Şimdi Ara

Kombi sürekli çalışıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
95.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Oldies but goldies kullanıcısına yanıt
    sanırsam buldum :)
    https://gazelektrik.com/s-s-s/dogalgaz-metrekup-fiyati


    bu durumda tek sorun kombinin kendisini kapatamaması oluyor anladığım.

    sanırsam petek metrajımda yeterliki ortam 40 derecede bile 24 derecelere geliyor.

    salonda 2 adet 1100*900 tip33 Demirdöküm plus üç sıralı petek

    ytak o. ,mutfakta 900*600 standart petek + danfoss ter. v.

    çocuk o. 1200*900 standart petek +danfoss ter. vana.

    standart havlupan var. yani toplam yaklaşık 7 metre yapıyor ki salondaki petekler üç sıralı olduğuna 4 .5 metre kadar yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    az önce bosch canlı destek ile görüştüm onlarda normal dediler.

    Peki 10.64 nedir nasıl hesaplanıyor bu saatlik tüketim yazarsanız memnun olurum.

    Ama kombi kendini kıstı diyelim kapatmıyor yine de alev devam ediyor bu bir sorun değil mi ?
    Aynen paylaştığınız linkteki gibi 1 m3 doğalgaz 10.64 kw enerji ortaya çıkarıyor. Modülasyonlu kombilerin amacı dur-kalk yapmadan mümkün olan en düşük alevde en uzun süre çalışmak olduğundan kombiniz sağlıklı çalışıyor. Tasarruf için ; Santeki takıp kazan sıcaklığını biraz artırıp kullanabilirsiniz yada modülasyonlu termostat takıp kazan sıcaklığını termostata bırakabilirsiniz.
  • Oldies but goldies kullanıcısına yanıt
    peki hiç durmamasında bir gariplik yokmudur?

    önceki kombimde bile aynı oda sıcaklığında günlük 8 m3 en fazla yakıyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Petekleriniz ve yalıtımınız iyi ama sizin dezavantajınız büyük camlar. Tüketime göre kombi modülasyonu kullanabileceği en düşük seviyeye alıyor ama ısı kaybı devam ettiğinden durmuyor. Termostatik vanalar petekleri kapatıyor mu?
  • Oldies but goldies kullanıcısına yanıt
    hocam öylede hava gerçekten geceleri de çok iyi seyrediyor.inanın ısı kaybı yok şuan.Zaten ön cephe güney cephe fransız balkonun olduğu.
  • Oldies but goldies kullanıcısına yanıt
    Ter. vanalar 4. kademeye ayarlı ortam ısısı 23.7 lerde olduğuna kısma sesi geliyor ama tam kapatmıyor.Bu biraz benim elimde kazan sıcaklığı 40 derecede ancak bu kadar oluyor.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Kazan sıcaklığını 45 yada 50'ye alıp vanaların görevini yapabilmesine izin verirseniz konfordan kaybetmeden tasarruf edebilirsiniz gibi duruyor. Eviniz zaten ısınmış olduğundan yakıt artışı yerine düşüş görerek ısınmanız gerekli. 2-3 gün takip edin bu kullanımda. On/off termostat yerine termostatik vana kullanacağınızdan cihaz maksimum alevde başlamak yerine yine minimum alevde bu sefer daha tasarruflu çalışacaktır.
  • meeb kullanıcısına yanıt

    Siz modülasyon oranını yükseltip pompa kademesini düşürerek sorunu bir nebze çözdüm demiştiniz.Peki hiç oda termostatı kullandınız mı?

    Ben modülasyonlu bir oda termostatına dünyanın parasını vermeyi düşünmüyorum çünkü bu modülasyon işinden dolayı düzelme olup az yakıt yakacağını düşünmüyorum . Bugün bir yerde modülasyonlu kombilerde on of termostatı kullanmanın modülasyonu devre dışı bırakmayacağını ve kombinin ihtiyaca göre dur kalk değil yine de modülasyon yapıp kısık alevde yanmaya devam edeceğini okudum.Yazıyı aşağıya aynen paylaşıyorum.


    ALINTI

    Oda Termostatı Kullanımı

    On-off yada kablosuz oda termostatı kullanılması durumunda kombilerin modülasyon yapmayacağı şeklinde dile getirilen yaygın görüşün aslında doğru olmadığını bilmeliyiz. Kullanılan oda termostatının kablolu veya kablosuz olması önemli değildir.

    Kombilerde modülasyon kısaca, kombi üzerinde bulunan kombi termostatından ayarlamış olduğumuz radyatör devresi ve sıcak su sıcaklığına bağlı olarak, kombinin alev boyunu ayarlaması olarak özetlenebilir. Böylelikle kullanmış olduğunuz doğalgazdan tasarruf, konforlu bir sıcak su elde edebilmek için ve kombi ömrünü uzatabilmek hedeflenmektedir.

    Kombilerde modülasyonun nasıl gerçekleştiğini, oda termostatına sahip bir kombi ile oda termostatı olmayan bir kombiyi ele alacak olursak;

    Oda Termostatı kullanılmayan kombide; istenilen ortam sıcaklığını elde etmek için önce radyatör su sıcaklığını ayarlamanız gerekir ve bu ayarı dış hava şartlarına göre sürekli güncellemeniz gerekir. Radyatör devresi su sıcaklığını 50˚C ye ayarladığımız varsayalım. Kombi çalıştığında, radyatör devresinden gelen dönüş suyunun sıcaklığı duyar elemanlar tarafından ölçülecek (örneğin 30˚C) ayarlanmış olan sıcaklık değeri 50˚C arasındaki fark fazla olduğundan cihaz modülasyon yaparak yüksek kapasitede de çalışmasını sürdürücektir. Kombi çalışmaya devam edip su sıcaklığı yükseldikçe buna bağlı olarak modülasyon yaparak alev boyunu küçültecek ve ayar değerimiz olan 50˚C ye yaklaştığında alev boyunu minimuma indire çalışmasını sürdürücektir ve 50˚C ye ulaştığında tamamen alevi kapatarak bekleme moduna geçecektir. Bu sırada sirkülasyon pompası çalışmaya devam ederek radyatörlerde suyu döndürme işlemini sürdürecek ve radyatörlerden ortama sıcaklığını bırakıp dönen suyun sıcaklığı düştüğünden ayar değerimizi yakalayabilmek için kombi yeniden devreye girecektir.

    Oda Termostatı ile kullanılan bir kombide; istenilen ortam sıcaklığını elde etmek için Oda Termostatı üzerinden istenilen sıcaklık değerini 23˚C ye ayarlayalım. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus; istenilen ortam sıcaklığı için su sıcaklığını değil, oda termostatı üzerinden hava sıcaklığını ayarlayıp kontrol ediyoruz. Dış hava şartlarına göre sürekli bir güncelleme ayar gerekmemektedir. Bu durumda da kombi termostatı üzerinden su sıcaklığını yoğuşmalı bir kombi için max 55˚C konveksiyonel bir kombi için ise max 65/70˚C ye ayarlamanız yeterli olacaktır. Kombi üzerinde kalorifer sıcaklık ayar düğmesinin üzerinde E harfi gördüğünüz yer genellikle 70˚C dır. Kombiniz çalıştığında radyatör devresinden gelen dönüş suyunun sıcaklığı (örneğin 30˚C) ile ayarlanmış olan sıcaklık değeri (55˚C) arasındaki fark fazla olduğundan alev boyunu arttıracaktır. Kombi çalışmaya devam edip su sıcaklığı yükseldikçe buna bağlı olarak alev boyunu düşürücek ve ayar değerimiz olan 55˚C ye yaklaştığında alev boyunu minimuma indirecek ve bu sırada ortam sıcaklığı istenilen değere geldiyse kombi kapanacak, gelmediyse minumum alev boyunda çalışmaya devam edecektir. Oda termostatı 1˚C sıcaklık hassasiyetli ise ortam sıcaklığı 24˚C ye geldiğinde kombi kapanır, 23˚C ye geldiğinde tekrar çalışır. Unutulmaması gereken diğer bir husus ise oda termostatı hassasiyeti markadan markaya farklılık gösterebilmektedir. Bazı oda termostatları 1˚C hassasiyet ile bazıları ise 0,5˚C hassasiyet ile çalışmaktadır.

    Yukarıdaki açıklamaya çalıştığımız her iki durumdan da açıkça görüldüğü gibi; on-off oda termostatlarının kombileri modülasyonsuz çalıştırıyormuş gibi gösterilmeye çalışılması kesinlikle doğru değildir. Kullanılacak bir on-off oda termostatı ile de kombiler modülasyon işlemini yapmaya devam eder. Görüldüğü gibi oda termostatının kombinin modülasyon yapması üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

    ÖNEMLİ: Oda termostatınızın 1˚C düşürmeniz size büyük tasarruf sağlayacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben min modülasyonu değiştirmedim ara ara denemeler yaptım yapıyorum ama şuna bile %12 de.

    Eski konvansiyonel kombimde kullandım.Bosch servisi 2300i ye eski termostatı mı takmadığı için satmak zorunda kaldım ve şuan termostat kullanmıyorum

    Yazılanlar doğru , fark şu ;

    modülasyonlu oda termostatı varsa termostat kombi kazan sıcaklığına müdahale eder ,ortam ısısına göre kombi sıcaklığını ayarlar.Bu sayede maximum modülasyon yakalanır ,kombi yine minimum dur kalk yapacak şekilde çalışır.

    on off da ise kazan sıcaklığına müdahale edemez ,
    ayarlanan ortam ısına gelince kombi kapanır.Ancak zaten kombi dönüş hattı ısındıkta zaten alev boyubu kısar yine modülasyon yapar .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.