Şimdi Ara

KOMBİ ISITMIYOR ACİLLLL YARDIMMM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
33.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Kombide Musluğa sıcak su geliyor fakat petekleri ısıtmıyor. Isıtmak için 50 dereceye alıyorum ateşliyormuş gibi 1,2 kere ateşliyor ama harlamıyor.sıcaklık 30 lara düşüyor göstergede.peteklerde ısınmıyor. 2 saat üzerinden geçince normal gene çalıştırıyorum az birsey (5 dakika)çalışıyor sonra gene sıcaklık düşüyor. Bu arada kombiyi geçen sene sıfır olarak aldım Demirdöküm Adonis B24 bacalı kombi.Geçen sene sorunsuz çalışıyordu. Yardımcı olacak var mı? Neresi bozuk olabilir.



  • Yokmudur daha önce başına böyle birşey gelen?
  • Jannataliyev J kullanıcısına yanıt
    tesisat filtresini temizleyin
  • akula06 A kullanıcısına yanıt
    kendi başıma temizleyebilir miyim? Kombinin kapağını çıkardığımda kolay bir yerde midir?
  • Jannataliyev J kullanıcısına yanıt
    kombinin altında borunun üzerinde
  • akula06 A kullanıcısına yanıt
    Sadece merakımdan sormak istiyorum. Eger filtre tıkalıysa ozaman musluktan sıcak su gelir mi?
  • Jannataliyev J kullanıcısına yanıt
    bu filtre temizliği ısınmayan peteklerin daha çok ısınması için değil mi? Ama benim bole bir sorunum yok.Benim kombide problem sadece ateşleme yapıyormuş gibi yapıp ama sıcaklık göstergede yükselmiyor. peteklerde bundan dolayı ısınmıyor. Ama sıcak su sorunsuz çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jannataliyev -- 26 Ekim 2016; 15:46:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jannataliyev

    bu filtre temizliği ısınmayan peteklerin daha çok ısınması için değil mi? Ama benim bole bir sorunum yok.Benim kombide problem sadece ateşleme yapıyormuş gibi yapıp ama sıcaklık göstergede yükselmiyor. peteklerde bundan dolayı ısınmıyor. Ama sıcak su sorunsuz çalışıyor.


    Dün eve gittim filtreyi temizlemeden bir daha deneyim dedim.Yine petekleri ısıtmadı.Kobiyi kapatmadım o şekilde bıraktım.Muftaktakı sıcak suyu açtım biraz sıcak su gelmeye başlayınca kapattım otomatikmen petekleri ısıtmaya başladı.Kapatıncaya kadarda sönmedi. Acaba sorun nedendir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jannataliyev -- 27 Ekim 2016; 14:8:31 >
  • Beyler bende ilk defa kullanıyorum. Musluktan sıcak su akıyor. (50 dereceye ayarlı) Peteklerin ısı vanasını 50 dereceye getiriyorum. 3-5 saniye yanıp sönüyor. Ev içerisinde su dolaşımı yapıyor ama ısıtma işlemini neden gerçekleştirmiyor anlamadım. Bağlayan adam sadece petek ısı vanasını istediğiniz ısıya ayarlayın yeterli demişti. Kombi ECA Confeo Plus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombideki 3 yollu vana arizasi olabilir.bu vana sicak suyun cesmeye ya da peteklere yonlenmesini saglar.vana arizaliysa petege sicak su gidisini acmiyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @jannataliyev

    Üç yollu vananiz sıkışmış, ya da arızalı. Kombiyi bir kaç kez açıp kapayın. Kalorifer devresini açıp musluktan sıcak su talebinde bulunun. Düzelmezse sıkışma fiziksel müdahale gerektiriyor ya da tamamen arızalı.

    @sitcom
    Kırmızı ışık uyarısı alıyor musunuz? Eger almiyorsaniz ve çok kısa surede brülör sıcaklığı ayarladığınız dereceye geliyorsa filtre tıkanmıştır tesisat suyunu boşaltıp dönüş filtresini temizleyin. Üç yollu sorunu da olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 27 Ekim 2016; 19:57:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Dün hiçbirşey yapmadan tekrardan çalıştırdım normal birşekilde çalışmaya başladı hiç sorun çıkarmadı.

    @Cirrus
    3 yollu vana arızasının çıkardığı sorun ben musluk suyunu açtığımda peteklerin ısınması değil mi? Ama bende oyle bir sorun yok.
    Gaz dedektörü ile ilgili birşey olabilir mi?
  • Vana sıcak su yönündeyken de takılı kalabilir. Rutin kullanımda vana kalorifer yönünde kaldığı için sıkışma olduğunda genelde sıcak su açıyorum kalorifer ısınıyor şeklinde olur. Gaz valfi sorununda sıcak su da alamazsınız.

    Sorun yaşandığı sırada kazan sıcaklığını gözlemleyin.Bahsettiğiniz kısacık yanma esnasında kazan sicakligi ayarladığınız derecenin üzerine çıkıyorsa dönüş filtrenizi suyu boşaltıp temizleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Bugun kesinlikle gidiş ve dönüş filtreyi temizleyip ne olursa haber ederim.
    Petekleri ısıtmak için 50 dereceye getiriyorum göstergeyi ilk çalıştırdığımda 54-55 e kadar ısınıyor (hem göstergede 55 yazıyor hemde petekler çok sıcak oluyor) ama belli bir süre geçtikten sonra sıcaklığı düşüyor düşüyor,38e geldiğinde tekrardan ısıtması gerekirken ateşleyip duruyor(sürekli) ama harlamıyor.
  • dün yine çalıştırmaya çalıştım kobiyi çalışmadı. Usta çağırdım usta açtı içine baktı dediki 'Sol bloktandır' dedi. yani 3 kollu vana.Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. İşin aksi yanı da şu ki.Sabahları öğlenleri çalışmıyor ama akşamları çalışıyor (eğer akşam çalıştırabiliyorsam hiç problem yapmadan 4-5 saat çalışıyor). sonra dedi belki de bacadandır. Biz en üst katta oturuyoruz.
    Sorum şu usta bana şu 3yollu vana değişicek dedi ve masrafı 300 tl olucak. bunun daha hesaplı yolu yok mudur? ne yapabilirim?yardımmm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jannataliyev -- 1 Kasım 2016; 9:42:57 >
  • dün bir usta daha geldi dediki ana kartdandır.değiştirmek lazım veya tamir etmem lazım dedi. Üçyollu vana motoru çalışıyor dedi. Ana kart tamirine ise 220 tl dedi.Sizce neden olabilir?
  • Kardeşler sonuç olarak komibinin problemi ana karttan olduğu belli oldu.Usta aldı değiştirdi.şuan sorun çözüldü.
  • daha doğrusu tamir etti getirdi.220 tl ve 1 yıl garanti verdi.
    yenisi ile değiştirmek ise 330 tl dedi.
  • sıcak su kullanimindan sonra sıcak su vanasını kapatıyorum (gün isiya şu basmamasi için)petek isitmasina bir türlü geçmiyor restliyorum kapatıyorum açıyorum çok kısa bir süre ateşleme yapıyor 1-2 dk sonra tekrar 30c kalıyor ateşleme yapmıyor.kombi ayarindan L1 menüsü içersindeki 1.3F den sıcak sudan petege geçmeyi 1 yaptım yine çözüm olmadı .kombiyi kablosuz modülasyonu rc25 oda termostadi ile kullanıyorum.basina gelen varmı .? Yardım edecek bir arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.