Şimdi Ara

Klipsli Ets Ameliyatı oldum (el terlemesi için). (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
843
Cevap
38
Favori
373.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbulda hangi devlet hastanelerinde bu ameliyatı yaptırabilirim bilgisi olan var mı ?
  • Merhaba arkadaşlar bu sayfanin cok eski takipcilerinden tüm yorumları okumuş birisiyim. 2018 yılında siyami ersek hastanesinde yakilarak ets ameliyatı olmuş biriyim. Bende tecrubelerimi paylaşmak istedim. Benim ellerim o kadar aşırı terlerdi ki telefonla konusurken kollarimdan su suzulurdu o derece. Tüm olumsuz yorumlara rağmen ellerim terlemesinden se herseye razıyım deyip ameliyatı olmaya karar verdim. sonuc olarak şu refleks terlemem var ozellikle yaz aylarnda cok belirgin sirt gogus ve bacaklarda. Ve bende enteresan dir ki sol elim hala az da olsa terliyor ama sağ elim kuru. Genel olarak pişman mıyım derseniz degilim. Çünkü bilen bilir o el terlemesi cok büyük bir ızdırap 25 yil cektim. Kimseyi yönlendirmek gibi olmasin ama bu benim şahsi görüşüm. Ameliyatı refleks terlemesine ragmen olduğuma pisman degilim. Bazılarına bakyrm sakn olma hayatini karartma gibi yorumlar yapmışlar. Kimsenin bu sekilde konusup insanlari gereksiz paniğe sokmaya hakkı yok. Ki dikkat ettim bu yorumlari yapanlarin hepsi yuz kizarikligi-terlemsi, koltuk alti terlemesi icin ameliyat olanlarin yorumlari . Onların ameliyat oncesi rahatsizliklari ne derece kötü idi bilmiyorum ama asiri el terlemesi refleks terlemeden cok.cok daha kotu ve hayati zorlastiran bi durum bunu boyle bilin istedim. Allah herkezi bu dertten kurtarsin ins.umarim bi nebze faydali olur yorumum. Sevgilerle..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Merhaba. El terlemesi kendiliğinden zamanla geçebilir mi ? Yaşım 28, çocukluğumda elimin terlediğini hatırlamıyorum. Lise de ve orta okulda da terlemıyordu yanı terlese hatırlardım sanırım. Son birkaç yıldır sorun olmaya başladı acaba dıyorum kendılıgınden gecer mı ?

    Anneme sordum gençken onda da varmış ama 28-29 yaşlarında geçtiğini söyledi. Bır akrabamın kocasının da ellerı ve ayakları terlıyormuş ve buz gibi oluyormuş. Onun da zamanla geçmiş suan 50 küsür yaşında.

    Bır de son gunlerde iyice arttı, daha once boyle degıldı. Donem donem artıp azalan bır sey mı bu ?

    El terlemesi her daim vardı bende ancak sonradan ayaklarımda da başladı. sonradan da ortaya çıkabiliyor. sinirlerin hasar görmesi de buna sebep olabiliyor mesela. diyelimki kaza geçirdin ve ilgili sinir dokusu hasar aldı. sinirin gittiği organ yada uzuv aşırı terlemeye başlayabiliyor yada terlemeyi kesebiliyor. ben ayaklarımda 30 umdan sonra başlayan terlemeyi buna bağlıyorum.





  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Ben 1 aydır evde iyontorefez tedavisi oluyorum. Hafada1-2 sefere indirdim, ellerim hiç terlemiyor artık. Ayağıma yapmadım ama ellerim durunca ayağımdaki terlemede durdu. Çok ender terliyor o da aşırı sıcak olursa.

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Onu zamanında bende denedim. Ama öyle birşeyki ömrünün sonuna kadar düzenli yapman gerekli. Bu da bi noktadan sonra insanı bıktırıyor. Klips en mantıklı yöntem gibi duruyor geri allınabilirliği açısından bakarsak. Yakın zamanda bende yaptırmayı düşünüyorum. Allah şifa versin cümlemize
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt

    Amin teşekkürler. Hocam haftfa 1-2 sefere indirdim 10 ar dakika sağ ve sol toplamda 20-30 dakikamı alıyor. Bence ameliyattan daha iyi bu yöntem. Ameliyatın yan etkisi oluyor yoksa tabii ki ameliyat kökten çözüm oluyor.


    Klipslede yapsan sinirler zedeleniyormuş. 6 ay içinde çıkarmazsan kalıcı olarak sinirler ölüyormuş.


    Refleks terleme yüzünden korkuyorum. İyontorefez yöntemi şimdilik beni mutlu ediyor. Pil aldım şarjlı böyle yıllarca evde yaparım. Tv izlerken yapıyorum o yüzden bıkmıyorum zaten oturup tv izliyorum elim 20 dk suda beklese ne olacak.


    Ameliyat okursanız lütfen tecrübenizi buraya yazın. Özellikle refleks terlemeyi. Umarım her şey iyi olur hocam.


    PM den nasıl yapılacağını soranlar olduğu için buraya link bırakıyorum, ben de bu siteden okuyup yaptım.

    http://iyontoforezcihazi.blogspot.com/2012/04/iyontoforez-cihazi-yapimi-ve-kullanimi_10.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 11 Mart 2021; 22:55:36 >




  • Tabiki buradan paylaşacağım tecrübelerimi. Benim kafama en çok takılan da o reflex terleme zaten. Bakalım neremizden tepki vereceğiz 😆
  • Ya benim el,ayak,koltuk altı ve popom çok terliyor böyle pantolon filan hiç giyemem tek şikayetçi olduğum konu popom ve ellerim lütfen bilgisi olan söylesin popomdaki ter sıkıntısını nasıl yenebilirim bu ets ameliyatı ile popo terlemesi engellenebiliyormu bilgisi olan lütfen söylesin böyle biryere oturunca 5 dk içerisinde giydiğim pantolonda filan ter izi çıkıyor ve çok rahatsız edici
  • kardeş benimde popom terliyor el ayak koltuk altına çözüm buldum ama bu popo terlemesine ve yüz kızarmasına çözüm bulamadım

  • Gozdetekin G kullanıcısına yanıt

    cocugum 11 yasinda ellerinde ayaklarinda asiri terleme vardi gecen sali Ets amaliyati oldu su anda durumu iyi cok sukur

  • Bu ameliyat 13 yaş altına yapılmıyor diye biliyordum nasıl yaptırdınız ? Peki şuan çocuğunuzun durumu nasıl?

  • Arkadaşlar ets ameliyatı olmak isteyen veya olanlar varsa İnstagramdan yazabilir misiniz? @derya.gzbyk4| Ben de ets ameliyatı olmayı istiyorum. 2 hastaneye başvurumu da yaptım ama corona yüzünden yapmıyorlarmış veya az ameliyat yaptıklarından sıra geç gelirmişmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derya_g -- 14 Mayıs 2021; 19:27:22 >
  • Derya_g D kullanıcısına yanıt

    Ben pazartesi Antalya da bir göğüs cerahı ile görüşmeye gidiceğim ınstagram hesabım alicem_srkya eğer oradan bana ulaşırsanız görüşmemizin sonucunu size anlatabilirim

  • Arkadaşlar üzerinden uzun zaman geçti ama size tavsiyem ameliyat son seçeneğiniz olsun. Bu ameliyat gerçekten önemli bir ameliyat. Benim size tavsiyem driclor kullanmanız olur. Ben yaklaşık 4 aydır kullanıyorum ve çok stres altında nemlenme dışında hiçbir sorun hissetmiyorum. Tabi kullanım şeklide önemli gece yatmadan önce ellerinizi yıkayıp kurulayıp kullanmanız önemli. Daha sonra güne başladığınızda ise elinizdeki kurumaya göre 1 ve ya 2 kere nemlendirici kullanmanızı tavsiye ederim, öbür türlü deriniz çok dökülüyor. Ayrıca garip bir tavsiye olarak gelebilir ama gece yatarken çorapla yatmanızı tavsiye ederim, zira gözlemlediğim kadarıyla çıplak ayak da el ve ayak terlemesini tetikleyen bir durum. Gerçekten sabredip kullanırsanız sonuçları göreceksiniz.

  • Arkadaşlar merhaba, bu konuyu 6-7 yıldır belki daha fazla süredir takip ediyorum. 26 yaşında bir doktorum. El, koltuk altı ve ayak terlemesi şikayetim vardı. El terlemesi çok rahatsız ediyordu. Losyon ve iyontoforez yöntemlerini denedim ama faydalı olmadı. 6-7 yıldır ETS ameliyatı olsam mı olmasam mı sürekli bir kararsızlık hali içerisindeydim. İnternette araştırmalar okudum, ameliyatı olmuş insanların yorumları vs birçok şey okudum. Sonunda karar verdim ve 3 Haziran Perşembe günü İstanbul Biruni Hastanesi'nde Dr. İlhan Akaslan tarafından klipsli ETS ameliyatı oldum. Olduğum ameliyatta sadece T4 sinirine müdahale edildi. Şu anda o kadar memnunum ki ameliyatı daha önceden olmadığım için pişmanlık duyuyorum. El ve koltuk altı terlemem yok, ayak terlemem de gitti. Rahat rahat gitar çalabiliyorum, şu an bu mesajları yazarken klavye ıslanmıyor, yazıp çizebiliyorum kağıdı ıslatmadan yani yıllarca büyük bir engelle yaşamışım. Ameliyat toplam olarak yani servisten ameliyathaneye gitmeden tutun ayılana kadar yaklaşık 2 saat sürdü. Uyandığımda göğsümün iki tarafında özellikle derin nefes aldığımda artan bir ağrı vardı ama şiddetli bir ağrı değildi. Ameliyattan sonraki 3. güne giriyorum sadece koltuk altı hizasında ameliyat esnasında girilen yerlerde hareketle artan bir ağrı var, onun dışında bir şikayetim yok. Benim tecrübelerim bunlar, sormak istediğiniz bütün soruları sorabilirsiniz, bu konuyu takip etmeye devam edeceğim, kendi durumumu bu mesaj altında güncelleyerek sizleri bilgilendireceğim.


    edit1: 07.06.2021 Pazartesi günü, ameliyat üzerinden 3 gün geçti. İlk 2 gün ellerim terlemedi, hatta o kadar kuruydu ki nemlendirici krem kullandım. Ayaklarım da %10 terliyordu. Üçüncü gün yani dün Pazar günü, ellerimi bir yere sürmeden uzun süre beklediğimde hafif hafif nemlendiğini fark ettim ve ayaklarımdaki terleme de %40-50 civarına geldi(Ayaklardaki terleme artışının ellere etkisi). Ameliyat olduğum gün ve ertesi 2 gün ellerim de ayaklarım da kupkuruydu. Bugün yani Pazartesi günü ellerimi uzun süre beklettiğimde hafif nemlenmenin arttığını terlemeye dönüşmeye başladığını gördüm ve aynı şekilde ayaklarımdaki terleme de hafif şekilde arttı %60 a çıktı diyebilirim. Bu arada koltuk altından hiç bahsetmediğimi fark ettim, koltuk altım ameliyat olduğum günden beri terlemiyor. Bunun üzerine acaba T4 cerrahisi yetersiz mi kaldı, T3 cerrahisi de mi olsaydım, keşke klips yerine yakma işlemi mi yapılsaydı gibi sorular kafamda dönmeye ve kaygılanmaya başladım terleme konusunda. Doktorumu aradım, eğer gerekirse yeniden ameliyata hazır olduğumdan bahsettim. Doktorum, bu terlemenin normal olduğunu özellike 3-4. günlerde kusma terlemesi gibi son terlerini attığını söyledi ve 20 gün geçmesi gerektiğini söyledi.

    Özet olarak; ameliyat günü ve ertesi 2 gün çok iyiydi(ayaklarımda hafif terleme olmuştu), 3. gün terleme şiddeti arttı özellikle ayaklardaki, 4.gün ellerdeki terleme de arttı. Geçirdiğim operasyonun ayaklarımdaki terlemeyi kesmesini beklemiyorum tabii ki ama her şeyi yazmak istedim.

    edit2: 09.06.2021 Ellerim hala ameliyattan sonraki ilk 2 günki gibi kupkuru değil, hafif terliyor. Geçmesini umuyorum.

    edit3: 27.06.2021 Ellerim bazen nemleniyor özellikle avuç kenarları ve parmaklar, koltuk altı terlemesi yok, ayak terlemesi devam ediyor yani %10-15 azaldı diyebilirim belki. Sonuç olarak sadece T4 klipsli ETS ellerim için %100 kuruluk sağlamadı ve bu yüzden T3 de olmayı düşünüyorum ama kesin bir karar veremedim. Kendimi birkaç ay daha takip edip kararımı ona göre vermek istiyorum ama refleks terleme olmasından da korkmuyor değilim. Çünkü sadece T4 olmama rağmen sanki sırt ve göğüs kısmında hafif bir ter artışı hissediyorum(Yaz ayları olduğu için kesin bir şey söyleyemiyorum).

    edit4: 21.08.2021 Ellerim hala az da olsa bazen nemlenebiliyor. T3 ameliyatı olmayı düşünmüyorum. Şu anda memnunum durumumdan. Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.


    EDİT5: 09.01.2022 Yazın T3'ten de ameliyat olacağım.


    edit6: Tarih 28.01.2023 T3'ten de klipsli şekilde ameliyatımı oldum. İki gün oldu, ellerim kupkuru. Refleks terleme yok. Birkaç hafta veya ay sonra yeniden güncelleyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre510 -- 30 Ocak 2023; 0:43:57 >




  • Selamın aleyküm öncelikle bu konunun çok takip edildiğini gördüm bildiklerimi aktarmak için yazmaya karar verdim çünkü bende çok çektim bilgisizlikten türkçe kaynak olarak adam akıllı hicbisey bulunmuyo bu meret hakkında sadece googledan çıkan paragöz dolandırıcılar Türk doktorlar bile İngilizce makaleler yayınlıyo o kadar hain bi ülkede yaşıyoz neyse bu mereti ameliyatını tekniklerini yaklaşık 2 senedir araştırıyorum araştırıyorum dediğim yerli yabancı ki hepsi yabancı forum makale deneyler akla gelcek herseyi okumusumdur ingilizcem gelişti şükür bunun sayesinde doktorlar bile benim kadar okuyup araştırmamıştır bunları sadece ameliyat olacak arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum ameliyat en son çözüm olsun sizin için heleki koltuk altı için ayak için ameliyat olanlara kafam basmıyo meseleye gelecek olursak arkadaşlar Türkiyede kullanılan tedavi şekli 2000 lerden kalma tedavi şeklini söylim yüz terlemesi ve kızarması için t2 sinirlerine el için t3 sinirlerine koltukaltı için t4 sinirine müdahale ediyolar aslında yaptıkları doğru o bölgeler için en etkili tedavi o ama buda refleks terleme ihtimalini ve şiddetini arttırıyo yani bi yerden terlemeyi heleki aşırı terleyen bi yerin terlemesini tamamen keserseniz refleks terleme çıkabiliyo ki normal vücudun dengesi alt üst oluyo örnek verirsem t2 ameliyatı refleks terleme şansının ve şiddetinin en yüksek olduğu sinir ama ama kafada aşırı terleme yoksa sadece yüz kızarması varsa refleks terleme olasılığı ve şiddeti az oluyo ama yüz terlemesi için t2 ameliyatı olursa refleks terleme olasılığı ve şiddeti en yüksek olan ameliyat oluyo yani terlemeyi tamamen kesmek insan doğasına aykırı bu yüzden terlemeyi bitirecek değil azaltacak bi tedavi uygulanmalı bunun için ameliyat bi kadame daha alt sinirden yapılmalı uzun vadede memnuniyet için yapılması gereken yüz terlemesi için t3 sinirlerine el terlemesi için t4 sinirlerine koltukaltı için t4 veya t5 sinirlerine müdahale edilmesi daha doğrudur sakın çoklu sinir müdahelerinde bulundurmayın örnek t2, t3 veya t2 t4 t5 veya yanında orta şekerli kahve tarzında kafeden kahvaltı sipariş eder gibi ameliyatlara girmeyin zaten her sinirin bi kac bölgeye etkisi vardır her sinir tek bölge için gibi yanlış bi düşünceye girmeyin hadi dur onları da yazıym size t2 yüz ve elde etkilidir t3 el ve yüzde etkilidir t4 el koltukaltı ve ne kadar etkili bilmiyorum ama ayaklardada etkilidir t5 koltukaltı ve ayaklarda etkilidir bu yüzden en çok rahatsız olduğunuz bölgeden tek sinire müdahale edicek şekilde ameliyat olun çocuk işi degil bu biraz yüz biraz koltukaltı birazda ayaklardan tarzı kokteyl yapar gibi işlere girmeyin tekrar söylüyorum ameliyat en son çözüm olsun bunları yazmamdaki sebep ameliyat olacak arkadaşları bilgilendirmek amaçlıdır gidip kendilerini kasapların eline atıp madur olmasınlar diyedir çünkü dönüşü olmayan bi ameliyat bu doğru kararın başta verilmesi lazım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre510

    Arkadaşlar merhaba, bu konuyu 6-7 yıldır belki daha fazla süredir takip ediyorum. 26 yaşında bir doktorum. El, koltuk altı ve ayak terlemesi şikayetim vardı. El terlemesi çok rahatsız ediyordu. Losyon ve iyontoforez yöntemlerini denedim ama faydalı olmadı. 6-7 yıldır ETS ameliyatı olsam mı olmasam mı sürekli bir kararsızlık hali içerisindeydim. İnternette araştırmalar okudum, ameliyatı olmuş insanların yorumları vs birçok şey okudum. Sonunda karar verdim ve 3 Haziran Perşembe günü İstanbul Biruni Hastanesi'nde Dr. İlhan Akaslan tarafından klipsli ETS ameliyatı oldum. Olduğum ameliyatta sadece T4 sinirine müdahale edildi. Şu anda o kadar memnunum ki ameliyatı daha önceden olmadığım için pişmanlık duyuyorum. El ve koltuk altı terlemem yok, ayak terlemem de gitti. Rahat rahat gitar çalabiliyorum, şu an bu mesajları yazarken klavye ıslanmıyor, yazıp çizebiliyorum kağıdı ıslatmadan yani yıllarca büyük bir engelle yaşamışım. Ameliyat toplam olarak yani servisten ameliyathaneye gitmeden tutun ayılana kadar yaklaşık 2 saat sürdü. Uyandığımda göğsümün iki tarafında özellikle derin nefes aldığımda artan bir ağrı vardı ama şiddetli bir ağrı değildi. Ameliyattan sonraki 3. güne giriyorum sadece koltuk altı hizasında ameliyat esnasında girilen yerlerde hareketle artan bir ağrı var, onun dışında bir şikayetim yok. Benim tecrübelerim bunlar, sormak istediğiniz bütün soruları sorabilirsiniz, bu konuyu takip etmeye devam edeceğim, kendi durumumu bu mesaj altında güncelleyerek sizleri bilgilendireceğim.


    edit1: 07.06.2021 Pazartesi günü, ameliyat üzerinden 3 gün geçti. İlk 2 gün ellerim terlemedi, hatta o kadar kuruydu ki nemlendirici krem kullandım. Ayaklarım da %10 terliyordu. Üçüncü gün yani dün Pazar günü, ellerimi bir yere sürmeden uzun süre beklediğimde hafif hafif nemlendiğini fark ettim ve ayaklarımdaki terleme de %40-50 civarına geldi(Ayaklardaki terleme artışının ellere etkisi). Ameliyat olduğum gün ve ertesi 2 gün ellerim de ayaklarım da kupkuruydu. Bugün yani Pazartesi günü ellerimi uzun süre beklettiğimde hafif nemlenmenin arttığını terlemeye dönüşmeye başladığını gördüm ve aynı şekilde ayaklarımdaki terleme de hafif şekilde arttı %60 a çıktı diyebilirim. Bu arada koltuk altından hiç bahsetmediğimi fark ettim, koltuk altım ameliyat olduğum günden beri terlemiyor. Bunun üzerine acaba T4 cerrahisi yetersiz mi kaldı, T3 cerrahisi de mi olsaydım, keşke klips yerine yakma işlemi mi yapılsaydı gibi sorular kafamda dönmeye ve kaygılanmaya başladım terleme konusunda. Doktorumu aradım, eğer gerekirse yeniden ameliyata hazır olduğumdan bahsettim. Doktorum, bu terlemenin normal olduğunu özellike 3-4. günlerde kusma terlemesi gibi son terlerini attığını söyledi ve 20 gün geçmesi gerektiğini söyledi.

    Özet olarak; ameliyat günü ve ertesi 2 gün çok iyiydi(ayaklarımda hafif terleme olmuştu), 3. gün terleme şiddeti arttı özellikle ayaklardaki, 4.gün ellerdeki terleme de arttı. Geçirdiğim operasyonun ayaklarımdaki terlemeyi kesmesini beklemiyorum tabii ki ama her şeyi yazmak istedim.

    edit2: 09.06.2021 Ellerim hala ameliyattan sonraki ilk 2 günki gibi kupkuru değil, hafif terliyor. Geçmesini umuyorum.

    edit3: 27.06.2021 Ellerim bazen nemleniyor özellikle avuç kenarları ve parmaklar, koltuk altı terlemesi yok, ayak terlemesi devam ediyor yani %10-15 azaldı diyebilirim belki. Sonuç olarak sadece T4 klipsli ETS ellerim için %100 kuruluk sağlamadı ve bu yüzden T3 de olmayı düşünüyorum ama kesin bir karar veremedim. Kendimi birkaç ay daha takip edip kararımı ona göre vermek istiyorum ama refleks terleme olmasından da korkmuyor değilim. Çünkü sadece T4 olmama rağmen sanki sırt ve göğüs kısmında hafif bir ter artışı hissediyorum(Yaz ayları olduğu için kesin bir şey söyleyemiyorum).

    edit4: 21.08.2021 Ellerim hala az da olsa bazen nemlenebiliyor. T3 ameliyatı olmayı düşünmüyorum. Şu anda memnunum durumumdan. Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.


    EDİT5: 09.01.2022 Yazın T3'ten de ameliyat olacağım.


    edit6: Tarih 28.01.2023 T3'ten de klipsli şekilde ameliyatımı oldum. İki gün oldu, ellerim kupkuru. Refleks terleme yok. Birkaç hafta veya ay sonra yeniden güncelleyeceğim.

    Gelişmeleri paylaşmaya devam ederseniz memnun oluruz hocam geçmiş olması dileğiyle hoşçakalın





  • Sırt ve koltuk altlarım fena terliyor. Bunun tam çözümü var mı ?
  • MerveKandemirrr M kullanıcısına yanıt

    Merhaba. 2017'de yazmışsınız bu yorumu o yüzden bu yanıtı alacağınızı hiç sanmıyorum ama alırsanız eğer mutlaka döner misiniz lütfen. Acil bir şekilde size ulaşabilmem lazım çünkü ben de söylediğiniz doktora randevu aldım bayramdan sonrası için. Size bazı sorular sorsam içim rahatlamış olacak epeyce. Lütfen size ulaşabileceğim bir sosyal medya hesabı vererek ya da buradan sizinle iletişime geçmeme izin verebilir misiniz?

  • Evet arkadaşlar, senelerdir bu ameliyatın varlığından haberdar olan, aylardır da doktor doktor gezip araştırarak en sonunda bu ameliyatı olmuş vaziyette bu yorumu yazmaktayım. Tarih 10 Ağustos 2021. Bu tarihte sabah 8'de Üsküdar Dr. Siyami Ersek GKDC Hastanesi'nde Doç. Dr. Bülent Aydemir ve ekibi tarafından bu ameliyatım gerçekleştirildi. Bu arada ameliyatta sadece T3 bölgesi yakıldı, yalnızca el ve ayaklarda terlemesi olup koltuk altı ve yüz bölgesinde terleme olmayanlar için nacizane fikrim sadece T3 bölgesinin yakılması yönünde, doktorum da bunu tavsiye etti ve bu şekilde yapacağını söylemişti zaten. Ameliyatım yaklaşık 3 saat kadar sürmüş, bizim ameliyatımız için biraz fazla bir süre bu. Bunun nedeni ise sonradan çektiğim bazı sıkıntılardan kaynaklı, hepsini şimdi anlatmaya çalışacağım. Ameliyat sonrasında yoğun bakımda müşade süremden sonra odama alındım. İlk başlarda ameliyat yaralarımdan ötürü olan ağrılarım dışında bir şey yoktu bu da gayet normal. Ancak saatler sonra ve özellikle de ertesi gün sağ göğsümde ve sağ sırt tarafımda bıçak batarcasına inanılmaz derecede ağrılarım oldu. Öyleydi ki nefes dahi aldırmıyordu, küçük küçük alabiliyordum nefesimi. Akşam saatlerinde röntgen ve kan sonuçlarımdan anlaşıldı ki iç kanama geçiriyordum. Evet, maalesef bu başıma geldi. Sol tarafımda hiçbir sorun yoktu ancak sağ tarafımda işlem esnasında kanama meydana gelmiş ve ameliyat esnasında gözden kaçmış sanırım ya da o an görülmemiş ama daha sonrasında sızdırmaya başlamış, bilemiyorum artık nasıl olduğunu. Kan akciğerime bulaştığı için nefes almakta zorluk çekiyordum ve maalesef kanın akciğerden temizlenebilmesi için bir ameliyat daha gerekiyordu. Ertesi gün yani 12 Ağustos'ta ikinci ameliyatıma girmek zorunda kaldım. Neyse ki bu ameliyat başarılı geçti ve akciğerdeki kan tamamen temizlendi. Ama bu ameliyattan sonra vücuduma dren (boru) takıldığı için hastanede kalma sürem 1 haftayı buldu. Yaklaşık 3-4 gündür de evde dinleniyorum ve çok şükür gittikçe daha iyi hissediyorum.


    Bunu asla, şırıl şırıl elleri ve ayakları terlediği için yana yakıla internetten araştırma yapan birinin, içini karartıp umutsuzluğa itmek için yazmadım. Sadece bu ameliyatı ciddi manada düşünen varsa bilsin istedim, bunu da yaşayabilir hatta belki de daha kötüsünü bile yaşayabilir. Şimdi asıl gelelim neticeye, yani eller ve ayaklar ne alemde peki. Ellerim kupkuru çok şükür :) Ayaklarımda da ciddi bir azalma var. Refleks terleme durumuna gelince de evde otururken, gayet sakinken herhangi bir yerimde terleme olmuyor çok şükür. Bunu oturduğun yerde bile terleyeceksin diyenler olduğu için söylemek istedim, bende olmuyor şimdilik en azından. Ancak geçen kontrole gittim hastaneye, otobüsten inip hastaneye yürürken bacaklarımda ciddi bir terleme oldu, pantolondan belli olacak ölçüde, biraz da sırtım ve göbeğim terledi ama oralar nemlenme düzeyindeydi, bacak kadar değildi asla. Yani bu 10 günlük süre içersinde refleks terleme bölgelerim bacak (fazla), sırt ve göbek oldu, bundan sonra nereler terler ya da terler mi sürece bakacağız artık. Gel gelelim neticeye. Bu ameliyatta çok nadir de olsa yaşanabilecek kanama riskinin başıma gelmesine ve ikinci bir ameliyata girmeme rağmen (üstelik ilkinden çok daha ağrılıydı sonrası) şu an el ve ayaklarımdaki kuruluğa bakıyorum ve diyorum ki iyi ki olmuşum ya iyi ki. Dediğim gibi tüm bunları sizin gözünüz korksun diye yazmadım, hatta çok yüksek ihtimalle sizin başınıza gelmeyecektir de bu kanama olayı ama mutlaka bilin, ufak da olsa bu ve benim çok şükür başıma gelmeyen bazı riskleri elbette var. Bunlar zaten ameliyat öncesinde size aktarılıyor.


    Bu da senelerdir bu ameliyat hakkında ufak ufak, son birkaç aydır da oldukça yoğun bir şekilde bu ameliyatı araştıran ben denizin ameliyat serüveninin bir özetiydi. 1 hafta boyunca çektiğim tüm ağrılara rağmen çok şükür terlememin kesilmesinden dolayı ben çok memnun ve mutluyum, iyi ki de olmuşum diyorum. Bu arada bu yazı, asla birilerine ameliyatı kötüleme ya da birilerini ameliyata teşvik etme amacıyla yazılmadı. Bu kararı sizde benim gibi uzun süreli araştırmalarınızın sonucunda vermelisiniz. Son olarak bu yazıyı okuyup, aklında olanları bu yazının altına soru sormak isteyenleri muhtemelen göremeyeceğim çünkü burayı çok sık kontrol etmiyorum. Ama varsa bir sorunuz ve benimle konu hakkında konuşmak isterseniz size Instagram üzerinden yardımcı olurum mutlaka. Instagram adresim: "orak.uzeyir"


    Bu yazı da bana bir hatıra olarak bu forumda kalsın bakalım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orak.uzeyir -- 20 Ağustos 2021; 19:26:52 >




  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.