Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
18.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi q-q -- 11 Mart 2024; 13:13:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bilek kalınlaştırma diye bir şey yok pek pratikte, kemikle alakalı bişey çünkü. Ön kol kaslarını büyütebilirsin estetik için. Bilek kalınlığını güç ile bağdaştırmak saçma alakası yok yani, benim bileklerimde ince ve hiç bir sıkıntısını görmedim estetik dışında. Benim için en etkili tutuş gücü egzersizi deadlift oldu şu ana kadar, dediğin el egzersizi yayını da kullandım fakat gözle görülür bir sonuç alamadım güç açısından açıkçası ama illaki güçlendirir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilek yayının faydası yok. Bilekler malesef genetik.
    Ön kol kaslarını geliştirerek bilek bölgenin daha estetik görünmesini sağlayabilirsin.
    Ek olarak bende senin yaşındayken neredeyse aynı bilek ölçülerine sahiptim. Gelişme dönemindesin hala. Bileklerin birkaç cm daha büyüyecektir.
    Şınav çekmenin ise bileğinle alakası yok. Dediğim gibi bende senin yaşlarında aynı bilek ölçüsü ile 4x20 şınav çekiyordum.
    Aradan 3-4 yıl geçti ve şuan 4x30 yapıyorum. Barfiks ise tek sette 30 tane yapıyorum.
    Yakınında bir spor salonuna yazıl ya da evde çalışmaya başla sende zamanla geliştiğini göreceksin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Loner -- 11 Mart 2018; 20:26:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vücut geliştirmeyle uzun süreli uğraşırsan kemik yoğunluğun artacaktır. D vitamini, kalsiyum almaya dikkat et; yaz aylarında saat 12de 15-20 dk güneş al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilek kası fore arm geliştirilebilir ve bileği kalında gösterir (el ile birleşim yerini kısmen değiştirmez)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilegim 16 cm , oldukça yüksek kilolari kaldırabiliyorum. Barfiks sinavdada iyiyim. Şuan 90 kilo halimle 10 barfiks nizami, 35 sınav nizami çekiyorum define 72-75 kg halimle 25 barfiks 80,90 sınav çekebiliyorum. Ve başlangıç sayılarım sınav 2, barfiks 0 idi. Gelisirsin bilek kalınlığı çok önemli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    Bilegim 16 cm , oldukça yüksek kilolari kaldırabiliyorum. Barfiks sinavdada iyiyim. Şuan 90 kilo halimle 10 barfiks nizami, 35 sınav nizami çekiyorum define 72-75 kg halimle 25 barfiks 80,90 sınav çekebiliyorum. Ve başlangıç sayılarım sınav 2, barfiks 0 idi. Gelisirsin bilek kalınlığı çok önemli değil.

    hocam boy kaçtı senin ya
  • Bilekte bulunan tek bir kas quadratus pronatordur. Ön koluna pronasyon yaptırarar geliştirebilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de senin gibiyim yaş 17 boy 176 kilo 60

    Bileklerim 15cm bende on kolu geliştirmeye çalışıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam boy ve kilo farklı olsa da ben de aynı dertten şikayetçiyim ve body ye başladım. tabi önce biraz araştırma yaptım. ben kiloluyum. kilo genelde bacakların üst kısmı ile göğüsün alt kısmındaki karın bölgesinde toplanır. bunlar aslında yağdır. insandan insana da çok fark etmez yağın nerde toplandığı.

    çok basit anlatırsam kemik, kemiğin üstünde kas, kasın üstünde yağ tabakası varmış gibi düşün ki zaten öyle. sen kası geliştirip üstündeki yağ tabakasını inceltirsen kaslı görünürsün. yağ da aslında insanların dediğim bölgelerinde biriktiği için kilonun omuzlarda kollarda birikmesi gibi bir durum söz konusu değildir ancak çok çok fazla kilolu insanlarda olur. onların da artık karın kısmı şişmiştir o nedenle yağ kollara da gider.

    dolayısıyla kas yapman lazım ki üst vücut şişsin, yağlar azalsın, sen de üçgen bir görünüme kavuş.

    bileklere gelirsek, bilek kısmı iki kemikten oluşuyor ve üstünde çok fazla kas dokusu yok. olanlar da ufak kaslar çok çalıştırsan da o kadar büyümezler. diğer arkadaşların önerdiği gibi önkol çalıştırmalısın. ki o da bilekle dirsek arası bölge oluyor. kasın çoğu dirsek kısmına yakın. buraları çalıştırmak için bir dambel al, bileğinden kıvır. setlerini bu şekilde yap. az ağırlıkla rahat 20 adet yapabiliyorsan yüksek ağırlıklara geç. bence 8 veya 10 kilo ile başlayabilirsin. zamanlar arttırırsın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.