Şimdi Ara

Klişe/ İşletme, iktisat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu iki bölümü araştirmama rağmen farklarınıda belirlememe rağmen aklımda oturtamadığım sorular kaldı, İşletme okusam ileride ah keşke ikitsat okusaydim iktisata daha çok ihtiyacım varmıs dermiydim? Bu konudaki fikirlerinize gercekten ihtiyacım var bi yardımcı olsanız:) Bu bölümü okumuş olanlar veya hala okuyanlar..



  • İktisat okuyorum. İşletmeden de bir tanecik ders aldım muhasebe gibi bir şey.. Kısaca farklarını yazayım..

    İktisat daha tekniktir ve matematikseldir.. Matematikten kastım, daha çok türev integral öğretirler yani genel olarak işletmeye göre... Üniversitelerin sitelerine girdiğinde müfredatlarına da baktığında sırf ders isimlerinden bile anlarsın ne tarz konularla ilgilendiklerini... İşletme adı üstünde işletirsin :P. yönetim, finans, denetim tarzı işlere yoğunlaşır. İktisatta da bunları yapabilirsin tabi ama, iktisattan mezun olduğunda işin matematiğine de hakim olursun, bilimsel altyapısına da, ekonominin temel taşlarına da.. Ekonomiden kastım sadece borsa-finans değil. Kalkınma, vergi, büyüme, enflasyon, faiz, para-maliye politikaları & sistemleri, bankacılık vs. makro konulara veya spesifik alanlara yani mikro konulara hakim olursun. (enerji, vergi, ekonometri, sanayi, uluslararası iktisat vs.) Yani daha çok bilimsel altyapıdan yürürsün..

    Ya zaten bu iki bölüm arasındaki farkı aslında kimse adam gibi anlatamaz. :D yaşanıyor sadece nedense.. cins bölümler böyle..




  • bambamm06 kullanıcısına yanıt
    peki işletme okuyarakta borsa ve finansla saydıgınız seylerle ilgilenemezmiyim bir sirkette iktisatcının yaptıklarını yapabilirmi bir isletmeci ozetle :)
  • ordastop O kullanıcısına yanıt
    Şirketine, şirketteki pozisyonuna bağlı. Zaten hiçbir işletme ve iktisat bölümünde derste borsa - öğretmezler... Kendin çalışacaksın, ilgileneceksin araştıracaksın bu tarz konular için..

    Ama dediğim gibi, pozisyonuna işine bağlı olmakla birlikte, genel olarak bir iktisatçının yaptığı işi işletmeci yapamayabilir teknik bilgiden dolayı....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.