Şimdi Ara

Komut dosyası bulanamıyor . Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://prntscr.com/bhuwwq


    C:\eth\a.vbs


    arkadaşlar resimde ki hatayı alıyorum.


    ETH klosorunu bir sekilde sildim . Ama sürekli o dosyada ki exe açmaya çalışıyor.. Dünden beri denemediğim yöntem kalmadı..



  • O exe değil vbs dosyası. Klasörü silmek çoğu zaman çözüm olmaz, silmenin pek bir mantığı yok bana kalırsa. İşletim sistemi ne? Neyi yüklerken bu zımbırtıyı aktif ediverdiniz? Sorulara cevap vermeden önce basit bir geri yükleme operasyonu yapmayı deneyebilirsiniz. Pek zararlı bir şeye benzemiyor, büyük olasılıkla geri yükleme ile çözülür ama çözülmez ise cevapları yazıp bildirirsiniz.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    windows 8

    Sildiğim dosya virüs olduğu için gizli dosya şeklinde yüklenmiş . Dosyayı araştırdığımda ,

    işlemci üzerinden madencilik yaptığını öğrendim.. Virüsde W8 aktif etmeye çalışırken girdi... ,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qkhnk -- 20 Haziran 2016; 1:53:48 >
  • qkhnk Q kullanıcısına yanıt
    Sistem geri yüklemenin sonucu nedir acaba?

    EDIT: "İşlemci üzerinde madencilik" sözünüzü anlayamadım. Tam olarak nedir acaba bu işlem?

    EDIT 2: Konuyu pek anlayamadım ama ben bildiğimi size dilim döndüğünce anlatayım. Bizim bilgisayarlarımızda kullanılan işlemcilerin yazılımları ancak üreticisinin kendi ekipmanı altında yazılır. Ne teoride nede pratikte basit bir kaç satır komut dosyası ile bu işlemcilerin yazılımlarını değiştirmek, eklenti dahil etmek veya bir şekilde bir müdahalede bulunmak teknik olarak mümkün değildir. Bizim virüs diye bildiğimiz şakacı yazılımlar yalnızca HDD/SSD üzerinde bulunan işletim sistemini bozabilir, değiştirebilir, eklenti dahil edebilir. Vakti zamanında anakart üzerinde bulunan BIOS çipinin yazılımını da bozan Çernobil virüsü vuku bulmuş idi ancak oda zaten kullanıcı kontrollü bir çiptir, yani kullanıcı tarafından yazılıp, değiştirilebilmesi için tasarlanmıştır, ondan sonra bu tür farklı çiplere sirayet eden kötü amaçlı yazılımlar peyda olmadılar.

    Sizdeki problem basit bir virüs problemi. Gerekli dosyalarınızı yedekler iseniz hiç bir şeyden korkmanıza gerek olacağını zannetmem. Akabinde bir kaç kötü yazılım temizleyicisi ile düzeleceğine eminim ki geri yükleme bile tek başına çözüm olabilir diye kuvvetli bir ihtimal söz konusu. Tabi takdir size ait, temizlemeyi düşünürseniz mesaj atıp haber verebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 20 Haziran 2016; 16:18:27 >




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    http://www.r10.net/coin-sistemleri/1180989-cpu-madencilik-nasil-yapilir-en-basit-anlatim.html



    Yukarda ki konuda anlatılmış. Sistem geri yükleme yapmadım , çok önemli dosyalarım var w8 tamamen çökmesinden korkuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.