Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (687. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.261
Cevap
313
Favori
1.447.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 685686687688689
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim, servis geldi anakartin üzerinde 1 den 8 e kadar numaralar yazılı küçük tırnaklar var, 7 ve 8 numaralı tırnakları aşağı indirdi, (kontrol ettik sökülen kart dada aynı şekilde ) sorun çözüldü gibi, 36.5 da çalışıp 46 da sönüyor tekrar 36.5- 37 ye gelince yeniden çalışıyor, dün 51 de kapanıp 43 de çalışıyordu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antireis A kullanıcısına yanıt
    Evet öyleymiş. 7 numaralı swich kalorifer min 45 demek.(on konumu min 40 derece) 8 numaralı swich ekran kartı versiyon 1 demekmiş.(on konumu versiyon 2)
    Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsynistcyln

    Sıcak su normal yanıyor.Petek ayarladıgımız ayara kadar yanıyor sönüyor ve anında bıdaha yanıp bıdaha sönüp tekrar yanıyor.Cihaz neredeyse durmuyor.Kart fan prostestas ntcler değişti.Pompa değişti.

    Şu iyon çubuğunun yaptığına bak. Kombiyi alt üst etmişsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    hocam iyonizasyon cubuguyla bunun alakası olacagını düşünmüyorum.Nasıl bir baglantı olabilir ki.
  • Merhaba arkadaşlar.eca proteus premix kombim ateşleme yapmadığı zamanlarda da az bir ses yaparak sürekli çalışıyor.sizce bu normal bir durum mudur? Yardımcı olursaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orkutgul

    Merhaba arkadaşlar.eca proteus premix kombim ateşleme yapmadığı zamanlarda da az bir ses yaparak sürekli çalışıyor.sizce bu normal bir durum mudur? Yardımcı olursaniz sevinirim
    Kombi hedef sıcaklığa ulaştığında brolör yanması durur.Bu sırada kombide alev sembolü görülmez.Su pompası belli bir sıcaklığa kadar su pompalamaya devam eder.Bazı kombilerde 37 dereceye kadar devir daim devam eder.Duyduğunuz ses pompanın çalışma sesidir.
  • Teşekkür ederim .Ama kombiyi en kısık dereceye getirsem de (30 derece) pompa sürekli çalışıyor.tamamen durduğuna hiç şahit olmadım.peki bu normal mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orkutgul O kullanıcısına yanıt
    Oda termostatı yoksa senin kombi kalorifer konumunda (kış konumunda) pompası hiç durmaz. Hemen hemen hiçbir kombinin pompası durmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombi bari düşüyor kaçak yok ne yapmaliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba

    ECA Confeo Plus kombimde bir ay öncesine kadar sıcak suyu açmama rağmen su ısınmıyordu ve aç kapa yapınca düzeliyordu. Bu sorun çok olmamakla birlikte zaman zaman olmaktaydı.

    Son 2-3 gündür sıcak suyu her açtığımda su ısınmadan geliyor. Yine çareyi aç kapa yapmakta buluyorum. Kombiye bakıyorum ateşliyor derece artıyor ama anında da düşüyor. Derece düşerken yine kombinin ateşlediğini duyuyorum. Tamirci çağırmadan önce sizlere danışmak istiyorum.

    Not : Kiracıyım kombiyi 4 aydır kullanıyorum.
    Isınma da herhangi bir problem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirrüs kullanıcısına yanıt
    termistör ve 3 yollu vana bozuk olablir
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bu parçaların değişimi ortalama kaç ₺ ye mal oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirrüs kullanıcısına yanıt
    maks 300 min 80
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Öyle yaptım, eskisini attım çöpe. Baymak yoğuşmalı bir model aldım.
  • çeşmeyi açtığımda hemen sıcak su gelmiyor. Neredeyse 5 dakika soğuk su akıyor sonra ısınıyor.
    Kombi ile çeşme arasındaki mesafe 6m. Şebeke basıncımız da gayet iyi. Çeşmelerden tazyikli su akıyor.
    Sizce arızanın sebebi ne olabilir?
  • taydin66 T kullanıcısına yanıt
    Çeşmeyi açınca kombi atesliyormu bir bak fan çalışmıyorsa ateşleme yapmıyorsa akış türbini degişmek gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb arkadaşlar, kombimde şöyle bir sorun gelişti yardımcı olabilirseniz sevinirim, ara tatil döneminde 9 gün kadar evde değildik kombi kapalı durumdaydı, gelince kombiyi çalıştırdım bir problem yoktu kombi çalıştı ve petekler normal bir şekilde ısındı sabah uyandığımızda petekler soğuktu kombiden sıcak su alabiliyorduk ama petekler soğuktu kombide herhangi bir arıza lambası da yanmıyordu (Alarko serena eski mavi kapaklı) kombiyi kapattım işe gittim 2 saat kadar sonra eşimi aradım ve kombiyi çalıştırmasını söyledim kombiyi açtı ve çalıştığını söyledi akşam eve geldim bir sıkıntı yok kombi 60 dereceye ayarlı 15 sn kadar çalışıyor 1 dk civarı dinleniyor sabah uyandığımda da bir sıkıntı yok işe gittim eşim 11 gibi aradı ve peteklerin soğuk olduğunu söyledi musluktan sıcak su alabiliyoruz ama petekler ısınmıyor yetkili servisi aradım bacalı kombi olduğu için bakamayacaklarını söylediler 2 saat kadar sonra eşime tekrar kombiyi aç kapa yaptırdım kombinin çalıştığını söyledi eve geldim problem yok sabah uyandım problem yok işe gittim bir kaç saat sonra hanım gene aradı kombide aynı problem var diye işten izin aldım eve gittim kombiyi çalıştırdım kombi çalıştı 20 sn sonra söndü 1 dk kadar bekledi sonra 15 sn civarı bu şekilde petekler ısınmaya başladı normalde kombiyi ilk açtığımda diyelim ki 60 dereceye ayarlı petekleri belli bir sıcaklığa getirinceye kadar üç dört dakika aralıksız yanardı şimdi böyle ilk başlarda 20 sn yanıp 1 dk duruyor sonra giderek 15 sn yanıp 55 sn durma şeklinde çalışıyor tahminim 10-12 saat çalıştıktan sonra kombi duruyor. Kombinin durduğunu farkettiğimizde diyelimki 60 a ayarlı kombiyi aç kapa yaptığımızda kombi çalışıyor 30 40 50 60 lambaları sırayla 5 sn civarı içinde yanıyor ve kombi gazı kesiyor ve çalışmıyor ama sıcak su alıyoruz kombi iki üç saat kadar kapalı kaldıktan sonra çalıştırdığımızda ise çalışıyor ama ilk çalışmada üç dört dakika çalışması gerekirken 20 sn çalışıp 1 dk durarak petekleri ısıtıyor.3 gündür durum böyle yetkili servis bacalı kombi olduğu için bakmıyor durumu onlara telde anlattım kart arızalı ama bu modelin kartı yok dediler. sonbahar başında bakımını yaptırmış flitreyi ve petekleri temizletmiştim. iki üç ay önce kombinin altından su gelmişti yetkili servis gelmediği için internetten bi usta çağırdım eşanjörü temizledi üç yollu vananın içindeki yaylı mekanizmayı ve diyaframı değiştirdi iki üç aydır sorunsuz çalışıyordu ama tatil dönüşü böyle oldu tamiratı yapan ustayı aradım abi senin kombi eski bi yeri yapsam başka biyer bozulur çok masraf çıkar dedi ve gelmek istemedi, arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim...




  • nediyeyi_m N kullanıcısına yanıt
    Derecenin hızlı yükselmesi filitre tıkalı yada 3 yollu+bypass veya pompada sorun vardır(pompa switchi kandırılmışmı veya kitlenmişmi bakmadan bilinmez) zaten yandığı zamanda yakın petekler ısınır altları yine ısınmaz hatta uzaklar hiç ısınmaz. Petekler soğukken bimüddet kısık yandıktan sonra alev artar ve derecesine yaklaşınca yavaşlar ama yinede ilk yaktığında 10 dakka sürmesi lazım. Arıza vermediği halde tamamen durmasına gelince; bu karttan kaynaklı olacağını sanmam, ayar düğmesi veya akış switchi olabilir. Kombi arıza vermeden çalışmadığı anda pompa sesi duyuluyormu ekranda kaç derece yanıyor(30 ledi dahi sönmüşmü)
    3 yollu vana+ bypass komple bakılmalı, filitre temizlenmeli, pompası+pompa switchi bakılmalı, sıcaklık ayarladığın düğme hala orjinal ise zaten bozulmuştur değişmeli, bu kombide sürekli olan ve hemen hemen her seranada bu sorunların 4-5 taneden 2-3 tanesii vardır ama hepsi bi araya gelmedikçe pek bunaltmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 685686687688689
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.