüyorum...
  • Bende orjinal hastalıgı var onun ıcın ısterse 1 Tl ye oyun alsınlar ben illa orjinal alıcam hatta begendıklerımı arsıve katıcam falan.
    Bu açıdan bakınca evet buyuk bı haksızlık var cunku Turkıye orjınal oyun pıyasaları bakımından ps3 un ıstedıgın oyununu bulursun ama xbox malesef ara ki bulasın.
  • aslında haklısınızda emek verilio oyuna hemde ban riski var
  • özellikle son derecenin yorummu haklı değerini biliorum oyunu yani ben pc de de korsan oynuorum hicbir oyunu tam bitirmedim ama ps3 te gercekten her oyunun deherini biliosun brde bi sorum olacak mw2 aldımda clan arıorum yeni olabilirim ama hayatımın oyunu ve kesinlikle iyi olduhumu dusunuorum yardımlarınızı bekliom =)
  • sen de xbox al o zaman
    ayrıca o arkadaşın rahat rahat online oynayamıyo ban korkusundan bir de 3k işi var tabi ama o ayrı
  • Oyunlar cıktıktan sonra biraz bekleyin sonra gidin orjinal alın... Bugün electro worlde gıttım 99 tlye gow3 aldım.. Yeni çıkan 3-5 oyun haricinde , oyunların tamamında %30-50 arası indirim yapmış adamlar.. 50 Tl ye bile oyun vardı.. Korsan almanın bir espirisi yok artık en azından benim için..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freev

    Oyunlar cıktıktan sonra biraz bekleyin sonra gidin orjinal alın... Bugün electro worlde gıttım 99 tlye gow3 aldım.. Yeni çıkan 3-5 oyun haricinde , oyunların tamamında %30-50 arası indirim yapmış adamlar.. 50 Tl ye bile oyun vardı.. Korsan almanın bir espirisi yok artık en azından benim için..



    Misal dün Zavvi den uncharted 2 yi kargo dahıl 35 tl civarına sipariş ettim
  • ben aslında fiyatlar pahalı die oyunları takas ediorum ii bi yöntem gayette uygun ama emeğe saygı olurmu olmazmı bilemiorum
  • Valla dostum haksızlık yok. Şöyle düşün: Sende online hizmetlerden sorunsuz ve sonuna kadar yararlanabiliyorsun. Peki ya 3 liraya oynayan? Her şeyin bir bedeli var; 100 lira verip paşalar gibi patch olsun, dlc olsun yararlanmak var. Bir de ban yedim mi acaba korkusuyla oynamak var. İki konsolada sahibim ve Xbox 360 FW'li. Oyun olsun konsola update yapmak olsun tam bir işkence FW kullanıcısına. Bilgisayarım kötü bu yüzden katlanıyorum o ayrıdır; aynı şeyi Playstation 3'de hiç yaşamadım. Yaşamamda. Yani takma kafana pek dostum.
  • ben sitelerden siparis yapmakta hic bsi anlamıom
  • şu 360 da fw hiç olmasaydı keşke orjinal kullanmanın yeri ayrı. bu bakımdan ps3 e teşekkür borçluyuz aslında. konsolda orjinal, pc de kablolu 360 koluyla korsan oynuyorum. oyun hakikaten kaliteliyse gidip oyunu bitirmiş olsam bile orjinal oyununu alıyoruö pc ye ki pc de orjinal oyunlar çok daha uygun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ygal

    Valla dostum haksızlık yok. Şöyle düşün: Sende online hizmetlerden sorunsuz ve sonuna kadar yararlanabiliyorsun. Peki ya 3 liraya oynayan? Her şeyin bir bedeli var; 100 lira verip paşalar gibi patch olsun, dlc olsun yararlanmak var. Bir de ban yedim mi acaba korkusuyla oynamak var. İki konsolada sahibim ve Xbox 360 FW'li. Oyun olsun konsola update yapmak olsun tam bir işkence FW kullanıcısına. Bilgisayarım kötü bu yüzden katlanıyorum o ayrıdır; aynı şeyi Playstation 3'de hiç yaşamadım. Yaşamamda. Yani takma kafana pek dostum.

    saolasın :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iscanthere

    şu 360 da fw hiç olmasaydı keşke orjinal kullanmanın yeri ayrı. bu bakımdan ps3 e teşekkür borçluyuz aslında. konsolda orjinal, pc de kablolu 360 koluyla korsan oynuyorum. oyun hakikaten kaliteliyse gidip oyunu bitirmiş olsam bile orjinal oyununu alıyoruö pc ye ki pc de orjinal oyunlar çok daha uygun.


    ewt pc ye uygun galba ben iyi yönünü deilde kötü yönünü goruomusum :D
  • PS3 Türkiye'de oyun alışkanlıklarını kökten değiştirdi ve bunu görmek burda yazan herkesin orjinal oyun sahibi olduğunu bilmek beni çok mutlu ediyor.Çünkü ben oyunu bir sanat olarak görüyorum ve ülkemizde de bu bilinci hepimiz yavaş yavaş kazanıyoruz.Oyunlar bizim için boş bir dvd demek değil artık.Hepimiz en ufak detaylara göre farkedip oynuyoruz, tartışyoruz ve artık yavaş yavaş önemseniyoruz.Bu anlamda iscanthere'in de dediği gibi PS3 e teşekkür borçluyuz aslında...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son Derece

    PS3 Türkiye'de oyun alışkanlıklarını kökten değiştirdi ve bunu görmek burda yazan herkesin orjinal oyun sahibi olduğunu bilmek beni çok mutlu ediyor.Çünkü ben oyunu bir sanat olarak görüyorum ve ülkemizde de bu bilinci hepimiz yavaş yavaş kazanıyoruz.Oyunlar bizim için boş bir dvd demek değil artık.Hepimiz en ufak detaylara göre farkedip oynuyoruz, tartışyoruz ve artık yavaş yavaş önemseniyoruz.Bu anlamda iscanthere'in de dediği gibi PS3 e teşekkür borçluyuz aslında...


    Evet sana katılıyorum. Üstteki mesajımda orjınal hastası oldugumu soylemıstım ama tabıkı bu hastalık ve alıskanlık Ps3 sayesınde oldu. Daha once Ps1 ve Ps2 kullandım ama o zamanın kısıtlı oyun pıyasasında bırak orjınalı korsanı bıle zor buldugumuz ve makınaları alırken dırek çip takılmıs sekılde aldıgımız ıcın orjınal oyun yerıne hep kopyaya yonlendık/yonlendırıldık

    Ama sımdı ınternet var ve aradıgımız her seyı en uygun fıyata kapımıza kadar getırtıyoruz ve Ps3 un orjnal oyun olması bence kımseyı zorlamıyor cunku 5 dakıkalık arastırma sonucunda buntcemıze gore oyun alternatıflerı bulabılıyoruz.

    Ps3 Turkıye de oyun kültürü ve alıskanlıkları uzerıne bugune kadar kımsenın yapamadıgı bır etkı yaptı ve ozellıkle her seyın kopyasına yonelmesıyle unlu Türk ınsanı ılk defa ciddi anlamda orjınal sevdalısı oldu.Bu orjınal sevdasının meyvelerınıde artık yavas yavas almaya baslıyoruz(Psn Türkiye, ulusal kanallardakı konsol oyunları reklamları ve yakın gelecekte bır cok oyunda Türkçe alt yazı desteği vs. vs.)

    Şimdi muhtemelen xbox sayfasından uyumamıs arkadaşlar varsa gelip burda ''ps3 kırılsın da senı gorururm orjınal mı alırsın bakalım'' dıyebılır ama sizi temin ederim ki artık bende o orjınal kutusu ve kıtapcıgıyla oyun sahıbı olmak bir fetiş halıne donustu. Asla ve asla korsan almam da oynamam da cunku cok ıyı hatırlıyorum ps1 ve ps2 zamanı korsan dıye ucuza aldıgım yuzlerce oyundan 2,3 tanesını belkı bıtırmısımdır kı onlar zaten gow ,mgs ve gta oyunlarıydı.

    Oyun korsan olunca ozellıgını ve kıymetını yıtırıyor.Sırf menusune bakıp cıkarıp attıgım onlarca oyun hatırlıyorum nasılsa ucuza alıyorum dıye.
    Ama şimdi bambaşka hisler içindeyim Mesela dun yabancı bı sıteden uncharted 2 sıparısı verdım. Onun gelıp gelmedıgını postaneden kontol etmek.O ıcı baloncuklu sarı zarfı acmak, oyunun jelatınını cıkarıp blu-ray dıscı makınaya takmak..
    Bir gamer ıcın bunlar tarıf edılemez hisler doslarım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacksaber

    arkadaslar ben ps3 le mutluydum taki arkadasım xbox 360 alınca gdio tanesi 3 milyona cift katmanlı dvd alıo atıo oynuo atıo oynuo benim 100 ytl verdhim oyun ona 3 ytl ye patlıo ne kadar haksız bi dunya sizcede haksız deilmi


    Bence eğer işin içinde korsan varsa haksızlıkdan bahsetme bile.Asıl haksızlığı, korsan kullananlar oyun firmalarına yapıyor.
  • @previlla

    Sana yürekten katılıyorum dostum.Uyumamış arkadaşlar gelip o soruyu sorarlarsa, ben can-ı gönülden derim ki ; Umarım PS3 Kırılamaz.Çünkü ben bu konsolu böyle seviyorum, her oyunu en ince ayrıntısına kadar yaşayarak oynamayı seviyorum.Oyun almadan önce 2-3 gün araştırmak, kendime uygun olanı bulmak ve onun gelmesini beklemekten zevk alıyorum.Ve o orjinal kutuları yan yana görmekten büyük zevk alıyorum.Tabi bluray ve de orjinal olunca bir yere de fırlatılamıyor DVD gibi, her şey muntazam ve yerli yerinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monterrey -- 17 Haziran 2010; 0:45:47 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.