Şimdi Ara

Koç Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Koç üniversitesi bilgisayar mühendisliği ile ilgili bilgisi olan, şu anda okuyan hocalarım varsa biraz bahsedebilir misiniz acaba? Şu anda çoğunlukla Bilkent düşünüyorum ama Koç da seçeneklerim arasında. Sizce eğitimi, yurt dışı/yurt içi iş imkanları nasıldır? Erasmus veya exchange yapmak kolay mıdır, yüksek ortalama gerekir mi? Lab imkanları nasıldır özellikle Bilkent ile karşılaştırılınca?

    İkisinin de ders programlarını inceledim, gördüğüm en büyük fark Koç’ta daha çok sosyal elective derslerinin olması oldu. Sizce bu büyük bir artı mıdır? Genel üniversite deneyimime ve kişisel gelişimime etkisi nasıl olur?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



  • up
  • Up
  • Koç'ta okumuyorum ama geçen sene benim aklımdan da Koç, Bilkent, Sabancı üçlüsü geçiyordu. Sana ikisinin eğitim ve yurt dışı yurt içi imkanları hakkında şöyle söyleyebilirim. Bu üniversitelerdeki akademisyenler benzer yerlerden çıkmış benzer seviyedeki akademisyenler. Bu yönden eğitim kalitesi arasında hiçbir farkın olmadığını garanti edebilirim. Yurt dışı - yurt içi imkanlarda iki okul da güçlü bir prestije sahip. Erasmus ve Exchange için en azından Koç ve Sabancı için yüksek bir GPA gerekmediğini ve gitmek isteyen neredeyse herkesin gittiğini biliyorum. Bilkent için bu konuda bir fikrim yok ama orası da muhtemelen öyledir. Gelelim son soruna. Koç'ta ders seçimi daha rahat. Sosyal elective dersler üniversite deneyimine ve kişisel gelişimini bence pozitif yönde etkiler. Ayrıca Koc'ta çap yapmak Bilkent'e göre çok daha kolay. Aldığın ekstra derslerle belki kendine farklı bir yol seçebilirsin. Benim tercihim Koç olurdu bu ikili arasında.




  • " Koç’ta daha çok sosyal elective derslerinin olması oldu " Daha rahat okursun, malesef biz bilkent cs öğrencileri biyoloji, hum1, hum2 gibi kendi tercihimiz dışında saçma sapan dersler aldığımızı düşünüyorum. Kimi arkadaşlarıma faydası olmuş olabilir ben aynı düşüncede değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.