Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
16
Favori
377.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:05:25 >
  • Sevgili yeniçeri öncelikle yeni konu başlıgınız için hayırlı olsun diyelim, Biz kombiye geçeli 20 gün falan oldu kombinin markası gb042, bu olay banada ilginç geldi, o kadar uğraştan sonra ertesi gün ilk işim servisi aramak diye umudu kesmişken gece bir ara baktım çalışıyor..
    Bende burdan sorayım dedim, eğer klasik bir olaysa sorun yok, ama değilse yakında çıkar kokusu..
  • [.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 16:59:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    Kituramiyi duydum farklı bir çalışma prensibi var fiyatlarıda uygun bir türk şirketi üretimine başlanacak falan denildi yatırım yaptığı söylendi sonrasında ne oldu bilmiyorum. Cihaz hakkında fazla bilgim yok patronunuz neye dayanarak öneriyormuş merak ettim doğrusu. 150m2 netmi brütmü diye sormuştum bu hangi kapasite cihaz alacağınızı belirlemek için önemli brütse neti 130m2 civarındadır ozaman size normal 24kw yeterli olur ama net 150 m2 ise daha yüksek kapasite secmeniz gerekecek yalıtımda yokmuş kapasite yetersiz kalabilir. Tesisatın daha önceden çekildiğini söylemiştiniz siz konuyla ilgili tam detay bilgi vermeyince ben yoğuşmalı sisteme uygun olduğunu düşünerek konuşuyorum tesisatınızda nasıl bir boru kullanılmış bilginiz varmı yoguşmalı cihaz için oksijen bariyerli boru olması gerekiyor yada oksijen emiliminden dolayı çamur oluşmaması için çamur ayrıştırıcı kullanmanız gerekecek. Aksi halde yoğuşmalı cihaz sizin için uygun olmayacaktır.



    Net 148 m2 ben düz hesap 150 m2 yazmıştım.. borular 3 çeyrek evin altından döşendi yani süpürgelik tercih etmedik ozamanlar.bahsettiginiz borulardan degil anladıgım kadarıyla.Normal plastik boru .Hatta suan öğrendigime göre bizim borular biraz ince kalıyormuş yoğuşmalıya göre. suyun borular riçinde rahat gitmesi gelmesi gerekiyormuş. Kimisi böyle diyor.. Makine mühendisi arkadasımda yogusmanın borunun incesiyle kalınıyla alakası yok diyor.Şimdi benim ne yapmam gerek ????




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 16:59:57 >
  • çevremdeki insanlarında tesisatı yeni degil fakat yoğuşmalı kullanıyorlar ? neden böyle dediniz anlayamadım ? fiyatlara da bktım bu arada. uo52 28k 1.720--- uo62 28k 1.850 tabi eur göre deişiklik gösterir. ben pek sanmıyorum fiyatta uygunluk saglayacaklarını bu yüzden baska yerden de satın alabilirim .Bu arada dediginiz gibi gb022 fiyat listesinde var ..
  • [.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:00:19 >
  • çamur ayrıştırıcı aparatın maliyeti nedir bilginiz var mı yada o kimyasal maddenin?evim büyük .. yoğuşmalı kombi tercihimdi bu yüzden .
  • [.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:04:41 >
  • inanın çok sordum ben buradakilere..Fakat bu yönlü kimse bilgi vermiyor. Tak işte yoğuşur o vs vs ..Burda biz 4 m.radyatörde bile yoğuşma yaptırdık gibi..yoğuşmanın onlarla alakası yok gibi cümleler.
  • [.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:05:02 >
  • Peki . Teşekkür ederim.
  • Sevgili yeniçeri bugün sabah kalktığımda kombi yine çalışmıyordu, bu sefer servisi aradım, sorunu anlatdım... Verdiği yönergeler doğrultusunda kablosuz oda termostatıyla oynadım, servisin dediğine göre bu sabah yine elektrikler gitmiş ( evde kontrol ettiğimde pc falan uyku modunda değildi, yazıcı kapalı moddayken açılmış durumdaydı yani gerçekten yine elektrik kesintisi olmuştu) bu durumda termostat saçmalamaya başlıyormuş, şöyleki ekranda alev sembolü var ama aslında kombi çalışmasın moduna geçmiş, bu yüzden ben ne yaparsam yapayım kombi peteklere sıcak su basmıyor, yapılması gereken elektrik geldinde oda termostatına herhangi bir komut vererek doğru moda geçmesini sağlamak, Ht300 kullanan varsa bilgisine..
  • [.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:05:59 >
  • Kombi değişimi yapsam mı?

    Arkadaşlar İstanbul Başakşehir'de oturuyorum. Evimde Kiptaş'ın 2002 yılında yaptığı evlere taktığı Baymak'ın Baxi modeli var. 2004 yılında taşındık ve bu zamandan beri kullanıyoruz. Ancak garantisi bittikten sonra (2005) her sene 100-150 tl aralığında tamir parası vermekten bıktım. Şimdi yine bozuldu. 10 sn de bir yanıp sönüyor. Banyo yapmak imkansız hale geldi. Her sene aynı parça değişiyor. Bu parçaya da verdikleri garanti süresi 6 ay.
    50tl'de her sene bakım ücreti ödüyoruz. Yani yıllık kombiye harcadığım para 200tl civarı sinirlerimin bozulmasını, banyo yaparken su soğuduğunda boşa akan suyun parasını ve servisle uğraşmayı saymıyorum. (üstelik başakşehir'deki tanıdıklarımın hepsinde aynı sorun var yani kronik)

    Evim 87 metrekare mantolamalı bu yüzden ısınmada sorun yaşamıyoruz birazcık bile yansa ev çabuk soğumadığı için problem olmuyor.... 2009 yıllık faturam 550tl 2010 toplam fatura 450tl

    Bu veriler ışığında tamir mi? normal bacalı mı yoksa yoğuşmalı kombi mi sizce mantıklı.. ev kendi evim.




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:06:25 >
  • yeniçeri bey mesaj kutuma size olaşabilecegim bir adres bırakabilirmisin.mahsuru yoksa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanx1

    Sevgili yeniçeri bugün sabah kalktığımda kombi yine çalışmıyordu, bu sefer servisi aradım, sorunu anlatdım... Verdiği yönergeler doğrultusunda kablosuz oda termostatıyla oynadım, servisin dediğine göre bu sabah yine elektrikler gitmiş ( evde kontrol ettiğimde pc falan uyku modunda değildi, yazıcı kapalı moddayken açılmış durumdaydı yani gerçekten yine elektrik kesintisi olmuştu) bu durumda termostat saçmalamaya başlıyormuş, şöyleki ekranda alev sembolü var ama aslında kombi çalışmasın moduna geçmiş, bu yüzden ben ne yaparsam yapayım kombi peteklere sıcak su basmıyor, yapılması gereken elektrik geldinde oda termostatına herhangi bir komut vererek doğru moda geçmesini sağlamak, Ht300 kullanan varsa bilgisine..

    Elektrik kesintisinden sonra termostatın kombiyi kapalı tutması çok faydalı bir güvenlik önlemidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doktor35

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: doktor35

    Evi yeni aldım .
    Evim dıştan mantolma ile yalıtım yapıldı.
    Kuzeybatı cepheli. Malatya'da
    Son kat 4.kat
    Çatı arası 6 cm sıvı köpük ile kaplandı. (kapı ve pencere aralarında sıkılıp donan cinsinden)
    Pencereler 70 lik pimapen çift cam.
    165 metrekare 3+1
    Petekler tesisat yeni yapıldı.
    Yerler laminat kaplı
    doğalgaz tesisatlı

    marka takıntım yok ben az bakım isteyen güvenilir servis desteği olan kaliteli bir kombi almak istiyorum. maksimum 2000 TL bütçem var
    Ne tavsiye edersiniz?



    Merhaba size yoğuşmalı cihazlardan belirttiğiniz rakama uygun eca confeo premix ve buderus gb012 öneririm.165 m2 net mi brütmü çünkü kapasiteyi ona göre belirlemiz gerikiyor ayrıca konutunuzda kaç metre petek var ve oda m2 lerinide belirterek yazarmısınız.


    Merhaba Yeniçeri kardeşim;
    Evet 165 m2 net oturma alanı. bürüt 185 m2.
    odalardaki peteklerin ölçülerini tam olarak bugün veremem çünkü eve daha taşınmadım. Eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum.
    ama evin m2 durumu şöyle
    Salon: 40 m2
    Oturma odası: 25m2
    Mutfak: 23-25 m2
    Oda 1: 15-18 m2
    Oda 2: 26-28 m2
    Antre+Hol: 12-14 m2
    Banyo+WC:8-10 m2
    yarın petek ölçülerini de ekleyebilirim.İlginiz için teşekkürler


    Yeniçeri kardeşim petek miktarını bugün öğrendim. Toplam 11 mtül petek varmış (varmış diyorum çünkü ben başka bir ilde görev yapıyorum.)
    kombi olarak ise bana ECA confeo premix S daha çok aklıma yatmaya başladı. Bu arada kaç kcal olmalı kombi. Ancak ses olayı nasıl bu kombide bilen veya kullanan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktor35 -- 22 Ocak 2011; 21:16:07 >




  • [.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:06:52 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.