Şimdi Ara

Klon İmei Problemi (S3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dün mecbur kalarak telefonuma imei kopyalattım. Telefoncu 4.1.2 Türkiye MA2 sürümünü yüklemiş ve sonrada meşhur Ariza Patch'i uygulamış. Cihazın anabant sürümünde "arizajb_v02" yazıyor ve sdcard'da da bu isimde bir zip dosyası mevcut.

    Neyse buraya kadar herşey normal. Telefonda şebeke var ve sorunsuz çalışıyor.

    Fakat başka hiç bir rom kuramıyorum telefona. Efs yedeğimi aldım ve ilk olarak Cyanogenmod 10.2 'yi denedim. Kurduktan sonra imei gelmedi ve boş göründü. Bir panikle MG4 modemini seçerek Ultima Rom v15 kurdum, durum yine aynı. Bu defa imei null/null şeklinde göründü.

    Artık umudumu kesmişken tekrar MA2 sürümlü Türkiye romunu sammobile'dan indirip odinle telefona kurdum. Bu defa imei göründü olması gerektiği gibi fakat hat gelmedi telefona. Telefonu rootlayıp telefoncunun sdcard'ın içinde bıraktığı arizajb_v02.zip ' i cwm'den flashladım ve hattıma tekrar kavuştum.

    Merak edip Hollanda stock romunu kurdum . Yine imei göründü fakat bu defa cwm'den ariza.zip 'i kurmak çözüm olmadı. İmei'imi tekrar kaybettim aksine.

    Aynı işlemleri ariza'nın şuanki güncel olan apk dosyası ile yapılan patch'iyle de denedim sonuç yine başarısız oldu. Herşeyi ayrıca MG4 romu flashlayarak denedim yine olmadı.

    Türkiye Ma2 romuna dönüp, sdcard'ın içinde telefoncudan kalan zip dosyasını kurduğumda herşey düzeliyor.

    Bu romun içinde hapsolmuş durumdayım :) Benim gibi klon imei sahibi birçok kişi güncel sürümleri kullanabiliyor fakat bende durum bu.

    Yardımcı olursanız çok ama mutlu olacağım. Saatlerdir aralıksız uğraşıyorum.







  • Hocam sizin olayınız biraz farklı klon imei olayında yazılımsal atıldığı için gerçekten EFS ye yazmamış oluyor sadece sistemi kandırıyorsunuz.. Bundan dolayı rom değişikliklerinde gidiyor.. Kapatıp açınca bile gitme ihtimali var alında ondan dolayı arızapacth yapıyorlar buda her açılışta tekrar yüklenmesini sağlıyor.. Arızapacth desteklemeyen tüm romlarda imei gelmeyecektir diye düşünüyorum.. Size benim durumu anlatmıştım fakat benim durum biraz farklı anladığınız üzere bende modem yükleyince geliyor birde imei klon değil orjinal imeisi telefonun sadece hardmod ile tekrar yüklettim.. Bu durumda aklıma başka birşey gelmiyor nasıl olabilir diye ama XDA 'da arızapacth yazan elemanın açıklamalarını takip edebilirsiniz destek verdiği romlar için.. Sammy romlarda dediğiniz gibi zuluman var ama ben onu başka romlarda da kullandım diye aklımda kalmış yanlış hatırlıyor olabilirim..
  • Dostum çok teşekkür ederim ama sende görmüşsündür bir sürü insan benim kullandığım şekilde kullanıp sorunsuz hallediyor. En azından daha sorunsuz :) Türkiye MA2 sürümlü romu kurduktan sonra bu sefer rootlamadan önce ota güncellemesi yapayım bakalım ne olacak dedim. İki tane güncelleme aldım, ikisini de kurdum. Ardından rootlayıp elimdeki ariza patch'ini kurdum. (Buda şuan kullanılan patch değil, telefoncu hafıza kartında bırakmış eski bir versiyon) ve yine geldi şebekem.

    Bunun dışında ne denersem deneyeyim olmuyor. Cyanogenmod ve Ultima v15 denediğimde imei hiç gelmiyor. Hollanda stock rom kurdum onda imei göründü fakat patch ve modemle çözemedim olayı. Patch yapınca imei silindi tekrar.

    Türkiye romunda hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Bir çözüm vardır diye düşünüyorum ama ne yapsam olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.