Şimdi Ara

Km düşürülmüş araç aldım dava açtım kazandım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar


    Sizlere 2021 kasım ayında aldığım aracın kilometresiyle oynanmış olması sebebiyle başımdan geçen olayları paylaşmak istiyorum. Belki başkaları için de işe yarar.


    İki sene önce evlenmiştim, malum, araç fiyatları günden güne artıyordu. Bir an önce şimi görecek bir araba almaya karar verdim. Verdim ama fiyatlar almış başını gitmiş, neyse beğendim bir araba. Fiyatı da nispeten diğerlerine göre uygundu. Neyse aradım satıcıyı, aracın özelliklerini sordum, Ankara'ya gelip görmek istediğimi söyledim. Satıcıyla da telefonda pazarlığı yaptık ve 94.000 TL'ye anlaştık. Neyse ertesi gün aracı gördüm, ekspere soktum notere gittik ve devrini aldım, sigortasını kaskosunu yaptırdım. Araçta hiçbir problem yok gayet güzel çok da memnunum. Normalde 147.000 km olduğunu sanarak aldığım aracı 3-4 bin km daha kullandım.


    150 bin civarına geldiğinde, araçta oluşan bazı arızalardan dolayı servise götürdüm. Burada aracımın kmsinin düşürülmüş olduğunu ve gerçekte aracımın 248.000 km olduğunu söylediler. Sonra gelen dolandırılma hissi ile hemen satıcıyı aradım. Satıcı da bana km düşürüldüğünü bilmediğini, yapacak bir şeyinin olmadığını söyledi. Elim ayağım titremeye başladı tabi.


    Sonunda bu işi hukuki yollardan çözmeye karar verdim. Neyse buldum bir avukat başladık sürece. Sağolsun yardımcı oldu. Mahkemeye bazı paralar ödüyorsunuz, bilirkişi ücreti harçlar vs. yaklaşık 2500 lira ödedik. Ama bunlar da daha sonra geri alınıyor. Avukata da iş sonunda ödeme yaptım.


    Tabi bu süreçte de arabadan çok soğudum ve bende başkasına sattım. Ben bana satanın bana yaptığını yapmadım ve avukatımın da beni yönlendirmesiyle km'sinin düşük olduğunu yeni alıcıya kendi aramızda tuttuğumuz bir tutanak ile bildirerek sattım. Bu süreçte dava hala devam ediyordu. 9-10 ay boyunca davamız sürdü, dosya bilirkişiye gitti vs derken bilirkişi raporunu sundu. Araçta oluşan değer kaybının 27.980 TL olduğu çıktı. Mahkeme 27.980 TL üzerinden kararını verdi ve bana satana karşı icra takibi başlattık. Velhasıl arabayı aldıktan sonra davanın sonuçlanması ve paranın tahsil edilmesi toplamda 1 yıl kadar sürdü. Bu arada elbette para değer kaybediyor yapacak bir şey yok ama en azından zararımızı biraz çıkarmış olduk.


    Arabayı sattım sonra arabasız mı kaldım, hayır. Hemen kredi çekip 0 bir araba aldım. Aynı problemi yaşama ihtimalini ortadan kaldırmak için. Ama sonuç olarak davanın kazanılması ve paramı geri almanın verdiği huzuru sizlere anlatamam. Bu yüzden sizlere vereceğim tek tavsiye ikinci el araç alırken kesinlikle PTT'den km sorgusunu yapın, eksperde falan öğrenilmiyor çünkü :))



    Merak edenler olursa kararı da gönderirim.









  • Vay be gecen bi abinin durumda gordum reno toros aldim diyene 110 bin lira yazmiş 2 senede cok ileri gitmisiz cidden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Davalar uzun sürüyordu, şimdi de enflasyon çıktı, kazanılan paralar pul oldu. Her ne kadar olay tarihinden itibaren yasal faiz işletilse de yüzde 10 bile değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynı problemi yaşama ihtimalini ortadan kaldırmak için 0 araba almanıza gerek yoktu. düzgün bir yere ekspertiz yaptırsanız da olurdu. geçmiş olsun. hakkınızı almanıza sevindim

  • Geçmiş olsun...

    Bilerek,isteyerek çeşitli yollarla insanları dolandıranların yok olması dileğiyle...

  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Hocam vakti zamanında bir alacak davası varmış. Adamın alacağı 200 bin lira civarıymış, karşı taraf 100 bin lira civarına uzlaşma teklif etmiş, o dönemde de 100 bin liraya Hyundai i20 alınabiliyormuş. Alacaklı taraf da kabul etmemiş mahkeme devam etmiş; sürecin sonunda alacaklı tam 200 bin lirasını almış ama Hyundai İ20 350 bin lira olmuş.   

  • Zor olan kısmı yani kredi çekip sıfır araba almayı becermişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dolandıran itin yanına kaldı bu olay hapis veya sicile islenmez ise adam yine karda böyle sistem olmaz olsun adam enflasyon sayesinde geri para ödemesine rağmen iyi para kaldırdı böyle herkesi dolandırsa oh

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.