Şimdi Ara

Kolay tyt sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soru kolay çözdüm ama benim anlamadığım şey şu: biz x, y gibi ifadeler gördüğümüzde şey yapmıyor muyuz çarpma yapıyoruz benim bildiğim.


    Üç basamaklı almamız için sorunun başında (XYZ) sayısı ya da XYZ üç basamaklı sayısı yazmalı diye biliyorum.


    Hatta geçen sene konu anlatımına bir hoca basamak kavramı içinde bilinmeyenli cebir sorusu sordu.dikkat edin eğer onculde 3 basamaklı 2 basamaklı sayı yazmiyorsa bu carpmadir çarpma olarak alın dedi. Basamaklı sayı olarak almak için bunu belirtmesi lazım dedi hoca.


    Ben cevap anahtarına baktım doğru yaptım. X21 3 basamaklı sayısı olarak aldigimizda çözüm çıkıyor. Sorun soru değil ben diyorum ki bu konuyu anlatırken hoca şey dedi dikkat edin x y ve z varken önündeki yanındaki sayılar onun kat sayisidir. Üç basamaklı iki basamaklı sayı olarak almayı sadece diyelim ki xyz 3 basamaklı sayısı (xyz) Üç basamaklı sayı şeklinde belirtirseniz yapıyoruz diye anlattı hoca.



    Ve çarpmada degisebilme özelliği var. Yani --> 21x = x21



    O halde ben bunun x21 3 basamaklı sayısı olduğunu nerden anliycam ya x × 21 olsaydı? Yani ya x ve 21 i carpsaydik. 21in onun katsayısı olmadigini ne bilcem



    Sınavda böyle bir şey karşıma çıkarsa napcam.Hadi burda basamak kavramı sorusu anladık da sinavda değişken mi yoksa bi basamak olarak mi alcaz bilemem ki


    Kolay tyt sorusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.