Şimdi Ara

Kombi peteklerinin altına fan takarak ısıyı odaya dağıtmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba!. Arkadaşlar evimdeki peteklerin altına 8cmlik sessiz çalışan bilg. Fanı takmak istiyorum . Peteklerin üzerine 45 derecelik ısı yönlendirmesi de yapmayı planlıyorum . Bilg. Power subını güçkaynağı olarak kullanmayı düşünüyorum . Fakat takıldığım bir konu var çalışma sistemini petekler 40 derece ısıya geldiğinde fanlar çalışacak 40 derecenin altına düşünce fanlar devredeb çıkcak şekilde yapmayı planlıyorum ( termostat probu peteklere temas edicek) . Ancak piyasadaki termostatlar hep benim istediğim sistemin tersinde çalışıyor belli bir dereceye ayarlıyorsun onun aldına düşünce devreye giriyor ayarladığın dereceye gelince devreden çıkıyor ne yapmalıyım istediğim tarz termostat varmı?Anlayan arkadaşlardan yardım öneri bekliyorum. Bu sistem hakkında bilgi , fikir , tecrubelerinize açığım saygılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Petegin sicak su girisine arabalardaki gibi termostat takabilirsiniz. 35C ye acilma, 30C ye kapanma gibi ayarlayabilirsiniz mesela. 35C'lik su girişi olduğunda fani açar sicak su girisi kesildiginde fani kapatir gibi.



    Yada kombi anakartindan bi bsglanti alabilirsiniz.

    Atesleme basladigi zaman fanlar açılır, ateşleme kesildiği zaman fanlar kapanir gibi.



    Biraz zor ve meşakkatli bir işlem olacak sizin acinizdan.

    Sonuçları bekliyorum.

    Kolay gelsin :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Aslında bu projede termostat olayını düşünürken aklıma ilk gelen kombi anakartı oldu fakat o biraz tehlikeli görünüyor ana kart zarar görebilir kış günü tasarufdu daha verim alalımdı derken kalırız soğukta :)

    Araçlardaki termostat olayı bana nekadar patlar bir fikrin varmı ? Daha basit sıcaklık termostatları gibi bir devre daha kolay olur diye düşünüyorum önceliğim bu olur ama sölediğinde çok mantıklı geldi uygulana bilir . Teşekkür ederim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkanclk -- 16 Ocak 2019; 6:52:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • no/nc termostat ile çözülür sanırım.
  • Bende yaptım çok işe yarıyor denemenizi öneririm benim ev 330m2 yalıtımsız dört tarafı açık 3katlı bir ev orada her radyötere uyguladım 82 TL masraf oldu ama konforumu hissedilir farkla değiştirdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MeraklıForumcu M kullanıcısına yanıt
    Nasıl yaptığınız hakkında biraz bilgi paylaşırmısınız varsa foto ekleyebilirsiniz . Tecrubelerinizden faydanalım . Nasıl çalışıyor deneyiminize ihtiyacım var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.