Şimdi Ara

Komple Sıvı Soğutma Sessiz Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
6.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hava soğutmayla ben istediğim sessizliği elde edemiyeceğim sanki. Gerçi PSU garantide yeni almıştım onu bir kontrol edecekler. Eğer o döndüğünde düşündüğüm gibi sesin büyük bir kısmı ondan kaynaklanıyorsa sorun büyük derecede hallolmuş olacak. Ancak şu sıvı soğutma olayınıda araştırmak istiyorum.

    Sistemim;

    HD6950
    Asus P8P67 Pro
    Gigabyte Odin Pro 800w
    4x4gb Corsair 1600 mhz sogutuculu ram
    WD Cavair Black 1 TB HDD
    i7 2600 işlemci
    3rd 460li kasa

    Şimdi en çok ses yapanlar PSU (Garantide normalde sessiz çalışıyor diye aldım, Comsis aradı beni çok saolsunlar süper hizmet veriyorlar garantide şuan) ve HDD. Birde ekran kartı ısınınca ses yapıyor. HDD grurulmadama sesleri kopyalama falan yaparken ses yapıyor oyunlarda o gruldama yok ama içindeki şeyin dönme sesi kasada ses yapıyor. Asıl rahatsız eden o. KAsaya kulağımı dayadığımda kasa HDD yüzünden vınnn die titriyor diğer seslerle birleşip rahatsız edici bir ses oluşturuyor.

    HDD için bu her tarafını kapatan soğutucu ve titreşim önleciyi sessizleştiricilerden alıp CD rom yuvasına takacağım. Zaten kasada hemen ekran kartının altında HDD yuvaları ekran kartının fanına yakın olduğu için ekran akrtınıda ısıtyor. Bu sessizleştirici soğutucuya koyup üstteki CD rom yuvasına koyarsam ekran kartıda rahatlar diye düşünüyor. En önemliside o ssssssssssssssss die dönme sesi kasanın her bir demirine yayılmaz seste azalır.

    PSU'da garantide umarım PSU'nun çıkardığı ses söyledikleri son derece sessiz olan ses değildir. Yani umarım o sesi normal olarak kabul etmezler.

    Kaldı ekran kartı ve CPU. CPU pek ses yapmıyor ekran kartıda ısınınca ses yapıyor. Onunda çözümü normalde iyi bir kasa.

    Kasaya gelirsek kendi fanları çok sesli. Normalde oyunda olmazsam sadece arkadaki 8mm fan tek çalışıyor. Öndeki 12mm fan aşırı ses yapıyor diye onu direk iptal ettim. Üstteki 2 tane 12mm fanlarda high hızda çalışınca aşırı ses yapıyor. Low'a alınca daha az sesli ama oyunlarda kasanın içi bir süre sonra ısınabiliyor.

    Gelelim SIVI SOĞUTMA'ya;

    Aladığım kadarıyla hava soğutmaya göre çok ciddi bir fark yapıyor ses konusunda. Ve sıvı soğutma için ayrı bir kasada almam gerekirse alırım. ÇÜNKÜ PC'DEN NEFRET EDİCEM YAKINDA! Yazılım kursuna gidiyorum ve evde boş zamanlarda ya kurs için pratik yapıyorum yada oyun film/dizi zamanımın çoğu PC başında geçiyor. O yüzden sessiz bir PC istiyorum. Sıvı soğutma eğer gerçekten daha sessiz çalışıyorsa imkanlarımı kullanıp PC'yi sessizleştirmek istiyorum. 2200 TL para verdim bu pc'ye ama sesten dolayı rahat kullanamıyorum. Bu kadar vermişken biraz daha vereyim.

    Şimdi sorularım;

    1- Sıvı soğutma tüm fan olan parçalara uygulanabilirmi. CPU GPU PSU vs. Yani sıfır fansız bir kasa yapılabilir mi Sıvı soğutma ile.
    2- Sıvı soğutmada ne tür sesler var. SAdece reaktör mü ne sanırım sıvıyı soğutan bir parça var o ses yapıyor mu? Onunda min sessiz olanları bulunabilir mi?
    3- Tüm kasaya uyguladığımızda bu bana kaça patlar.
    4- Ayrıca kasayıda değiştirmem gerekiyor mu sıvı soğutmaya uygun olarak yoksa bu kasa üzerinde uygulanabilir mi?
    5- Sıvı soğutma işe yarıyor mu yani soğutma konusunda nasıl.
    6- TR Web satıcılarında nedense bulamadım. Eğer gerçekten sesizleştiriyorsa kasayı sıvı soğutma parçalarını nerden temin edebilirim. Hatta böyle hazır kasa varmıdır sıvı soğutucuyla birlikte satılan komple sıvı soğutmalı kasa.

    Arakdaşlar ben overclock yapmıyorum. Overclock yapanlar sanırım daha iyi soğutma için sıvı soğutma istiyorlar. Benim asıl amacım sıvı soğutmada sessizlik. Tavsiyelerini cevaplarınızı bekliyorum.







  • sorularina kisa kisa cevap vermek gerekirse

    1.Evet yapilabilir ama psu sogutma isi zor digerleri hazir alinabilir.
    2.Sivi sogutmadada fan var oncelikle bunu unutma yani illlaki fan sesi olacak ama sana noctua nin fanlarini oneririm 10-15 dba ses yapiyorlar daha az yapani da var ozaman hic ses duymazsin.
    3.Tahminen 700 tl gibi bir rakama halledilebilir.Iyi arastirilirsa ve parcalar yurt disindan gelirse cok az daha dusebilir.
    4.Kasan konusunda bir fikrim yok
    5.Sogutma konusunda gayet basarilidir
    6.fireball.net te belki olabilir
  • Kardeş sıvı soğutma işi masraflıdır.Sırf sessizlik için yapılmaz,kaldı ki sıvı soğutma ile de fan kullanmak zorundasın, yani sıfır ses elde edemezsin.Benim tavsiyem kasanın fanlarını değiştir,piyasada düşük desibelli sesiz fanlar mevcut,birde fan kontrolcü al işini görür.Ekran kartın referans tasarım herhalde.Özel soğutmalı modellerden alsaydın daha sessiz olurdu.
  • Eger hava sogutma istersenhttp://www.hepsiburada.com/Liste/noctua-nf-s12b-flx-1200-120mm-sessiz-kasa-fan/ProductDetails.aspx?productId=bd999311&categoryId=1125 bu fanlara bakmani oneririm biraz pahallilar ama su soogutmadan ucuza gelicegine eminim zaten sivi sogutmadada fan kullanman gerekicegi icin su sogutma alirsanda bu fanlari alman lazim bence sesini duymana imkan yok.Birde cogu arkadas su sogutma alma diyebilir aslinda haklilar fakat bu bir hobi isidir.Basta bende alsam mi almasam diye dusunuyordum ama guzel bir hobi oldu benim icin ne kadar pahalli bir hobide olsa.Su sogutma alirsan zaten overclock isine istesende istemesende giriyorsun cunku bu kadar para verdim bari hakkini aliyim diye bir dusunce olusuyor.




  • Abi bu kasanın fanalrını değiştirmek bir işe yaramıyacaktır. Söylediğim gibi Kasa'nın fna kontrolü var hepsini iptal ettiğim halde ses var kasanın içindeki ses olduğu gibi dışarda. Biraz bile yalıtmıyor. Çok kalitesiz demirleri var HDD deli gibi titretiyor. Bu kasaya kaliteli fan takmak doğru gelmiyor. En iyisi üzerinde kaliteli fan olan içerdeki ses yalıtabilen kaliteli kasalar. Mesela şuan Cooler Master Cosmos 1000'i araştırıyorum. Sesssizlik için tasarlanmış gibi. Ama 1. elden yoruma ihtiyacım var.
  • Kardesim o kasalari hic kullanmadim fakat zamaninda baya arastirmistim biraz bilgim var cosmos sessizlik icin cosmos s performans icin tasarlanmis kasalardir.Fakat her ne kadar cosmos kadar sessiz olmayacgindan emin olsam da ben senin yerinde olsam haf x alirdim gerci zevkler ve renkler tartisilmaz ama hava sirkulasyonu acisindan hepsinden iyidir.Illa sessizlik dersen cosmosta alabilirsin ne de olsa zevk isi bu




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.