Şimdi Ara

kondansatör değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bilgisayarın anakartında 4 tane kondansatör şişme yapmış, dolayısayla bilgisayar sorunlu çalışıyor. bende yenileriyle değiştirmek için çarşıya çıktım. fakat tüm elektronikçilere sormama rağmen aradığım güçte kondansatörler bulamadım. elektronikçiler genellikle televizyon için olan bilgisayara göre daha yüksek volrajlı kondansatörler satıyorlar. dükkanın birinde adam voltajın önemsiz farad değerinin önemli olduğunu, başka bir dükkandaki adam ise voltajın önemli farad değerinin bir miktar sapabileceğini söyledi. ben de parçaları internetten sipariş vermeye karar verdim. bana lazım olan kondansatörlerin voltajı 6.3 v farad değeri 820 mikro farad. sitede birebir aynısını bulamadım, ama voltajı aynı olan farad değeri 820 yerine 1000 olan kondansatörler var. elektronikçi voltajın 6.3 faradın 600 ile 1000 arasında bişey olması yeter demişti. az önce dediğim gibi diğer birisi de tam tersini söyleyince kafam karıştı. bende değerli forum üyelerine danışmak istedim. acaba linkteki kondansatörler benim işimi görür mü?

    http://www.denizelektronik.net/index.php?act=viewProd&productId=63

    anakartlar için yazıyor zaten ama benim anakart biraz uyduruk olduğundan endişeliyim







  • farad kondansatörün deşarj süresiyle alakalıdır , gerilimi de öyle , o anakartta o değerler kullanıldığı için sende o değerlerdeki kondansatörleri bulmalısın , aksi taktirde devrenin çalışması gereken şekilde çalışmamasına neden olabilirsin , anakarttan bahsediyoruz burda çok farkeder bence hiç uğraşma anakartı değiştir derim , birde kondansatörün şişmesi max geriliminden fazla gerilim gitmesinden dolayıdır anakartı kesinlikle değiştirmeni öneririm ;)
  • uzun uğraşlardan sonra nihayet uygun değerdeki kondansatörleri bulabildim . yarın birine taktırıcam
  • 6.3 v / 820uf yerine 600uf takılmaz ; en az 820uf olmak kaydıyla 1000uf a kadar takılabilir.
  • böyle ince işte değer önemlidir.820uf genelde monitörlerin devresindede kullanılıyor.bende bulamadım 1000uf taktım çalışmamıştı.bence anakarttada çalışmaz... ;)
  • Voltaj değeri fazla olabilir kapasitörün. Önemli olan sığa değeri yakın kapasitör bulmak. Fark çok az olmak kaydı ile biraz düşük veya yüksek sığada kapasitör takabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.