Şimdi Ara

klon mu değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar. bende bir inpax receiver aldım. bana klon olmadığını söylediler. ama bunu nasıl kontrol edebilirim. nasıl anlarım? yardım lütfen.



  • İnpax zaten türk üretimi ve dreamboxun klonu ve isim değiştirilmiş halidir. Orjinal inpax diye birşey yoktur zaten.
  • vay be. o zaman iyi kazıklanmışım. bana bunu orjinal diye sattı satıcı arkadaş.
  • Kaç para verdin. 200 civarı verdiysen fiyat normal sayılır çünkü klon bile olsa türk üretimi olduğu için resmi garantisi var bir arıza olduğunda muhattab bulabilirsiniz. Bu yüzden fiyat biraz daha fazla.
  • fiyat 400. içinde 150 lira sunucu kirası var. acaba çok mu verdim? bana dreamboxdan daha iyi olduğunu söyledi.
  • Server içindeyse fiyat normal sayılabilir. Dreamboxtan iyi olma konusuna gelirsek inpaxta zaten dreambox kopyasıdır nasıl kendi kopyaladıkları cihazdan daha iyi olabilme garantisi verebiliyorlar hayret birşey.
  • valla bence kazıktan ötesini yemişsin.. geri verebiliyorsan ver.. 145 TL ye Dreambox un klonunu al.. onunda garantisi var..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eCoLL

    valla bence kazıktan ötesini yemişsin.. geri verebiliyorsan ver.. 145 TL ye Dreambox un klonunu al.. onunda garantisi var..


    Şimdi şöyle bir durum var dreambox klonlardaki garanti resmi garanti değildir faturanız yoktur garanti belgeniz yoktur ancak satıcı ile aranızda söz ile garanti alırsınız cihaz 1 ay sonra bozulursa tamir için ücret alırlar. Ama inpaxlarda resmi garanti var cihaz 5 ay sonra bile bozulsa gidip ücretsiz tamir ettirirsin servis ağı var. Doğal olarak fiyat biraz daha pahalı. Ama yinede dreambox klonun yerini tutmaz tabiki.
  • evet sanırım normal fiyatın üzerinde bir para verdim. Hatta açılmayan kanallar da az değil. Ama izlemek istediğim çoğu kanalı izleyebiliyorum. Garantisi de var. Kendimi bununla avutuyorum. bir de ben bu konuda oldukça cahil sayılırım. Bu makinada bilmem gereken bazı püf noktaları var mı? mesela sürekli uydudan veya uyducudan güncelleme yapmalı mıyım? bu tür açıklamaları nerden öğrenebilirim? yardımlarınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecentin

    evet sanırım normal fiyatın üzerinde bir para verdim. Hatta açılmayan kanallar da az değil. Ama izlemek istediğim çoğu kanalı izleyebiliyorum. Garantisi de var. Kendimi bununla avutuyorum. bir de ben bu konuda oldukça cahil sayılırım. Bu makinada bilmem gereken bazı püf noktaları var mı? mesela sürekli uydudan veya uyducudan güncelleme yapmalı mıyım? bu tür açıklamaları nerden öğrenebilirim? yardımlarınız için teşekkürler.


    Verdiğiniz para konusunda çok takılmayın biraz kurcaladıkça çok daha fazlasını hakettiğini anlıcaksınız cihazın :) Valla linux tabanlı uydu alıcaların en büyük özelliği açık kaynak kodlu yazılım kullandıklarından,donanım problemi olmadıkça herşeyini sizin halledebilmeniz. Sadece biraz araştırmalısınız. Haa ben uğraşamam diyorsanız hiç bişey yapmadan servera devam ederek(emu değişmesse) yıllarca kullanabilirsiniz. Ama biraz zamanınız varsa uğraşın çok zevkli :D Aldığımdan bu yana(2 ay oldu) hergün yeni bişeyler keşfediyorum. Kısaca yapabildiklerimden bahsediyim. Bikere yabancı film kanallarına kendim altyazı ekleyebiliyorum. Bu en güzel özelliği makinanın. Tv deki filmi aynı anda pcye kaydedebiliorum. Pc de ki filmi Tv den izleyebiliyorum :D Bugun uzun uğraşlar sonucu pcden multiboot etmeyi öğrendim. Yani dreamboxu değil pc yi kullanarak birden çok imaj kullanabiliyorum artık :)




  • paylaşım için teşekkür ederim. bütün bunları yapmak için bilgisayarda Linux mu kullanmalıyım? Ben receiverı wireless bir modem ile kullanıyorum. Bilgisayara nasıl bağlarım hangi kablo gerekir bilmiyorum. biraz baktım internette bir de imaj diye birşey var. ne işe yarıyor bilmiyorum. Timebombdan bahsediyorlar. receiverı bozuyormuş. bir de bende sansui bir cihaz daha var. onunla TV den kayıt yapıyorum. aynı anda her iki cihazı da kullanabilir miyim? yardımcı olursan sevinirim. teşekkürler.
  • turkeyforum.com/satforum/ sitesinde DİJİTAL & ANALOG UYDU ALICILARI ve EKİPMANLARI başlığı altında Dreambox ve diğer linux tabanlı uydu alıcıları konularını araştırabilirsin.. Cihaza imaj atma konusunu profosyonel olmadıkça denemeni tavsiye etmiyorum..
  • inpax klondur ama iyi uydudur
  • Şöyle düşün ;

    Kaporta değişmiş ama motor aynı =) O yüzden biraz kazıklanmışın
  • paylaşımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.