Şimdi Ara

Kocaeli Üniversitesi (KOU) Bilgisayar Mühendisliği ve İngilizce Hazırlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
3
Favori
4.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Kocaeli Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bu sene 2. sınıfa geçtim. Öncesinde de 1 yıl isteğe bağlı İngilizce Hazırlık okudum. Tercih edecek arkadaşlarıma hem bölüm hakkında hem de Yabancı Diller Yüksekokulu'ndaki İngilizce Hazırlık eğitimi hakkında elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.




  • Hazırlık olayı tam nasıl oluyor üni'ye gidiyor muyuz düzenli olarak yoksa ara ara sınavlar falan mı yapıyorlar ona mı gidiyoruz nasıl oluyor ben genel olarak hazırlık nasıl oluyor onun hakkında bilgisizim rica etsem beni bir aydınlatsanız

  • Düzenli olarak üniversiteye gitmeniz gerekiyor, birçok quiz yapılıyor. En baştan başladığınızda toplam 4 modül var. Modül sonlarında modül sonu sınavları yapılıyor. Bir üst modüle geçerken hem modül sonu sınavınız hem de modül içi notlarınızın belli yüzdeleri alınarak bir puan hesaplanıyor sonrasında üst modüle geçiyorsunuz. Ben yaklaşık 3 modülü yüz yüze, 1 modülü uzaktan eğitim ile tamamlamıştım çünkü Corona'dan dolayı üniversiteler uzaktan eğitime geçmişti. Bu yıl doğal olarak komple uzaktan eğitim yaptılar fakat nasıl bir yol izlediler, modül sayısı değişti mi, sınav sistemi nasıl oldu vs. detaylı bilgim yok. Yabancı Diller Yüksekokulu sitesindeki duyurular kısmında detaylı bilgiler yayınlanmış olabilir ya da bu sene okuyan birisini bulabilirseniz size daha çok yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pippuri -- 1 Ağustos 2021; 12:59:38 >




  • Çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerede kalıyorsunuz konaklama vb

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim

  • Sysmmhg S kullanıcısına yanıt

    Ben eğitim kalitesini oldukça beğeniyorum, hocalarımız ilgili ve gayet yardımcı oluyorlar. Mezunlardan direkt yurt dışına gidenler de var, Arçelik Ford Otosan'da çalışanlar da bulunuyor farklı şirketler de var. Bireysel farklılıklar ön plana çıkıyor bence. Okul tepede evet ama merkeze dolmuşla 25 dk civarında inebiliyorsunuz ayrıca kampüs yakınında da sosyalleşmek, bir şeyler yiyip içmek için çeşitli yerler var. Ulaşım bence gayet rahat fakat İstanbul'da yaşayıp sonra Kocaeli'ni kazananlardan rahat olmadığını söyleyen birkaç kişiyle tanışmıştım.

  • Ben evde kalıyorum fakat Umuttepe kampüsü çevresinde KYK Yurtları ve özel yurt var. Ayrıca rezidans dairelerin olduğu bir yer de var.

  • Teşekkür ederim, konaklama fiyatları nasıl?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-295C65AEC -- 31 Temmuz 2021; 0:33:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim, özel yurtlarda kalanlar fiyatların yüksekliğinden şikayetçiydi bu yüzden bir süre kyk'da kalıp ortak eve çıkanlar ya da direkt eve çıkanlar oluyor.

  • Hocam bende Sakarya bilgisayar müh. iö ile Kocaeli bilgisayar müh. iö arasında kaldım. Kocaeli bilgisayar mühendisliğinden memnun musunuz? İnternette bazı olumsuz yorumlara denk geldim ama bunların troll olabilme ihtimali de var. Eğitim kalitesi ile ilgili fikriniz nedir. Birde geçme notu eskiden 65 miş, hala öyle olup olmadığını göremedim ve bu geçme notunun biraz yüksek olması sıkıntı çıkartır mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erasmus imkanı nasıl hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazırlık'ta ben iyi bir eğitim aldım diyebilirmisiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim tekrardan. Başarılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zombified stalker kullanıcısına yanıt

    Hocam internette Kocaeli'den daha iyi sıralamaya sahip üniversitelerle ilgili de birçok olumsuz yorum var. Ben ilk seneyi bitirdim ve gayet memnunum gelecek yıllarda farklı hocalar girince fikrim değişir mi bilmiyorum ama üst dönemden konuştuğum birkaç kişi var ve genel olarak memnunlar. Eğitim bakımından bazı konular için keşke en azından %30 İngilizce olsaymış diyorum ama çok büyük eksiklik değil. Geçme notu 60'a düşürüldü ve çan sistemi getirildi eğer dersin ortalaması 80'in altındaysa çan devreye giriyor o yüzden sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.

  • Maalesef kısıtlı hocam, sadece 2 üniversite ile anlaşması bulunuyor.

  • Teşekkür ederim cevabınız için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sefil Shuurle kullanıcısına yanıt

    Eğer İngilizceniz B1 düzeyinde ise Hazırlık eğitimi almanızı tavsiye etmem zaten B1+ ile hazırlık eğitimi sona eriyor. Benim A2 gibiydi B1'den biraz bildiğim konular vardı ama hepsi bölük pörçük olduğu için en alt kurdan başladım. En alttan başlayınca üstüne ekleye ekleye hepsi kafamda oturmuş oldu. Toplam 4 modülden oluşan bir eğitim var ve her modül sonunda sınıfın değişiyor doğal olarak hem öğretmenlerin hem de sınıf arkadaşların değişmiş oluyor. Bana denk gelen hocalar genel olarak hep kaliteliydi ve her konuda yardımcı oldular nasıl çalışmam gerektiği konusunda yol gösterdiler. Ben genel olarak memnun kaldım birçok şey öğrendim ama B1 - B1+ seviyesi yeterli gelmedi en kötü B2 eğitiminin de verilmesini isterdim. Genel öğrenci profili düşük bu yüzden kaliteli arkadaşlıklar da beklemeyin derim.

  • Zombified stalker kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, başka sorunuz olursa sorabilirsiniz

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.