Şimdi Ara

KM'Sİ OYNANMIŞ ARAÇ ÇÖPE ATILIR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • keşke sizin gibi düşünenlerin sayısını artırabilsek toplumsal bilinci yerleştirmemiz çok önemli.bireysel çıkarlarımız insanlara zarar vermemeli.
    quote:

    Orijinalden alıntı: gazozvar

    Km düşüren = Katil

    Neden mi?

    Araçlar belirli km aralılklarında rutin ve bazı kmlerde özel bakımlara tabi tutulurlar.Bu bakımlar,frenler başta olmak üzere sayısız komponenti ihtiva eder.Km'si "şaşırtılmış" bir aracın hayati bir bakımı kaçırıldığında meydana gelebilecek kötü hadiseler, zaman ile para kaybından ölüme kadar uzanabilir.

    " Bu millete böyle yaranılıyormuş demekki. Bak, km yi düşürünce nasıl da satıldı araba? " diyen arkadaşınızı ben maalesef üzgünüm ki insandan saymam.

    Düpedüz hırsızlık,düpedüz katilliktir,hangi sebep bahane edilmiş olursa olsun.

    Satamıyorsan gerekirse fiyatını yarısına indir öyle sat.Kimsenin malına canına kastetmeye kimsenin hakkı olamaz.




  • 90000 km de opel astra aracı göstermek için servise götürdüm.Aracın bir sene önce 130000 de srvise geldiğini ve kiralık araç veren firmaya ait olduğunu öğrendim.Adamada bir gün önce yarın servise götürürüm dedim ancak heraldesöylemezler diye düşündü.
  • Çöpe atmanız yanlış olur. Çünkü aracın yapısı oluşturan malzemelerin doğada ayrıştırılmaları uzun zamanlar almaktadır. Geri dönüşüm yoluna gitmeniz daha akıl kârı olacaktır.
  • benim aracimda 350 bine yakin, degismeyen motor yuruyen parcasi kalmadi. ama km dusurmeyecegim cunku piyasa oyle bir hal almis ki kmye degil boyaya bakiyorlar. zaten dusursemde 500 lira farkedecek, degmez.

    insan hayatina kasit konusuna gelince balata ve kayislarin asinmalari gozle gorulur seylerdir, kontrolde bakilir asinmissa degistirilir. bence abartmaya gerek yok.
  • km. düşüren = haramzade
  • Ben de eski aracımı kmsinin oynanmış olduğunu öğrendikten sonra piyasa değerinin 3 bin lira altına satıp sıfır araç aldım. Bi kere 2. el arabadan ağzım yandı şimdi 0 aracımla oldukça mutluyum. Olaya gelince...

    Araç almak için 2007 Ekiminde İstanbula gittim uygun fiyatlı bulurum diye. Aracı bir galeri aracılığı ile Hyundai Master'dan aldım. Aldığımda 89000 de görünüyordu. 2009 Mart ayında satacağım zaman alıcılardan biri servise çekelim dedi ve arabanın kmsinin 2006 Kasımında 160000 kmde olduğu ortaya çıktı. Ben de Master'ı mahkemeye vermeyi düşündüm çok ama mahkeme sonuçlanıncaya kadar ÖTV indirimi de kalmaz deyip ordan 3bin zarar ordan 3 bin kar hesabıyla aracımı sattım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    Çöpe atmanız yanlış olur. Çünkü aracın yapısı oluşturan malzemelerin doğada ayrıştırılmaları uzun zamanlar almaktadır. Geri dönüşüm yoluna gitmeniz daha akıl kârı olacaktır.


    Bir de şey var; plastik metal ayrılırsa metalden yeni bir araba döküp plastikten de yeni malzemeler dökülür. Hem yeni oluşan motorsuz olur yakıt derdi olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RqJnr


    quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    Çöpe atmanız yanlış olur. Çünkü aracın yapısı oluşturan malzemelerin doğada ayrıştırılmaları uzun zamanlar almaktadır. Geri dönüşüm yoluna gitmeniz daha akıl kârı olacaktır.


    Bir de şey var; plastik metal ayrılırsa metalden yeni bir araba döküp plastikten de yeni malzemeler dökülür. Hem yeni oluşan motorsuz olur yakıt derdi olmaz.


    Bu işi yapan sevgili vatandaşlarımızın ayrıştırmayı zaten şirket hedefleri ve doğrultularında söylemeye gerek kalmadan yapacakları konusunda hem fikir olmamız piyasaların geneli için umut verici bir resesyon yaratabilir.




  • galeriye satın ya da ikinci el takas
    sıfır araç alacaksanız takasa verin
    zarar etsenizde araçtan kurtulmanın zamanı gelmiş
  • km düşürme olayı yurt dışındada var Almanya'da kuzenim kendisi yapıyor bide marifetmiş gibi anlatıyor ya uyuz oluyorum ..bneye ne olursa olsun kardeşimde olsa bn kimseye oyle bi durumda hakkımı helal etmem düpedüz hırsızlıktır
  • kardeş sen dürüstlükten şaşma o arabayı satarsın. aslında devlet bu işe çok kolay el atabilir. firmalara km si düşürülemeyen araç üretmek zorundasınız şeklinde bir uygulama yaparsa ve bunu başaramayan firmaya da senin araban trafiğe çıkamaz izin vermiyorum arkadaş derse bu iş çözülür. bunu ancak devlet baba yapar. firmalar bunu kendiliğinden yapmaz. çünkü ikinci eldeki bu tarz pislikler herdaim olsun ki müşteriler de sıfır arabaya yönelsin. sıfır firmaları da kar etsin. km si düşürülemeyen araç üretilemez mi sanki bence çokta kolay üretilir.
  • km si düşürülemeyen araç olamayacağını düşünüyorum çünkü aracın motoru yetkili serviste tamamen değiştirilebilir veya rektefiye edilebilir ki bazen bu durumlarda da sayaç sıfırlanır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enforacle

    bu km olayına devlet hükümet kim bakıyorsa bir çözüm getirmeli sahtekarlığa giriyor


    kesinlikle
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.