Şimdi Ara

kolinerjik ürtiker hastaları gelsin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
197
Cevap
10
Favori
45.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mbozcang M kullanıcısına yanıt
    Kaç mg olanını kullandın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alperens. A kullanıcısına yanıt
    10 mg olanı kullaniyorum 3 gündür normal gulerken sinirlenirken ya da stres olunca olmuyor rahatlattı ama daha yeni sporla olacak mı diye denedim spor yapınca girdi hemen ama anlamadiğım kabartıların rengi değişmiş daha kırmızı olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alperens. A kullanıcısına yanıt
    Günde 1 kere alıyorum sahurda aldım mesela bugün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MertKomur M kullanıcısına yanıt
    Kral son durum nedir alayim mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azalmalar var gibi ama evde olduğumuz için sürekli anlayamıyorum 7 tane içtim daha kutu bittiğinde görücez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sizin terleme durumunuz nedir? Yani ben 4 senedir bu hastalığı yaşıyorum ve 4 yıldır çok az veya hiç terlemediğimi farkettim. Ve geçen yaz mı ne güneşin altında olmama rağmen çok az da olsa terledigimde kaşınmadım. ( Normalde güneşin altında kesinlikle kaşınırım) Acaba terleme ile alakası olabilir mi bilemedim. Ayrıca doktor bana 1 hafta önce zrytec ve zaditen verdi. 2 sini 1 hafta boyunca kullandım. Evde olduğum icin ilacın fayda edip etmediğini anlamamıştım ama bugün dışarı çıktığımda güneşi yer yemez kaşıntı krizi geçirdim yani bu ilaç da etki etmedi bence. Denemedigim de ilac kalmadı ne olacak bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Hastalığı yenmeyi başardım. 4 ay çektim inanılmaz bir hastalık yürürken sıcaklayınca gelen o kızarıp batma hissi veya kışın sıcak dolmuşa binince çektigim azabı anlatamam.Öncelikle bu hastalık bagışıklık sistemi ile ilgili oldugunu düşünüyorum.Bagışıklıkta düşünce ,sinir sistemide bozuk oldugundan sinirsel olarak bütün vücudumuz tepkisel olarak dikenleniyor. Yapmanız gerekenleri madde madde sayıcam 1 ay uygulayacaksınız gelin sonra bana teşekkür edin.

    1) Öncelikle uyku düzeni kesinlikle düzeltmelisiniz. Gece 11 yatış sabah 7 kalkış kesinlikle aksatmayın.
    2)Kesinlikle bu hastalıgı geçirenlerin psikolojik sorunu var. Takıntı, kaygı bozuklugu,anskitiye içinize sıkıntı yapan o düşüncelerden kurtulun olumlu düşünün.
    3)Güneşte dışarı çıkıp yürümek batmalar bir süre sonra geçiyor dayanıp ter atıcaksın ama bunu hergün rutine baglıcan dışarı çıkamadın mı evde spor yapıp ter atıcaksın.Bir süre sonra tamamen geçiyor. Bende sadece hafif kafa kaşınması kaldı oda 1 dk sonra geçiyor. Bunlardan en önemlisi 2. Madde İyl şanslar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Derkoo22 D kullanıcısına yanıt
    Kanka deniyicem bu dediklerini mantikli hepsi insallah ise yarar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zyrtec kullandım 8 gün oldu ve etkisini ilk günden beri hafif etkisini görmüştüm gayet rahatım ha geliyor mesela balkonda günesın altinda duruyorum 1 saat boyunca genelde ilk 5 dakika çok zorlae acıtır ve geçerdi şu an 1 2 dakik sürüyor ve acı şeklinde değil tatlı kaşintı gibi oluyor hafifletti saç diplerimden başlardı gövdeme ve ellerimin üstune olurdu sonra şu an sadece güneşte ellerimde oluyor saç diplerimde ve gövdemde olmuyor stres bitene kadar idare eder bu Allah hepimize en yakın zamanda şifa versin çeken bilir 4 5 ay oldu çok zorluyor adamı hayat kalitesi negatif oluyor adamın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama spor yapmaya başlayınca giriyorr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mbozcang M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sende
    el terlemesi
    astım
    alerjik bünye varmı ?
    ağır spor yapıp bıraktıktan uzun bir süre sonramı çıktı hastalık ?
  • eymoleman E kullanıcısına yanıt
    Sadece el terlemesi var ve iyontoforez yaptım yani 1.5 senedir yapıyorum ve bu son 5 ayda oldu doktora sordum bundan kaynaklanabilir mi diye prof doktora yok alakasız dedi neden sordun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mbozcang M kullanıcısına yanıt
    okuduklarıma göre herkezde bende dahil aynı sıkıntılar var el terlemesi astım gibi garip geldi
  • Bismillahirrahmanirrahim,

    Hastalığı veren de şifayı veren de Allah'tır. Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmak bize yaraşmaz. Bu Allah'ın bize ve insanlara lütfundandir. Fakat insanların çoğu şükretmezler. Bir şey isteyeceğinizde yalniz O'ndan isteyin. Allah'ı bırakıp da medet umduklariniz size fayda vermez.

    Gelelim hastalığa. Bu hastalık için sizden güç yettirenler helalinden evlensin, evlenme imkanı bulamayanlar ise Allah lütfu ile kendilerini varlıklı kılıncaya dek iffetlerini korusunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam ey dost bu hastalığı 3 aydır çekiyordum ve bu hastalığın nedeninin histamin alerjimizden kaynaklandığını düşünüyorum.Histamin diyeti yaparak bu acılı kaşıntılardan tam 2 gündür kurtuldum. He histamin alerjimin olduğunu kendim keşfettim bundan önce gittiğim doktorum bana stres ve ergenliktwn kaynaklandığını söyledi ama asıl sebebi histamin. Şimdi dicrksiniz ki vücut ısınınca niye oluyor o zaman vücut sıcaklığında histamin salgısı o yüzden. Bu hastalıktan kurtulmak istiyorsanız mayalı ekmek , yoğurt, süt , domates avokado bal kabağı, yumurta beyazı, turunçgil meyveler muz patlıcan bira şarap rakı bunlardan uzak durucaksın.
    Diyorsanki ben bunlarlamı uğraşıcam o zaman sabah akşam zyrtec al kafanı dinle kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yulaf kesinlikle yemeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürtikermağduru Ü kullanıcısına yanıt
    Yiyecek içecekle alakası yok kardeşim. Bu hastalık sinir sistemiyle alakalı Heyecan,stres,yürürken ısınınca,sinirlenince vücudu saran sinir düğümleri aşırı reaksiyon gösteriyor ve deride tepki gösteriyor ama histaminde filan haklı olabilirsin. Bende 4 ay çektim ilaç milaç kullanmadan yendim. Bana göre kurtulmak isteyen, Kafayı bunaltan düşüncülerden kurtulmak, düzenli spor yapıp ter atmak,düzenli uyku yukarıdaki gönderimde detaylı anlattım. Eger bu dediklerimi 1 ay uygularsanız Allahın izniyle gün geçtikte semptomların yok oldugunu görüceksiniz. Uygulamazsan milletin içinde kızarıp durmaya devam edersiniz çok sinir bozucu bir durum. Saglıcakla kalın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba.

    Ben de 3 aydır bu rahatsızlığı yaşıyorum.

    Kullandığım bir ağrı kesicinin yan etkisi olarak akut olarak seyreden bu rahatsızlığım kronikleşti.

    Rahatsızlığım alnım, bileklerim ve boynumda kızarıklıklar şeklinde kendini göstermekte idi.

    Doktor kolinerjik ürtiker tanısı koydu.

    Doktorun önerisiyle 3 aydır (ilk ay günde 1 doz, son 2 ay günde 2 doz) olmak üzere (cetryn) akşamları kullanıyorum.

    Bayağı bir yol kat ettim diyebilirim.

    Fakat sıcakladığımda, stres yaptığımda, aşırı gülüp kahkaha attığım zamanlarda ya da çok utandığım zamanlarda kaşıntı baş gösteriyor. Fakat bileklerimde ufak ufak kırmızılıklar hariç eskisi gibi vücudumda kızarıklık belirmiyor.

    Doktora kontrole gittiğimde kaşıntıların az da olsa devam ettiğini söylediğimde sabah akşam olmak üzere günde 2 doza çıkardık ilaç kullanımını.
    2 doz kullanmaya başladığımdan beri alnımda kaşıntılı bir döküntü (egzama ?/mantar ?) bilemiyorum artık her ne ise başladı. sanırım prospektüsünde belirtilen döküntü yan etkisini yaşıyorum.

    Corona salgınından dolayı doktora henüz gidemedim. benim gibi antihistaminik ilaç kullanıp alnında kaşıntı yaşayan var mı merak ediyorum. (bu kaşıntı ürtikerden bağımsız.)

    Bu rahatsızlıkla baş eden bilinçli bir birey olarak, bu hastalıktan muzdarip arkadaşlarla iletişim halinde olmak isterim.
    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nature_Lover -- 9 Mayıs 2020; 23:20:35 >




  • Nature_Lover kullanıcısına yanıt
    Yaklaşik 5 aydır ben de çekiyorum ağrı kesicilerin yan etkisi bu kadar fazla ise ben de şüphelendim doktor stresten kaynaklanır dedi ama haftada 2 kere ağrı kesici alıyordum şüphelendim açıkcası. Benimde saç diplerim bileklerim alnım ve gövdemde seyrediyor hastalık 20 gündür zyrtec kullanıyorum ve etkisini çok gördüm streslendigmde öfkelendiğimde eskisi gibi olmuyor hafif yokluyor ama çok rahatsız etmiyor tabiki fazla eforla yine beliriyor ama acıtma oranı baya düştü dediğin gibi kırmızılıklar azaldı bende de 4 5 tane görünüyor eskiden belki de 100 tane çıkardı hastalık çoğy kisilerde yazın olmuyormuş yani sıcak soğuk etkileşimi az oluyor çünkü her yer sıcak Allah hepimize en kısa zamanda şifa versin cidden irite ediyor bu arada bana da kolinerjik ürtiker tanısı konmadan seborik dermatit (saç egzaması) teşhisi kondu ve egzama türü hastalıkları olanlarda olma ihtimali daha fazla oluyormuş egzamaya da stres dedi doktor yapacak bir şey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler yaklaşık 1 aydır crebros kullanıyorum günde bir tane , nerdeyse hergün kafamda gövdemde sırtımda bileklerimde kızarma ve küçük küçük kırmızı noktalanmalar oluyordu ilaç fayda etti azalttı bu şikayetleri , allaha şükür 3güne 1 olmaya başladı + olabildiğince düşük histaminli besleniyorum bence en çok diyetin faydası oldu diyeti deneyin derim ilaçla beraber allahın izniyle bitirirsiniz bu işi selametle
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.