Şimdi Ara

Km. Düşürülmüş Napacam. (Dava Açıldı) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
5.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 5664 e şasi noyu mesaj atıyoruz nasıl bir bilgi geliyor ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın içini, dışını,motorunu görün adam hiç binmemiş dersiniz. şimdiye kadar elimden 7-8 araba geldi geçti. Hepsi de bırakın 250bini 100bini yeni geçmişlerdi. Bu onlardan daha temiz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkhncnk

    Arabanın içini, dışını,motorunu görün adam hiç binmemiş dersiniz. şimdiye kadar elimden 7-8 araba geldi geçti. Hepsi de bırakın 250bini 100bini yeni geçmişlerdi. Bu onlardan daha temiz.

    Cok enteresan. Adami tebrik etmek lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzeri bundan 1 sene önce başıma geldi, istanbul oto center'dan fiat punto 2012 model araç 17 bin km de ve görseniz araçta nokta kusur yok, 0 kokusu hala duruyor, sonrasında aracın sağ arka lambası yüzünden fiat servise verdim ve sonrasında aradılar buraya gelmeniz gerekiyor dediler gittim, aracın 117 bin km de olduğunu ve bundan haberimin olup olmadığını sordular, sonrasında bana çıkış verdiler 2-3 tane fiat imzalı onaylı bunla galeriye gidin dediler aradım adamlar hemen geldiler servise, onlarda bilmiyorduk ayağı yaptılar meğerse araç ilk bakımına 20.000 de girmiş yani araç 17. bin km de bana satılmadan önce, adam 117 bin yapmış ve km düşürüp aracı 20.000 bakımına veriyor ardından da bana satıyor, galeriden çıktık adamlar 2.500 tl altına alırız dediler bende tabi çıldırdım 3 kişiydik neredeyse birbirimize giriyorduk, dava açıcam elimden geleni yapıcam avukat bile tuttum dedim, sonrasında 32.500 tl ye aldığım aracı 32.100 tl ye geri aldılar, 400 tl kaybım oldu lakin aracı 7 ay sorunsuz kullandım. 2. el araçların neredeyse %80 inde oynama var, artık cesaret edemiyorum 2. el araç bakmaya.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maniavolkan

    İkinci el araç alırken noter kanalında aracı teslim alırken "XXX bin km'de şeklinde teslim aldım" diye bir yazı yazdıramıyor muyuz?
    Böylece km fazla da çıksa hak aramak daha kolay olur diye düşünüyorum.

    Dediğiniz bir yana ''her halini kabul ederek alıyorum'' yazısını imzalıyoruz. İnşallah arkadaşın sorunu çözüme ulaşır.Kötü bir durum temkinli olmak gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkhncnk

    Arkadaşlar km. düşürülmüş araç alanlar kervanına bende katıldım lanet olsun.
    30 Eylül de 2009 cdti Astra 97000 de için ankarada satıcıya 34.500 lira ödeme yaptım. Expertize felan soktum arabanın kaporta ve motorunda hiçbir sıkıntı yok. Motor %96 çıktı. Ama km. sorgulama yapmadan aldım.
    Başka bir siteden opcom cihazı almıştım ve dün akşam opcomda baktım araç 280.000 km gösteriyor. Beynimden vurulmuşa döndüm. Dedim herhalde clone cihaz hatalı gösteriyor. Gece 5664 e mesaj gönderdim ve sabah sms le km. 280.000 olduğu doğrulandı.
    Adamla görüştüm adam benim haberim yok diyor. Kısaca ben senden geri alırsam bende zarar ederim diyor. Adamla ipleri koparmadım. Sövmedim saymadım, durumu iyi niyetle çözme yoluna gidiyorum şimdilik.
    En son adamla görüştüğümüzde elinde 32.000 olduğunu istersem 32 ye geri alabileceğini söyledi. Zararım kafadan 2.500 lira.
    Şimdi bana ne önerirsiniz. Arabayı bu şekilde satsam ama km. oynandığını söyleyerek kaça satabilirim. Satmazsam ne yapacam mahkemede ne çıkar. Evde huzurumuz kalmadı akşamdan beri.

    Bence dava açın, paşa paşa geri almak zorunda kalacak aracınızı.

    sitede aracın ilanı duruyorsa, diğer arkadaşların da dediği gibi görüntü çıktısını alın ve açtığınız dava dosyasına ekleyin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pargalı1905

    Benzeri bundan 1 sene önce başıma geldi, istanbul oto center'dan fiat punto 2012 model araç 17 bin km de ve görseniz araçta nokta kusur yok, 0 kokusu hala duruyor, sonrasında aracın sağ arka lambası yüzünden fiat servise verdim ve sonrasında aradılar buraya gelmeniz gerekiyor dediler gittim, aracın 117 bin km de olduğunu ve bundan haberimin olup olmadığını sordular, sonrasında bana çıkış verdiler 2-3 tane fiat imzalı onaylı bunla galeriye gidin dediler aradım adamlar hemen geldiler servise, onlarda bilmiyorduk ayağı yaptılar meğerse araç ilk bakımına 20.000 de girmiş yani araç 17. bin km de bana satılmadan önce, adam 117 bin yapmış ve km düşürüp aracı 20.000 bakımına veriyor ardından da bana satıyor, galeriden çıktık adamlar 2.500 tl altına alırız dediler bende tabi çıldırdım 3 kişiydik neredeyse birbirimize giriyorduk, dava açıcam elimden geleni yapıcam avukat bile tuttum dedim, sonrasında 32.500 tl ye aldığım aracı 32.100 tl ye geri aldılar, 400 tl kaybım oldu lakin aracı 7 ay sorunsuz kullandım. 2. el araçların neredeyse %80 inde oynama var, artık cesaret edemiyorum 2. el araç bakmaya.

    Oto center'dan araba alırken iki kere düşünmek lazım. Onun dışında temiz, komşudan, göz önünden alınacak ikinci el arabaları bu tarz genellemelerin dışına çıkartmakta fayda var. Tabi adamlar öyle bir satış yapıyor ki insan hayattan soğuyor.




  • Hocam çok geçmiş olsun işin peşini bırakmayın gelişmeleride konudan yazarsınız ..

    Büyük konuşmamak gerek ancak ben bu gibi durumlarda başıma hiç gelmese de yuksek km den dusurulmus aracları anlayabılıyorum , arkadas cevremde de cok uyardıgım ınsan oldu ve haklı cıktım, en basıtı vites kolunun boslugu , dıreksıyon sımıdı, Fren debrıyaj pedalının asınma durumu ve aracın genel drumu uzerıne bu tur öngörülerim oluyor..

    Yenı arac alacak arkadaslar heyecana kapılmadan alacakları aracı ıyıce ıncelesınler servıs kayıtları sonra tramer vs hepsını gözonunde bulundursunlar..
  • Gelişmeleri yazacam burdan. Önceki mesajlarımı okudunuz mu bilmiyorum ama bahsettiğiniz tüm noktalar ve daha fazlası her zaman aklımdadır araç alırken. Ama bu aracı anlayamadım. Çünkü; ne direksiyonda aşınma, ne vites topuzunda soyulma, ne koltuklarda yırtık sökük, ne tavanda döşemelerde deforme, ne çekişte sıkıntı, ne çalışmada rölantide sorun yok. Bunların hepsi tamam olunca üstüne bi de 4-5 yaşında araba 100bin olması gayet normal olunca iş bitti

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkhncnk

    Gelişmeleri yazacam burdan. Önceki mesajlarımı okudunuz mu bilmiyorum ama bahsettiğiniz tüm noktalar ve daha fazlası her zaman aklımdadır araç alırken. Ama bu aracı anlayamadım. Çünkü; ne direksiyonda aşınma, ne vites topuzunda soyulma, ne koltuklarda yırtık sökük, ne tavanda döşemelerde deforme, ne çekişte sıkıntı, ne çalışmada rölantide sorun yok. Bunların hepsi tamam olunca üstüne bi de 4-5 yaşında araba 100bin olması gayet normal olunca iş bitti

    Çok geçmiş olsun. Bir çok arkadaş yazmış hakkını ara mahkemeye ver diye bazısı 2000 liraya değer iade et demiş. Ben olsam ne yapardım. Mahkemelerde uğraşmak insanı deli eder. Haklı çıkacağımıda bilsem gel kardeşim 1500 lira eksiğine anlaşalım ve aracı geri vereyim derdim.
    280 bin km az buz değil çok yüksek bir rakam 5 yaşında bir araç için. Ve böyle bir km bu kadar yılda rahatlıkla yapılır. Eğer şirket arabası ise ve sürekli uzun yola gidip gelmiş ise rahatlıkla yapar. Fakat araç uzun yolda kurcalanmadığı için durkalk yapmadığı habire kapısı açılıp kapanmadığı direksiyornu çevrilmediği koltuğuna oturulup kalkılmadığı için hiç km yapmış gibi kendini göstermez emin ol. Ben şirketlerden biliyorum çünkü. Fakat bu motorun bu kadar km yaptığını asla gözardı etmez.

    Şimdi eğer gerçekten motor bu kadar km yaptırsa ki öyle görünüyor bence geri vermeyi dene. Çünkü 3-5 sene kullanacağın süre boyunca motor aksamı yürüyen aksam illaki sana çalışmadan dolayı sorunlar çıkaracaktır ki bu göz ardı edilemez. He araçda komple boya çıksa tamam dersin boyalı sana bir zararı olmaz sadece satarken başını ağrıtır ama motor olayı öyle değil.Sen kullanırkende başını ağrıtacak.
    Ayrıca 280 binde bu aracın bir çok bakımı yapılmış olması gerekiyor. Acaba bunlar yapıldımı?? Nerede servis kayıtları? Yetkili servisdemi yapılmış bu bakımlar? Bunlardan daha haberimiz yok. Kaldıki sıfır araca 5 sene garanti veren firmalar bile sonuçta 100bin km garantisi koyuyorlar senin önüne. Neden çünkü bu km den sonra aracın bakımları ve sorunları artıyor.

    Moralini bozmak istemem ama yarın bir gün sıfır araba almak için bile galeriye gitsen adam km olayına yinede senden baya fiyat kıracak buna emin ol. İnşallah işin yolunda gider. Bence elinden çıkarmaya bak. Allah kolaylık versin. Gelişmeleri bildir mutlaka.




  • SULZER S kullanıcısına yanıt
    Zaten tek teselli motorun iyi durumda olması. Daha önce de yazdığım gibi adam 32 ye bile almaya razı olmuyor hala fiyat kırmaya çalışıyor. 31 e adama verip 3.5 ona kar ettireceğime mahkeme sonuçlanana kadar binerim diyorum. Bakaım oluruna bıraktım artık kasmıyorum Avukatla görüştüm vekalet işlerini felan halledip dava açıyoruz. Kısaca bayi bana 3 yıl sonra (bugünkü piyasayı baz alıyorum rakam değişebilir o zaman) 29-30 verse yine razıyım. En azından 3 yıl kullanmış olacam. Tabii o güne kadar mahkemeden ne sonuç çıkar bilemiyorum. Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkhncnk

    Zaten tek teselli motorun iyi durumda olması. Daha önce de yazdığım gibi adam 32 ye bile almaya razı olmuyor hala fiyat kırmaya çalışıyor. 31 e adama verip 3.5 ona kar ettireceğime mahkeme sonuçlanana kadar binerim diyorum. Bakaım oluruna bıraktım artık kasmıyorum Avukatla görüştüm vekalet işlerini felan halledip dava açıyoruz. Kısaca bayi bana 3 yıl sonra (bugünkü piyasayı baz alıyorum rakam değişebilir o zaman) 29-30 verse yine razıyım. En azından 3 yıl kullanmış olacam. Tabii o güne kadar mahkemeden ne sonuç çıkar bilemiyorum. Teşekkürler.

    Demekki araç uzun yolda kullanılmışki motor bu kadar iyi durumda çıkıyor. İnşallah gerekli bakımları yapılmıştır. Adam bu kadar uğraştırdığına göre demekki bu durumdan haberi varmış. Dediğin gibi verirsin mahkemeye o zamana kadarda arabaya binmiş olursun. Bir 100 binde sen yaparsın ödeşirsiniz adamla Hayırlısı olsun.




  • Iste bunun icin ikinci el arac piyasadan almiyyorum,varsa tanidiktan bildikten alinir,yoksa sala gidip ikinci el almam 3-5 fazla verir eskiyene kadar biner kafam rahat olur,100 bin dolmadanda satarim fazla km arac sorun cikarir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SULZER

    quote:

    Orijinalden alıntı: gkhncnk

    Zaten tek teselli motorun iyi durumda olması. Daha önce de yazdığım gibi adam 32 ye bile almaya razı olmuyor hala fiyat kırmaya çalışıyor. 31 e adama verip 3.5 ona kar ettireceğime mahkeme sonuçlanana kadar binerim diyorum. Bakaım oluruna bıraktım artık kasmıyorum Avukatla görüştüm vekalet işlerini felan halledip dava açıyoruz. Kısaca bayi bana 3 yıl sonra (bugünkü piyasayı baz alıyorum rakam değişebilir o zaman) 29-30 verse yine razıyım. En azından 3 yıl kullanmış olacam. Tabii o güne kadar mahkemeden ne sonuç çıkar bilemiyorum. Teşekkürler.

    Demekki araç uzun yolda kullanılmışki motor bu kadar iyi durumda çıkıyor. İnşallah gerekli bakımları yapılmıştır. Adam bu kadar uğraştırdığına göre demekki bu durumdan haberi varmış. Dediğin gibi verirsin mahkemeye o zamana kadarda arabaya binmiş olursun. Bir 100 binde sen yaparsın ödeşirsiniz adamla Hayırlısı olsun.

    Mahkeme hep umuldugu gibi sonuclanmiyor tatmin etmeyebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Satıcı tam bir kompetan vergi kaçırmak yada maliyeye yakalanmamak için akraba üzerinden alsat yapıyor.
  • satıcı aracı akrabasından almış.buyuk ıhtımalle bır surede o bımış.sonra napalım napalım deyıp beraber km düşürmüşler.sonrasında sana satmışlar.aracın esas ruhsat sahıbını bı yokla derım.bak mahkemeye verıyorum.arac senın ustune problem olur..varsın onlar bırbırıne gırsın.
  • 300.000 uzun yol yapmış araç 100.000sehir içinden çok çok iyidir. Ama yinede aldatılma dolandırılma söz konusu. Satın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 297bin deki aracın 200bini silmiş anlaşılırdı halbuki . fark büyük .almadan önce Anlayan biri baksaydı keşke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkhncnk

    Aynen, ben bir haftadır düşünmekten yoruldum artık. Varsın biraz da kendi düşünsün. Ben en başta zararın neresinden dönsem kardır diyerek 33 e felan razıydım ama geçti o düşüncem. Böyle şerefsizlere değil 1-2bin lira 10 lira bile kar ettirmemek gerekiyor anlaşıldı.

    aracı almadan once komputeste soktun yanlis anlamadiysam. peki senin bildigin bir yere mi gittiniz adamin tavsiyesi falan mi oldu. ya da adamin komputesti yapani tanima olasiligi nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün bizim komşunun da başina geldi. Aracin parasini da vermedi . götür ver diyorum. Yok benim için önemli değil diyor. Araba güzel temiz diyor. İkna edemedim. Zillete razi olana ne denir ki ??

    T.C. ULASTIRMA VE DENIZCILIK BAKANLIGI muayene verilerine gore ***9470 aracin Muayene Tarihi-Km:
    13/09/2013 106408KM,
    14/09/2009 9952KM,
    13/09/2011 102784KM,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.